[AiMesh] Hoe kan ik mijn apparaat aan één specifieke AiMesh-router of AiMesh-knooppunt binden?

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS Youtube-videolink klikken voor meer informatie over het beheren van uw AiMesh-uitbreidbare netwerk met de ASUS Router-app.

https://youtu.be/nUzthFL2vRY

Om een naadloze roamingo mgeving te creëren, kunnen meerdere knooppunten in een AiMesh-systeem worden geconfigureerd, waardoor apparaten eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden zonder verdere verplaatsing.

Als u uw apparaat liever aan één specifiek knooppunt koppelt, helpt deze FAQ u bij het werken met zowel de ASUS Web GUI als de ASUS Router App.

Inleiding

Om een ​​naadloze roaming-omgeving te creëren, kunnen meerdere nodes worden geconfigureerd in een AiMesh-systeem, waardoor apparaten eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden zonder verdere verplaatsing.

Als u er de voorkeur aan geeft uw apparaat aan één specifiek knooppunt te binden, helpt deze FAQ u bij het werken op zowel de ASUS Web GUI als de ASUS Router-app.

Opmerking 1:  Voor de volgende functie is een firmwareversie later dan 3.0.0.4.386 vereist.

Je kunt de lijst met ondersteunde modellen vinden op Whole Home Mesh WiFi-systemen - Alle series|ASUS Global

Ga voor meer informatie over AiMesh naar: AiMesh mesh wifi-systeem voor het hele huis | ASUS

Opmerking 2:  ZenWiFi AC wordt niet ondersteund in deze functie.

Niet ondersteunde lijst:

• ZenWiFi AC Mini (CD6)
  • ZenWiFi AC (CT8)

Opmerking 3. Naamdefinitie

AiMesh-router: De eerste router die op de modem is aangesloten, wordt de AiMesh-router genoemd.

AiMesh-knooppunt: andere routers die op de AiMesh-router zijn aangesloten, worden knooppunten genoemd.

Web GUI van ASUS Router

1). Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg  [Wireless Router] How to enter the router's GUI  voor meer informatie.

2). Ga naar [AiMesh] -> Tabblad [Topologie].

3). Zoek de Client-lijst in de rechterkolom en zoek het apparaat dat u wilt binden.

Opmerking:  Als je een specifiek apparaat niet in de lijst kunt zien, probeer dan de volgende stappen:

1. Controleer of uw apparaat verbinding heeft gemaakt met het AiMesh-knooppunt.
  2. U bevindt zich onder het tabblad "Alle lijst".
  3. Selecteer andere knooppunten in de middelste kolom.

4). Klik op Inbinden direct na de apparaatnaam.

5). Selecteer een knooppunt dat uw apparaat gaat binden en druk op Ok.

6). Uw apparaat is nu gebonden. (Icoon wordt wit)

Opmerking: Klik op het witte pictogram Ontbinden om uw bindende voorwaarde eenvoudig te verwijderen.

ASUS Router-app

Opmerking:

1).  Log in op uw ASUS Router-app en klik onderaan op Apparaten.

2).  Zoek uw apparaat onder het tabblad “ALLE” en klik erop.

3). Klik op Inbinden bovenaan.

4). Selecteer een knooppunt dat uw apparaat gaat binden en tik op Toepassen.

5). Uw apparaat is nu gebonden.

Opmerking

(1) Klik Ontbinden icon kan eenvoudig uw bindende voorwaarde verwijderen.

(2) In sommige gevallen zal het systeem u er automatisch aan herinneren dat uw apparaat de internetverbinding kan verliezen vanwege de huidige zwakke verbinding.

Voel je vrij om door te gaan met je inbindproces, of tab “Thing to try” hieronder, op zoek naar meer nuttige informatie om de internetverbinding te verbeteren.

(3) Wanneer uw bindingsknooppunt is uitgeschakeld, helpt het AiMesh-systeem u automatisch om opnieuw verbinding te maken met een andere gekwalificeerde router om uw roaming-ervaring te garanderen.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.