[Moederbord] Hoe kan ik Secure Boot in- of uitschakelen?

Inhoud

Beveiligde opstartstatus instellen

Beveiligde opstartstatus controleren

(Bijvoorbeeld: ROG MAXIMUS Z790 HERO)

Beveiligde opstartstatus instellen

1. Schakel het systeem in en druk op de toets [Delete] om de BIOS [Advanced Mode] te openen, zoals hieronder afgebeeld

2. Klik op [Boot] zoals onderstaande afbeelding

3. Klik op de optie [Secure Boot] zoals onderstaande afbeelding

4. Type besturingssysteem Standaard is Ander besturingssysteem

Ander besturingssysteem: Beveiligde opstartstatus is uit

Windows UEFI-modus: Secure Boot-status is aan

5. Beveiligde opstartstatus zoals hieronder

Secure Boot State: de optie is standaard grijs en kan niet handmatig worden ingesteld. Het wordt gesynchroniseerd met Secure Boot Keys

Gebruiker: met Secure Boot Keys

Installatie: geen beveiligde opstartsleutels

Het sleutelbeheer is grijs wanneer de Veilige opstartmodus is ingesteld op Standaard

Beveiligde opstartstatus in BIOS Type besturingssysteem Veilige opstartmodus Sleutelbeheer Beveiligde opstartstatus in het besturingssysteem Gebruiker Ander besturingssysteem Klant Standaard Uit Gebruiker Ander besturingssysteem Standaard NVT Uit Opgericht Ander besturingssysteem Klant Wis beveiligde opstartsleutels Uit Opgericht Windows UEFI-modus Klant Wis beveiligde opstartsleutels Uit Gebruiker Windows UEFI-modus Klant Standaard Op Gebruiker Windows UEFI-modus Standaard NVT Op

Beveiligde opstartstatus controleren

1. Druk tegelijkertijd op de [WIN]+[R]-toets en voer vervolgens msinfo32 in zoals hieronder afgebeeld

2. Zoek de optie [Secure Boot State]. Als het wordt weergegeven als Uit, betekent dit dat Beveiligd opstarten is uitgeschakeld.

Als het wordt weergegeven als Aan, betekent dit dat Veilig opstarten is ingeschakeld.