[Chromebook] Diagnostische functie in Chrome OS

Diagnose openen

1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
    Opmerking: Diagnostiek is alleen beschikbaar op Chrome OS-apparaten met versie 90 en hoger. Hier vindt u meer informatie over Hoe u het besturingssysteem van uw Chromebook kunt updaten.
  2. Klik op [Over Chrome OS] en klik vervolgens op [Diagnose].

Meer informatie over diagnostische categorieën

Batterijdiagnose

Hier kun je informatie vinden over de staat van je batterij, zoals de gezondheid, het aantal cycli en de elektrische stroomsterkte.

Ontlaadtest meet de snelheid van opladen en ontladen gedurende een vaste periode voor uw Chromebook. Als de laad- en ontlaadsnelheid erg laag is, kan er een probleem zijn met de batterij of de oplaadpoort. Hier vindt u meer informatie over Hoe u Chromebook kunt oplossen, kan het probleem niet opladen.

CPU-diagnose

Hier vindt u informatie over uw CPU-verbruik, huidig ​​gebruik, temperatuur en huidige snelheid. Het CPU-diagram is een grafiek waarin blauw uw CPU-gebruik vertegenwoordigt en geel het systeemgebruik.

CPU-tests kunnen het apparaat belasten en regelmatig gebruik bemoeilijken. Uw apparaat werkt mogelijk langzaam en het kan lang duren voordat tests worden uitgevoerd.

• De stresstest bootst situaties met hoge belasting na die CPU-intensief zijn.
  • De cachetest meet de cachecoherentie.
  • De zwevende-komma-nauwkeurigheidstest voert herhaaldelijk drijvende-kommabewerkingen uit op vooraf ingestelde waarden om de nauwkeurigheid te controleren.
  • De priemzoektest controleert uw CPU-berekening van complexe priemgetallen.

Als uw Chromebook een van deze tests niet doorstaat, kan dit duiden op een CPU-storing of onjuiste koeling van het apparaat. Neem voor meer hulp contact op met het geautoriseerde ASUS-reparatiecentrum.

Geheugendiagnose

De geheugentest meet het systeemgeheugen.

Als uw test mislukt, kan dit duiden op een defect geheugen. Neem voor meer hulp contact op met het geautoriseerde ASUS-reparatiecentrum.

Connectiviteitsdiagnose

Hier vindt u informatie over de status van uw internetverbinding. De app kan u helpen bij het vinden van problemen via Ethernet, Wi-Fi en mobiele verbindingen. Wanneer u de app opent, voert deze automatisch tests uit voor uw standaard verbindingsmethode.

Bovenstaande inhoud is afkomstig van de officiële website van Google. U kunt ook de Chromebook Help raadplegen voor meer informatie details.

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de ASUS-klantenservice voor meer informatieion.