[Chromebook] Uw Chromebook aansluiten op een externe monitor

Chromebook kan worden aangesloten op een externe monitor of tv met een HDMI-, DisplayPort-, DVI- of VGA-poort. Voordat u een extern beeldscherm aansluit, moet u ervoor zorgen dat u het juiste type kabel gebruikt om het aan te sluiten en dat alle accessoires correct zijn aangesloten en dat het externe beeldscherm is ingesteld op de juiste beeldinvoerbron.

Houd er rekening mee dat niet alle USB Type-C-aansluitingen beeldschermuitvoer ondersteunen. Als u een USB Type-C-connector gebruikt, raadpleeg dan de relevante artikelen om te bevestigen of de USB Type-C-poort die u gebruikt display-uitvoer ondersteunt: De functie van USB Type-C bepalen.

Inhoudsopgave:

Chromebook-scherm weergeven op een externe monitor

1. Wanneer u uw Chromebook en een externe monitor aansluit, moet u mogelijk eerst 'Mirror Display' inschakelen voordat de externe monitor het scherm kan weergeven. Volg de onderstaande stappen om het in te schakelen:
    Klik op de [Statusbalk]rechtsonder hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik op [Apparaat] en klik vervolgens op [ Beeldschermen]
  3. Vink [Mirror Built-in display]aan om de Chromebook-scherm op de externe monitor.
    Opmerking: Nadat het scherm verschijnt, kunt u kiezen of u Mirror Display wilt blijven gebruiken.
  4. Als u alleen het Chromebook-scherm op de externe monitor wilt weergeven (zonder weergave op het Chromebook-scherm), houdt u de toets [Verminder helderheid] ingedrukt totdat het Chromebook-scherm wordt uitgeschakeld en laat het vervolgens los.

Terug naar inhoudsopgave

Weergaveposities schikken

Als u wilt dat uw beeldschermen overeenkomen met de lay-out van uw thuis- of kantooropstelling en de muis tussen verschillende beeldschermen beweegt, kunt u de lay-out van uw beeldschermen herschikken.

Selecteer in Weergave-instellingen het beeldscherm dat u wilt aanpassen en sleep het naar de gewenste positie (of gebruik de pijltoetsen) om de weergave-indeling te wijzigen.

terug naar inhoudsopgave

Beeldscherminstellingen aanpassen

Nadat u verbinding hebt gemaakt met een extern beeldscherm, kunt u de instellingen zoals tekst- en venstergrootte of schermresolutie aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

1. Klik op de [Statusbalk] rechtsonder hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]

2.  Klik op [Apparaat] en klik vervolgens op [ Beeldschermen]
  3. Selecteer het scherm dat u wilt aanpassen.
    Opmerking: Alleen wanneer u "Mirror Built-in display" uitschakelt, kunt u het weergavescherm van de externe monitor afzonderlijk aanpassen.
  4. Scroll naar beneden op de pagina en u kunt de relevante scherminstellingen aanpassen aan uw behoeften

-U kunt ervoor kiezen om het externe beeldscherm in te stellen als een uitgebreid beeldscherm of het primaire beeldscherm in het veld [Scherm].
    -Als u de grootte van tekst, apps en andere items wilt wijzigen, sleept u de schuifregelaar van [Weergavegrootte] om de gewenste schaal te selecteren.
    -Als u de scherpte van het scherm wilt wijzigen, past u de instelling [Resolutie] aan.
    -Als u een hogere [Vernieuwingsfrequentie] kiest, kan het systeem de inhoud op het scherm sneller vernieuwen.
    -U kunt de schermweergave ook draaien [Oriëntatie]: 0∘, 90∘, 180∘, 270∘.
    -Als u de bureaubladgrenzen van het weergavescherm wilt aanpassen, klikt u op [Overscan]. Gebruik de pijltjestoetsen om de grenzen te verkleinen/vergroten of verplaats de grenzen met de shift-toets.

Terug naar inhoudsopgave

Snel de weergegeven positie van vensters of toepassingen verplaatsen

U kunt de vensters of toepassingen in het hoofdscherm snel verplaatsen naar weergave op het externe scherm en vice versa door een combinatie van toetsen te gebruiken. Als u deze functie wilt gebruiken, drukt u op Zoeken + Alt + M-toets of de Launcher< img class="image_resized" style="width:20px;" src="https://km-ap.asus.com/uploads/PhotoLibrarys/8a53fc79-6a00-4a96-8408-a7e886967aef/20230510160652439_Icon_5.png"> + Alt + M-toets.

Opmerking: de sneltoetsen voor sommige modellen kunnen verschillen, raadpleeg de gebruikershandleiding van elk model. Als u niet zeker weet hoe u de gebruikershandleiding voor uw Chromebook kunt vinden, raadpleeg dan dit artikel: Gebruikershandleidingen zoeken en downloaden

Terug naar inhoudsopgave

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/1060909