[ExpertWiFi] Hoe kan ik de ASUS ExpertWiFi-router instellen via de ASUS ExpertWiFi-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

ExpertWiFi biedt een snel, veilig en schaalbaar netwerk met rijke functies die zijn afgestemd op kleine tot middelgrote bedrijven, waaronder bedrijven, hotels en meer. Het maakt het bedrijfsnetwerk eenvoudig in te stellen wanneer u maar wilt, waar u ook bent en biedt volledig functioneel beheer voor een complete productlijn met het mesh-systeem, de router, het toegangspunt en de switch naarmate uw bedrijf groeit.

U kunt uw ASUS ExpertWiFi-router instellen via bekabeld of draadloos.
Dit artikel beschrijft hoe u de ASUS ExpertWiFi-router instelt om verbinding te maken met internet via de ExpertWiFi-app.

Als u de ExpertWiFi-router via een browser wilt instellen, raadpleeg dan [ExpertWiFi] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de ExpertWiFi-router in te stellen? (Web-GUI).

Voordat u de ExpertWiFi-app gebruikt, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen.
Opmerking: verschillende modellen hebben verschillende specificaties, raadpleeg ASUS Download Center om de gebruikershandleiding van het product te downloaden en de specificaties te controleren.

• Sluit de door uw internetprovider (ISP) geleverde RJ45-kabel aan tussen de modem en de WAN-poort van de ExpertWiFi-router.
  • Sluit de AC-adapter van uw ExpertWiFi-router aan op de DC-IN-poort en sluit deze aan op een stopcontact.

• Vergeet niet om na aansluiting op de voeding op de aan/uit-schakelaar te drukken om de ExpertWiFi-router in te schakelen.

Introductie

Installeer de ASUS ExpertWiFi-app

Ga eerst naar Google Play of iOS App Store en zoek naar ASUS ExpertWiFi, of gebruik uw telefoon om de QR-code te scannen om de app te downloaden.

Installatieproces met Android-telefoon

Voordat u de ExpertWiFi-app gebruikt, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen. Zie hier voor meer informatie over het instellen.

1. Maak verbinding met de standaard netwerknaam (SSID) van de ExpertWiFi-router
Netwerknaam (SSID): ASUS_XX_model

Maak verbinding met het netwerk met de SSID weergegeven op het productlabel aan de onderkant van de ExpertWiFi-router.
Opmerking: de locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

2. Voer de ASUS ExpertWiFi-app uit.

3. Tik op "Instellen".

4. Kies 'Tijdens het gebruik van de app' of 'Alleen deze keer', afhankelijk van uw gebruik.

5. Tik op "Aan de slag".

6. Stel het WAN-type in op basis van uw netwerkconditie.

• WAN-type - PPPoE: typ gebruikersnaam en wachtwoord verstrekt door ISP.
    Opmerking: als u niet zeker bent van de gebruikersnaam en het wachtwoord, raden we u aan uw internetprovider (ISP) te vragen welk contract u heeft.

• WAN-type - DHCP: hier hoeft u geen informatie in te vullen. Ga direct naar volgende stap.
  • WAN-type - Statisch IP: typ de relevante informatie die door uw ISP is verstrekt.

7. Typ de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord en tik op "Volgende".
Opmerking: als je 2,4GHz en 5GHz afzonderlijk wilt instellen, vink dan het selectievakje aan voor de configuratie van elke band.

8. Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ExpertWiFi-router in en tik op "Toepassen".
Opmerking: gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist voor toegang tot de configuratiepagina van de ExpertWiFi-router.

9. Nadat u de installatie hebt voltooid, opent u het startscherm en verschijnt een pop-up voor externe verbinding. Kies "OK" om te accepteren of "Annuleren" om te weigeren, afhankelijk van uw netwerkconditie.
Opmerking:

• Als u toegang wilt krijgen vanuit de externe omgeving, kiest u "OK".
  • Als het startscherm en het pop-upvenster niet verschijnen, kies dan een nieuw draadloos netwerk op uw apparaat en keer terug naar de ASUS ExpertWiFi-app.

10. Wanneer het startscherm wordt weergegeven, zijn alle stappen voltooid.

Installatieproces met iPhone

Voordat u de ExpertWiFi-app gebruikt, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen. Zie hier voor meer informatie over het instellen.

1. Maak verbinding met de standaard netwerknaam (SSID) van de ExpertWiFi-router
Netwerknaam (SSID): ASUS_XX_model

Maak verbinding met het netwerk met de SSID weergegeven op het productlabel aan de onderkant van de ExpertWiFi-router.
Opmerking: de locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

2. Voer de ASUS ExpertWiFi-app uit.

3. Kies 'Eenmalig toestaan' of 'Toestaan tijdens gebruik van app', afhankelijk van uw gebruik.

4. Tik op "Instellen".

5. Tik op "Aan de slag".

6. Stel het WAN-type in op basis van uw netwerkconditie.

• WAN-type - DHCP: er is geen informatie vereist om hier in te vullen, ga direct naar volgende stap.
  • WAN-type - PPPoE: typ account en wachtwoord verstrekt door ISP.
    Opmerking: als u niet zeker bent over uw account en wachtwoord, raden wij u aan aan de ISP te vragen welk contract u heeft.

• WAN-type - Statisch IP: typ de relevante informatie die door uw ISP is verstrekt.

7. Typ de netwerknaam (SSID) en het wachtwoord en tik op "Volgende".
Opmerking: als je 2,4GHz en 5GHz afzonderlijk wilt instellen, vink dan het selectievakje aan voor de configuratie van elke band.

8. Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ExpertWiFi-router in en tik op "Volgende".
Opmerking: gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist voor toegang tot de configuratiepagina van de ExpertWiFi-router.

9. Nadat u de installatie hebt voltooid, opent u het startscherm en verschijnt een pop-up voor externe verbinding. Kies "Accepteren" of "Afwijzen" afhankelijk van uw netwerkconditie.
Opmerking:

• Als u toegang wilt krijgen vanuit de externe omgeving, kiest u "Accepteren".
  • IAls het startscherm en het pop-upvenster niet verschijnen, kiest u een nieuw draadloos netwerk op uw apparaat en keert u terug naar de ASUS ExpertWiFi-app.

10. Wanneer het startscherm wordt weergegeven, zijn alle stappen voltooid.

Veelgestelde vragen

1. Wat moet ik doen als ik de bovenstaande stappen niet kan voltooien en mijn ExpertWiFi-router wil resetten?
    Reset uw ExpertWiFi-router naar de standaardinstelling en stel de ExpertWiFi-router opnieuw in via de QIS-wizard.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum.
Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.