[ExpertWiFi] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de ExpertWiFi-router in te stellen? (Web-GUI)

Voordat u met de installatie begint, moet u ervoor zorgen dat u uw externe netwerkverbindingsmethode bevestigt (bijvoorbeeld PPPoE, enz.). Als u niet zeker bent van uw netwerkverbindingsmethode, neem dan contact op met uw internetprovider (ISP).

U kunt uw ASUS ExpertWiFi-router instellen via bekabeld of draadloos.

Dit artikel beschrijft hoe u de ASUS ExpertWiFi-router instelt om verbinding te maken met internet met behulp van een browser (web-GUI).

Het apparaat is draadloos verbonden met de ExpertWiFi-router, kijk hier.

Het apparaat is bekabeld verbonden met de ExpertWiFi-router. Kijk hier.

Als u de ExpertWiFi-router wilt instellen via de ASUS ExpertWiFi-app, raadpleeg dan [ExpertWiFi] Hoe kan ik de ASUS ExpertWiFi-router instellen via de ASUS ExpertWiFi-app? (QIS, snelle internetconfiguratie).

Het apparaat is draadloos verbonden met de ExpertWiFi-router.

Voordat u de ExpertWiFi Web GUI opent, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen.

Opmerking: verschillende modellen hebben verschillende specificaties, raadpleeg ASUS Download Center om de gebruikershandleiding van het product te downloaden en de specificaties te controleren.

• Sluit de door uw internetprovider (ISP) geleverde RJ45-kabel aan tussen de modem en de WAN-poort van de ExpertWiFi-router.
  • Sluit de AC-adapter van uw ExpertWiFi-router aan op de DC-IN-poort en sluit deze aan op een stopcontact.

• Vergeet niet om na aansluiting op de voeding op de aan/uit-schakelaar te drukken om de ExpertWiFi-router in te schakelen.

• Zorg ervoor dat de voedings-LED-indicator aan de voorkant van de ExpertWiFi-router aan is. (Raadpleeg de gebruikershandleiding om de LED-lichtinstructies te bevestigen voor de ExpertWiFi-router.)

• Maak verbinding met de standaard netwerknaam (SSID) van de ExpertWiFi-router: ASUS_XX_model
    Standaard netwerknaam (SSID) weergegeven op het productlabel aan de onderkant van de ExpertWiFi-router.
    Opmerking: de locatie van labels voor verschillende modellen kan variëren.

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, gaat u direct naar de ExpertWiFi-instellingenpagina (web-GUI).

Het apparaat is bekabeld verbonden met de ExpertWiFi-router.
Voordat u de ExpertWiFi Web GUI opent, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen.
  • Sluit de door uw internetprovider (ISP) geleverde RJ45-kabel aan tussen de modem en de WAN-poort van de ExpertWiFi-router.
  • Verbind de LAN-poort en de computer met een andere netwerk-RJ45-kabel.
  • Steek de AC-adapter van uw draadloze router in de DC-IN-poort en sluit deze aan op een stopcontact.

• Vergeet niet om na aansluiting op de voeding op de aan/uit-schakelaar te drukken om de ExpertWiFi-router in te schakelen.

• Zorg ervoor dat de voedings-LED-indicator aan de voorkant van de ExpertWiFi-router aan is. (Raadpleeg de gebruikershandleiding om de LED-lichtinstructies te bevestigen voor de ExpertWiFi-router.)

ExpertWiFi-instellingenpagina (web-GUI)
Voordat u de ExpertWiFi Web GUI opent, moet u eerst de ExpertWiFi-router instellen. Voor de configuratie kunt u hier terecht.

Stap 1. Verbind uw computer met de ExpertWiFi-router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw ExpertWiFi-router LAN IP of ExpertWiFi-router-URL https:/ in /www.expertwifi.net naar de WEB GUI.

Stap 2. Wanneer u voor de eerste keer inlogt op de web-GUI, wordt u automatisch doorgestuurd naar de pagina Quick Internet Setup (QIS).
Klik op "Een nieuw netwerk maken".

Stap 3. Stel de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw ExpertWiFi-router in en klik op "Volgende".
Opmerking: Login-gebruikersnaam en wachtwoord zijn elke keer vereist wanneer u toegang krijgt tot de ExpertWiFi-routerconfiguratiepagina. Als u de gebruikersnaam en het wachtwoord bent vergeten, moet u mogelijk de ExpertWiFi-router resetten naar de standaardinstelling en helemaal opnieuw instellen om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Stap 4. Het type internetverbinding wordt automatisch gedetecteerd. U kunt ook "Handmatige instelling" kiezen om de automatische detectie over te slaan.

Stap 5. Volg de automatische detectieresultaten als volgt:
Er zijn drie soorten verbindingen.

(1) Automatische IP (DHCP): Geen informatie vereist om hier in te vullen, ga direct naar Stap 6.
(2) PPPoE: Voer de PPPoE-gebruikersnaam en het wachtwoord in die u van uw internetprovider (ISP) hebt gekregen.
Bijvoorbeeld: (varieert per land/regio)
Land: Taiwan
WAN-verbindingstype: PPPoE
Gebruikersnaam: 12345678@hinet.net
Opmerking: u moet de bovenstaande gerelateerde informatie bevestigen bij uw internetprovider (ISP).
En ga dan naar Stap 6.

(3) Statisch IP-adres: voer de volgende informatie in.

• IP adres
  • Subnetmasker
  • Standaardgateway
  • DNS server

Opmerking: vraag uw internetprovider (ISP) om de volgende informatie.
En ga dan naar Stap 6.

Stap 6. Wijs een unieke naam toe aan uw wireless netwerk (SSID) en een wachtwoord ervoor. Klik op "Toepassen" om de installatie te voltooien.
Als je 2,4GHz en 5GHz afzonderlijk wilt instellen, vink dan het selectievakje aan voor de configuratie van elke band.
Opmerking: voer minimaal 8 tekens in voor het wachtwoord en gebruik hiervoor de combinatie van Engelse letters en cijfers.

Stap 7. U wordt doorgestuurd naar de ExpertWiFi-routerbeheerpagina zodra u het QIS-proces hebt voltooid.
In het gedeelte 'Status' kunt u zien dat uw ExpertWiFi-router met succes Verbonden met internet is.

Veelgestelde vragen
1. Wat moet ik doen als ik het type internetverbinding voor de ExpertWiFi-routerconfiguratie niet weet? (Automatisch IP, PPPoE of Statisch IP)
Het wordt aanbevolen om uw internetprovider (ISP) te vragen uw internetverbindingstype en vereiste informatie voor het instellen van internet te bevestigen.

2. Waar kan ik de Snelle Internet Installatie (QIS wizard) vinden in Asus ExpertWiFi Web GUI?
Als u QIS opnieuw wilt uitvoeren nadat u de QIS-installatie hebt voltooid, kunt u de QIS-wizard linksboven in de ExpertWiFi-router Web GUI vinden.

3. Wat moet ik doen als ik de inlognaam en het wachtwoord van de ExpertWiFi-router ben vergeten?
Reset uw ExpertWiFi-router naar de standaardinstelling en stel de ExpertWiFi-router opnieuw in via de QIS-wizard. Tijdens het QIS-proces zou u de loginnaam en het wachtwoord opnieuw moeten kunnen instellen.

4. Kan ik dezelfde Wi-Fi SSID en hetzelfde wachtwoord toewijzen voor zowel 2,4GHz als 5GHz?
Ja, u kunt dezelfde Wi-Fi SSID en hetzelfde wachtwoord toewijzen voor 2,4GHz en 5GHz. Het wordt echter aanbevolen dat u een aparte WIFI SSID en wachtwoord instelt, zodat u het beheer eenvoudig kunt maken en apparaten kunt kiezen met welke Wi-Fi-band verbinding moet worden gemaakt.

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum.
Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.