[Windows 11] Apparaatversleuteling en standaard BitLocker-versleuteling uitschakelen

Inhoudsopgave:

Apparaatversleuteling uitschakelen

1. Typ en zoek [Instellingen voor apparaatcodering] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Stel in het veld Apparaatcodering de optie in op [Uit].
  3. Bevestig of u apparaatversleuteling moet uitschakelen, selecteer [Turn off] om de apparaatversleutelingsfunctie uit te schakelen.
  4.

Terug naar inhoudsopgave

Standaard BitLocker-codering uitschakelen

1. Typ en zoek [Beheer BitLocker] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik [BitLocker uitschakelen]op de schijf die u wilt decoderen.

Als de drive de status vergrendeld heeft, moet u op [Unlock drive] klikken en het wachtwoord typen om BitLocker uit te schakelen.
  3. Bevestig of je je schijf wilt decoderen, selecteer vervolgens [BitLocker uitschakelen]om BitLocker uit te schakelen, en uw schijf wordt niet meer beschermd.

V & A

V1: Waarom krijg ik een foutmelding van BitLocker Recovery na het aanpassen van MUX Switch in de Armory Crate-app?

A1: Als uw computermodel de ROG Strix Scar-serie is in 2022 en u een foutmelding krijgt van BitLocker Recovery na het aanpassen van MUX Switch, schakel dan tijdelijk de BitLocker-codering uit en werk vervolgens het BIOS bij naar de nieuwste versie. Je kunt de volgende video raadplegen voor meer details.