[Chromebook] Problemen oplossen - Herstel mislukte problemen oplossen

Inhoudsopgave:

Er is een onverwachte fout opgetreden

1. Zorg ervoor dat u alle instructies in het hoofdstuk Chromebook herstellen met de externe opslag nauwkeurig hebt uitgevoerd.
  2. Raadpleeg de volgende stappen om de functie Herstelmedia wissen te gebruiken en probeer vervolgens de herstelmedia opnieuw te maken.
  3. Open de Chrome-browser, klik op het pictogram [Extensies]in de rechterbovenhoek van uw browservenster, selecteer vervolgens [Chromebook Recovery Utility].
  4. Plaats de herstelmedia die je hebt gebruikt (USB-flashstation of SD-kaart). Klik op het pictogram [Instellingen] rechtsboven, selecteer vervolgens [Wis herstelmedia].
  5. Selecteer de USB-flashdrive of SD-kaart die je wilt wissen in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens [Doorgaan] .
  6. Controleer of het opslagapparaat dat u voor herstel hebt gebruikt, in de lijst staat en selecteer vervolgens [Nu wissen]. De hersteltool wist alles op je opslagapparaat.
  7. Wanneer u het bericht “Uw herstelmedia is gewist” krijgt, klikt u op [Gereed].
  8. Volg alle instructies in het Herstel Chromebook met de externe opslag hoofdstuk om herstelmedia opnieuw te maken .
  9. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan een andere USB-flashdrive of SD-kaart te gebruiken om te herstellen.

Verwijder alle aangesloten apparaten en start het herstel

Als u het bericht 'Verwijder alle aangesloten apparaten en start herstel' krijgt, verwijdert u eerst alles dat is aangesloten op uw Chromebook, zoals een muis of externe harde schijf.

Volg daarna de stappen in het artikel Chromebook-besturingssysteem herstellen om te herstellen.

Het apparaat dat je hebt geplaatst bevat geen ChromeOS

1. Zorg er eerst voor dat u het USB-flashstation of de SD-kaart hebt geplaatst die u hebt gebruikt om herstelmedia te maken. En u heeft alle instructies in het hoofdstuk Chromebook herstellen met de externe opslag nauwkeurig uitgevoerd.
  2. Als je het juiste opslagapparaat hebt gebruikt, maar deze fout nog steeds ziet, werkt het opslagapparaat mogelijk niet goed. Raadpleeg de volgende stappen om de functie Herstelmedia wissen te gebruiken en probeer vervolgens de herstelmedia opnieuw te maken.
  3. Open de Chrome-browser, klik op het pictogram [Extensies]  in de rechterbovenhoek van uw browservenster, then selecteer[Chromebook Recovery Utility].
  4. Plaats de herstelmedia die je hebt gebruikt (USB-flashstation of SD-kaart). Klik op het pictogram[Instellingen]  rechtsboven, selecteer vervolgens[Herstelmedia wissen].
  5. Selecteer het USB-flashstation of de SD-kaart die u wilt wissen in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens [Ga verder].
  6. Controleer of het opslagapparaat dat u voor herstel hebt gebruikt, in de lijst staat en selecteer vervolgens[Nu wissen]. De hersteltool wist alles op je opslagapparaat.
  7. Wanneer u het bericht “Uw herstelmedia is gewist” krijgt, klikt u op [Gereed]
  8. Volg alle instructies in het Herstel Chromebook met de externe opslag hoofdstuk om herstelmedia opnieuw.
  9. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan een andere USB-flashdrive of SD-kaart te gebruiken om te herstellen.

De beveiligingsmodule op dit apparaat werkt niet

Neem contact op met Google-experts voor hulp, chat met experts op het Chromebook-helpforum.

Opmerking: als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, neemt u contact op met uw beheerder. Beheerders moeten contact opnemen met Google Support.

U heeft uw Chromebook hersteld, maar nu kunt u uw USB- of SD-kaart niet gebruiken met Windows

1. Gebruik eerst de Chromebook-hersteltool om uw herstelmedia te wissen.
    Open de Chrome-browser, klik op het pictogram [Extensies] in de rechterbovenhoek van uw browservenster en selecteer vervolgens[Chromebook Recovery Utility].
  2. Plaats de herstelmedia die je hebt gebruikt (USB-flashstation of SD-kaart). Klik op het pictogram[Instellingen]  rechtsboven, selecteer vervolgens[Herstelmedia wissen].
  3. Selecteer het USB-flashstation of de SD-kaart die u wilt wissen in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens [Ga verder].
  4. Controleer of het opslagapparaat dat u voor herstel hebt gebruikt, in de lijst staat en selecteer vervolgens[Nu wissen]. De hersteltool wist alles op je opslagapparaat.
  5. Wanneer u het bericht “Uw herstelmedia zijn gewist”, klik op[Gereed].
  6. Vervolgens moet je je USB-stick of SD-kaart formatteren.
    Plaats uw USB-stick of SD-kaart opnieuw, u krijgt het bericht “het apparaat kan niet worden herkend”. Klik op [Dit apparaat formatteren].

Als u het bericht niet hebt ontvangen, klikt u op het pictogram Bestanden  op de plank.
  7. Selecteer het apparaat kan niet worden herkend en klik vervolgens op [Format device].
  8. Kies het indelingstype dat u wilt gebruiken en selecteer vervolgens [Wissen en opmaken].
    Opmerking: als een apparaat wordt geformatteerd, worden alle erop opgeslagen gegevens verwijderd.
  9. Nadat het formatteren is voltooid, werkt uw USB-flashdrive of SD-kaart normaal.

Raadpleeg voor meer informatie de Chromebook Help van Google:

https://support.google.com/chromebook/answer/1080595

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de klantenservice van ASUS voor meer informatie.