[Chromebook] Problemen oplossen - Problemen met de USB-poort van Chromebook

Als u verbindingsproblemen ondervindt met de USB-poorten op uw Chromebook, zoals niet-herkende externe apparaten, onstabiele verbindingen of problemen met de gegevensoverdracht, raadpleegt u de volgende stappen voor probleemoplossing.

Compatibele externe USB-apparaten voor Chromebook

Wanneer u externe apparaten op uw Chromebook aansluit, zorg er dan voor dat de apparaten aan de volgende compatibiliteitsvereisten voldoen. Als de aangesloten apparaten een van de volgende bestandssystemen gebruiken, heeft Chrome OS toegang tot de bestanden.

Opmerking: zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Chrome OS gebruikt. Raadpleeg deze handleiding om te controleren op beschikbare updates: Het besturingssysteem van Chromebook bijwerken.

Chromebook kan verbinding maken met de volgende accessoires:

Voor de beste resultaten zoekt u naar accessoires die gecertificeerd zijn voor werken met Chromebook. Deze accessoires zijn getest en voldoen aan de compatibiliteitsnormen voor Chromebooks, zodat ze naadloos samenwerken met uw Chromebook.

Toegankelijke bestandssystemen:

• VET (FAT16, FAT32, exFAT)
  • HFS+ (alleen-lezen op gejournaliseerd HFS+)
  • ISO9660 (alleen-lezen)
  • MTP
  • NTFS
  • UDF (alleen-lezen)

Bovenstaande informatie is afkomstig uit de volgende bron. Raadpleeg de verstrekte bron voor de nauwkeurigheid en neem rechtstreeks contact op met de bron als u vragen hebt. ASUS is niet aangesloten bij deze informatie of service.

Bron: Bestandstypen en externe apparaten die werken op Chromebooks.

Controleer de hardware van het aangesloten apparaat en de kabel

Chromebook ondersteunt geen USB-apparaten waarvoor extra stuurprogramma's moeten worden geïnstalleerd, zoals printers of scanners. Raadpleeg deze handleiding voor het gebruik van een printer: Uw printer instellen.

• Inspecteer de USB-poorten en -kabels op eventuele fysieke schade, aangezien dit tot USB-prestatieproblemen kan leiden. Het kan voorkomen dat USB-apparaten niet werken, dat ze onregelmatig werken, enz. Het is raadzaam om voor inspectie naar een reparatiecentrum te gaan.
  • Als u een andere computer heeft, probeer dan het USB-apparaat op die computer aan te sluiten. Als het apparaat niet wordt gedetecteerd of niet goed werkt op een andere bekende werkende computer, is het USB-apparaat mogelijk defect. Neem voor hulp contact op met de fabrikant van het apparaat.
  • Als u een USB-hub gebruikt om uw apparaten aan te sluiten en problemen ondervindt, kunt u proberen het USB-apparaat rechtstreeks op de USB-poort van de Chromebook aan te sluiten. Als het apparaat correct werkt, kan het probleem te maken hebben met de USB-hub of onvoldoende voeding.
  • Als er een probleem is bij het aansluiten van een extern beeldscherm via een USB-poort, raadpleeg dan deze handleiding: Verbindingsproblemen met extern beeldscherm op Chromebook.

Problemen met Thunderbolt en USB4 oplossen

Als u Thunderbolt- en USB4-accessoires gebruikt, zorg er dan voor dat zowel uw Chromebook als het accessoire USB4 en Thunderbolt ondersteunen. Compatibele apparaten hebben vaak de Thunderbolt-afbeelding afgedrukt op de connector van het apparaat.

Opmerking: raadpleeg de Gebruikershandleiding< van het apparaat voor gedetailleerde specificaties voor USB-poortondersteuning.

Opmerking: Om nieuwe Thunderbolt- of USB4-accessoires aan te sluiten, moet u ingelogd zijn op uw Chromebook en moet het scherm ontgrendeld zijn.

Een Thunderbolt-accessoire heeft mogelijk directe geheugentoegang nodig om correct en op volledige prestaties te kunnen werken. Als uw Thunderbolt-accessoire niet automatisch werkt wanneer u deze aansluit, schakelt u de bescherming van gegevenstoegang uit op uw Chromebook. Voor maximale veiligheid is de bescherming voor directe geheugentoegang door externe accessoires standaard ingeschakeld.

1. Klik op de [Statusbalk] in de rechterbenedenhoek van het schermen klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik in Instellingen op [Beveiliging en privacy] en vervolgens schakel de instelling [Beveiliging van gegevenstoegang voor randapparatuur] uit.
    Opmerking: Als u deze instelling niet kunt vinden, ondersteunt uw Chromebook Thunderbolt of USB4 niet.
  3. Klik wanneer daarom wordt gevraagd op [Uitschakelen]om het uitschakelen van gegevens te bevestigen toegangsbeveiliging voor randapparatuur.
  4. Koppel het externe apparaat los van de Chromebook en sluit het vervolgens opnieuw aan.

Aanvullende methoden voor probleemoplossing

Als het probleem met de USB-poort ondanks het proberen van de bovenstaande methoden blijft bestaan, probeer dan de volgende stappen:

1. Update Chrome OS. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel om te controleren op beschikbare updates: Het besturingssysteem van Chromebook bijwerken.
  2. Voer een hardwarereset uit op uw Chromebook. Raadpleeg dit artikel voor instructies: Hardware-instellingen voor Chromebook resetten .
  3. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, kunt u overwegen uw Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  4. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/183093

https://support.google.com/chromebook/answer/10483408

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere hulp.