[Draadloze Router] Hoe stel je CyberGhost in VPN Fusion in met een ASUS-router?

Inleiding

Wat is VPN?

VPN (Virtual Private Network) is een technologie/software die online privacy, veiligheid en de mogelijkheid biedt om geografisch beperkte inhoud te openen. VPN's versleutelen internetverbindingen, beschermen gevoelige gegevens en stellen gebruikers in staat censuur te omzeilen of regiogebonden diensten te openen, waardoor ze een populair hulpmiddel zijn voor het beveiligen van online activiteiten en het openen van een vrije en open internet.

Waarom moeten we instellen met VPN Fusion?

VPN Fusion is een ingebouwde functie van ASUS-routers. Het helpt apparaten die geen VPN-software kunnen installeren, zoals Smart TV's en gameconsoles, bij het openen van regionale games, shows, live sport of inhoud. Je hoeft niet langer elk VPN-vereist apparaat afzonderlijk in te stellen en je kunt VPN-instellingen voor meerdere apparaten beheren op één enkele ASUS-router.

Wat is CyberGhost?

Een oplossing voor privacy en anonimiteit online. Met topklasse encryptie en een strikt geen-logbeleid zorgt CyberGhost ervoor dat je internetactiviteit verborgen blijft voor nieuwsgierige blikken, waaronder ISP's, hackers, adverteerders en overheidsinstanties. Met servers wereldwijd kun je je favoriete inhoud van overal openen, terwijl je geniet van razendsnelle snelheden.

Voorbereiden

1. Deze functie wordt alleen ondersteund op de firmwareversie nieuwer dan 3.0.0.6.102.34713. Zorg ervoor dat de firmwareversie van je ASUS router up-to-date is.

Voor de laatste firmware-update, raadpleeg de FAQ [Wireless Router] How to update the firmware of your router to the latest version

2. Vanwege regionale beperkingen, kunnen sommige regio's deze functie niet ondersteunen.

CyberGhost instellen in VPN Fusion met een ASUS-router

1. Meld je aan voor een CyberGhost-account

Log in op de Web GUI of App. Hier nemen we Web GUI als voorbeeld.

a. Verbind je apparaat (laptop of telefoon) met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer het LAN IP van je router of de router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI.

b. Voer je inloggebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Sign In].

Opmerking: Raadpleeg [Wireless Router] How to enter the router's GUI  voor meer informatie.

c. Ga naar [VPN] > [VPN Fusion] en klik [Add profile].

ASUS router app, ga naar [ Settings ] > [VPN] > [VPN Fusion], klik [ add profile ]. (Je kunt de ASUS Router App of ExpertWiFi App gebruiken, afhankelijk van het model)

d. Zoek VPN Type en selecteer [ CyberGhost ].

e. Klik op de banner en meld je aan voor een CyberGhost account.

2. Download het configuratiebestand met je CyberGhost account

*Log in op de CyberGhost website voor deze handeling.

a. Ga naar [ VPN ] > [ Handmatige installatie ] en klik op [ Configureer Apparaat ].

b. Selecteer [ Open VPN ] en [ Configuratie Opslaan ] na het invullen van de rest van de informatie.

c. Bekijk de installatiedetails door te klikken op [ bekijken ].

d. Klik op [ Download Configuratie ] om je VPN-configuratiebestand te krijgen. Kopieer vervolgens de  [ Gebruikersnaam ] en [ Wachtwoord ] hier.

3. Instellen in VPN Fusion

a. Ga naar [VPN] > [VPN Fusion] en klik op [Profiel toevoegen].

b. Vul verbinding naam in en kies CyberGhost bij VPN Type.

c. Plak [ gebruikersnaam ] en [ wachtwoord ] die je hebt gekopieerd van je CyberGhost account.

d. Importeer het configuratiebestand dat je van de CyberGhost-website hebt gedownload.

e. Importeer vervolgens de rest [ CA.crt ],  [ client.crt ] en [ client key ] die zijn bijgevoegd in het configuratiebestand.

f. Koppel het apparaat dat je wilt gebruiken met CyberGhostVPN.

g. Klik op [ Apply and Enable ].

Als je dit VPN-profiel wilt gebruiken als standaard internetverbinding, schakel dan ook [ Apply to all devices ] in.

Hoe verkrijg ik de (Utility / Firmware)?

Je kunt de nieuwste drivers, software, firmware en handleidingen downloaden in het ASUS Download Center.

Als je meer informatie nodig hebt over de ASUS Download Center, raadpleeg deze link.