[AiMesh] Kan ik een voorkeurs Uplink-AP toewijzen in een AiMesh-systeem?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het beheren van uw AiMesh-uitbreidbare netwerk met de ASUS Router-app.

https://youtu.be/nUzthFL2vRY

Ja. En het is heel gemakkelijk.

Over het algemeen maakt het AiMesh-systeem een ​​automatische verbinding met een beter presterende uplink-AP.

Maar als u liever zelf wilt instellen, moet u het volgende proberen:

Inleiding

Opmerking 1:  De volgende functie vereist een firmwareversie later dan 3.0.0.4.386.

Je kunt de lijst met ondersteunde modellen vinden op Whole Home Mesh WiFi-systemen - Alle series|ASUS Global

Ga voor meer informatie over AiMesh naar: AiMesh mesh wifi-systeem voor het hele huis | ASUS

Opmerking 2:  ZenWiFi AC wordt niet ondersteund in deze functie.
               Niet ondersteunde lijst:
                   (1)ZenWiFi AC Mini (CD6)
                   (2)ZenWiFi AC (CT8)

Web-GUI van ASUS Router

1). Verbind uw computer met de router via een bekabelde of wifi-verbinding en voer uw router LAN IP of router URL https://www.asusrouter.com in om naar de WEB GUI te gaan.

uw inlognaam en wachtwoord op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: raadpleeg [Wireless Router] Hoe de GUI van de router te openen voor meer informatie.

2). Ga naar [AiMesh] -> Tabblad [Topologie]. Selecteer een node die je gaat instellen.

3).  Klik op het tabblad [Beheer] in de rechterkolom en zoek vervolgens naar [Pdoorverwezen WiFi Uplink AP] hieronder.

Click (Standaard blijft “Auto”, en het staat op het punt om later te veranderen)

4).  Selecteer een uplink-AP en druk op Ok om de verwerking te starten.

5).  De uplink-AP is nu vervangen door uw instelling.

ASUS Router-app

Opmerking:

1). Log in op uw ASUS Router-app en klik onderaan op Apparaten.

2). Selecteer een knooppunt onder het tabblad “ALLE” en klik erop.

3). Klik op Voorkeur wifi-uplink-toegangspunt. (Standaard blijft “Auto”)

4). Selecteer een uplink-AP en klik op Toepassen.

Opmerking: u kunt ook op    drukken om meer details over deze functie te lezen voordat u zich aanmeldt.

w

5). Terug naar de apparaatpagina, de uplink-AP is nu uw opdracht.

Opmerking:

• Het knooppunt dat u zojuist hebt geconfigureerd en de bijbehorende eindapparaten zullen onmiddellijk een signaalverlies ervaren totdat het volledig is overgenomen.
  • In de volgende omstandigheden helpt het AiMesh-systeem u automatisch een ander toegangspunt te bereiken met de sterkste signaalstatussen om de beste connectiviteit te garanderen:

1.Het knooppunt gebruikt een bekabelde verbinding.
           2.Geprefereerde uplink-AP is uitgeschakeld, offline of het signaal is te zwak.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.