[Chromebook] Een back-up maken van uw Linux-bestanden en apps en deze herstellen

Back-up van uw huidige bestanden & apps

1. Klik op [Statusbalk]rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Instellingen] .
  2. Na het openen van Instellingen, selecteer [Geavanceerd].
  3. Selecteer [Developers] en selecteer vervolgens [Linux-ontwikkelomgeving].
  4. Selecteer [Back-up & herstellen].
  5. Klik op [Back-up]op het item Back-up van Linux-apps en -bestanden.
  6. Links, onder "Mijn bestanden" kies waar je je bestanden wilt opslaan. Schrijf uw bestandsnaamen selecteer [Opslaan] .
  7. Rechtsonder verschijnt een voortgangsmelding voor de back-up.

Tip: zodra de back-up is voltooid, kunt u op de melding klikken om uw bestanden te bekijken in de app Bestanden.

Vervang uw apps & bestanden met een eerdere back-up

1. Klik [Statusbalk]① in de rechterbenedenhoek van het scherm, en klik vervolgens op  [Instellingen].
  2. Selecteer na het openen van Instellingen  [Geavanceerd].
  3. Selecteer [Ontwikkelaars] en selecteer vervolgens [Linux-ontwikkelomgeving ].
  4. Selecteer [Back-up & herstellen].
  5. Klik op [Herstellen]op de Vervang uw Linux-apps en -bestanden door een eerdere back-up item.
  6. Er verschijnt een bevestigingsvenster waarin staat dat uw huidige Linux-apps en gegevens worden verwijderd. Selecteer [Herstellen].
  7. Binnen "Mijn bestanden" selecteer de back-up die u wilt herstellen, and selecteer vervolgens [Open].
    Belangrijk: de back-up moet een .tini-bestand zijn.
  8. Rechtsonder verschijnt een voortgangsmelding voor het herstellen.

Problemen met back-up & herstellen

Meer opslagruimte nodig

Het kost veel schijfruimte om een ​​back-up te maken van uw Linux-bestanden en apps en deze te herstellen.

• Om ruimte te maken: verwijder bestanden uit de app Bestanden.
  • Om te controleren wat ruimte in beslag neemt: ga naar Instellingen Apparaat Opslagbeheer.

Kan back-up niet herstellen met architectuurtype

Als je een back-up op een andere Chromebook wilt herstellen, moeten beide Chromebooks dezelfde architectuur hebben, zoals x86 of ARM. Als uw Chromebooks niet dezelfde architectuur hebben, kunt u de bestanden nog steeds vanaf uw back-up kopiëren.

1. Installeer de Wicked Good Unarchiver.
  2. In de app Bestanden, hernoem je back-up van .tini naar .tar.gz.
  3. Gebruik de Wicked Good Unarchiver om je back-up te openen en bestanden naar je nieuwe Linux-bestanden te kopiëren.

“Kon geen back-up maken / Kon Linux-apps en -bestanden niet herstellen”

Er is een onbekende fout opgetreden, probeer opnieuw een back-up te maken of te herstellen.

Geef feedback over dit artikel

De bovenstaande inhoud is afkomstig van de officiële website van Google. U kunt ook de Chromebook Help raadplegen voor meer informatie.

Als uw probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met Google voor meer informatie.