[Notebook/AIO] De functie Wake on LAN (WOL) inschakelen

Met de Wake on LAN-functie kunt u het systeem via het netwerk uit de slaapstand of sluimerstand halen. Dit artikel beschrijft hoe u de Wake on LAN-functie voor een ASUS-laptop of All-in-One-pc inschakelt.

Opmerking: De Wake on LAN-functie is beschikbaar afhankelijk van het computermodel.

Om de Wake on LAN-functie in te schakelen, moet u eerst de relevante instellingen van het Windows-besturingssysteem en de BIOS-configuratie aanpassen. Volg de onderstaande stappen:

Stap 1: Snel opstarten uitschakelen
  1. Typ en zoek [Kies een energieplan] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Openen].
  2. Selecteer [Kies wat de aan/uit-knop doet].
  3. Klik op [Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn].
  4. Deselecteer het selectievakje voor [Snel opstarten inschakelen] en selecteer vervolgens [Wijzigingen opslaan].

Stap 2: Laat dit apparaat de computer uit de Ethernet Controller Setting halen
  1. Klik met de rechtermuisknop op [Start] pictogram op de taakbalk, selecteer vervolgens [Apparaatbeheer].
  2. Controleer de pijl naast [Netwerkadapters] en klik vervolgens met de rechtermuisknop op [Uw Ethernet-controller]om [Eigenschappen] te selecteren.
    Opmerking: De naam van het Ethernet-apparaat kan verschillen, afhankelijk van het model.
  3. Selecteer het tabblad [Energiebeheer], vink het vakje aan voor [Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen] en selecteer vervolgens [OK].

Stap 3: Schakel de Wake on LAN-functie in de BIOS-configuratie in
  1. Terwijl de computer nog niet is ingeschakeld, houdt u de [F2]-toets van het toetsenbord ingedrukt en drukt u vervolgens op de [Power-knop] (Laat de [F2]-toets pas los als de BIOS-configuratie wordt weergegeven.). Hier kunt u meer te weten komen over Hoe BIOS-configuratie te openen.
  2. Wanneer u het BIOS-instellingenscherm opent, komt u twee typen interfaces tegen: UEFI-interface en MyASUS in UEFI. Volg de volgende stappen op basis van het BIOS-scherm van uw apparaat:
Hoe Wake-on-Lan in de UEFI in te schakelen mode

In de UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltjestoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord, het touchpad of de muis.

Opmerking: Het onderstaande BIOS-updatescherm kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Ga na het openen van het BIOS-hulpprogramma naar de geavanceerde modus door op de sneltoets[F7] te drukken of gebruik de cursor om op te klikken.
  2. Nadat u de geavanceerde modus hebt geopend, selecteert u het scherm [Geavanceerd] en selecteert u vervolgens [Netwerkstackconfiguratie].
    Opmerking: Als deze optie niet aanwezig is in uw BIOS-instellingen, geeft dit aan dat uw computer de Wake-on-LAN-functie niet ondersteunt.
  3. Nadat u de netwerkstackconfiguratie hebt geopend, selecteert u [Netwerkstack]en stelt u [Ingeschakeld] in.
  4. Schakel IPv4 PXE of IPv6 PXE in/uit, afhankelijk van uw vereisten.
  5. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op Sneltoets[F10] en selecteer [Ok], het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar de pagina 「Opslaan en afsluiten」 gaan en de optie 「Wijzigingen opslaan en afsluiten」 kiezen om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  6. Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart en Windows hebt geopend, kunt u de Wake-on-LAN-functie gebruiken.

Wake-on-Lan inschakelen in de MyASUS in UEFI-modus

In de MyASUS in UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltjestoetsen en de Enter-toets op het toetsenbord, het touchpad of de muis.

Opmerking: Het onderstaande BIOS-updatescherm kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Ga na het openen van het BIOS Utility naar de Advanced Settings door op Hotkey[F7] te drukken of gebruik de cursor om op te klikken.
  2. Nadat u de geavanceerde instellingen hebt geopend, selecteert u het scherm [Geavanceerd] en selecteert u vervolgens [Netwerkstackconfiguratie].
    Opmerking: Als deze optie niet aanwezig is in uw BIOS-instellingen, geeft dit aan dat uw computer de Wake-on-LAN-functie niet ondersteunt.
  3. Nadat u de Network Stack Configuration hebt geopend, selecteert u [Network Boot]en stelt u [Enabled] in.
  4. Schakel IPv4 PXE of IPv6 PXE in/uit, afhankelijk van uw vereisten.
  5. Sla de instellingen op en sluit af. Druk op Sneltoets[F10] en selecteer [Bevestigen], het apparaat start opnieuw op en de instellingen worden van kracht.
    U kunt ook naar de pagina 「Opslaan en afsluiten」 gaan en de optie 「Wijzigingen opslaan en afsluiten」 kiezen om uw instellingen op te slaan en af ​​te sluiten.
  6. Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart en Windows hebt geopend, kunt u de Wake-on-LAN-functie gebruiken.