[Windows 11] Onvermogen om pincode, gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning te gebruiken (Windows Hello) na een upgrade naar Windows 11

Bij het upgraden van uw pc naar Windows 11, kunt u een melding tegenkomen met de melding 'U moet een wachtwoord toevoegen voordat u deze aanmeldingsoptie kunt gebruiken' met betrekking tot de pincode, gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning (Windows Hello)-functie onder Aanmeldingsopties. Raadpleeg dit artikel voor gedetailleerde instructies.

Windows 11 staat gebruikers alleen toe om zich aan te melden bij Windows Hello met een Microsoft-account op het apparaat om de beveiliging te verbeteren. Daarom moet u het lokale account overschakelen naar uw Microsoft-account, waarna gezichtsherkenning beschikbaar zal zijn.

1. Klik op de [Start] icon en selecteer vervolgens [Instellingen]
  2. Selecteer in Instellingen [Accounts] en selecteer vervolgens [Jouw info]
  3. Klik in Accountinstellingen op [In plaats daarvan aanmelden met een Microsoft-account]
  4. Nadat u zich heeft aangemeld met uw Microsoft-account, keert u terug naar de aanmeldingsopties, waarna de instelling voor gezichtsherkenning beschikbaar is.