[Windows 11] Widgets

Open het widgetbord

Het widgetbord bestaat uit twee delen: je widgets en je nieuwsfeed. Uw widgets bevinden zich allemaal bovenaan het widgets-bord. De nieuwsfeed is te vinden onder je widgets.

Om het widgetbord te openen, drukt u op Windows-logotoets + W of selecteer het Widgets-pictogram op de taakbalk.

Het widgetbord gebruiken

Widgets aan het bord toevoegen

1. Selecteer je avatar om de widgetinstellingen te openen.
  2. Selecteer onder Widget toevoegen het plustekennaast een widget om deze aan je bord toe te voegen.

Widgets van het bord verwijderen

Als u een widget van het widgetbord wilt verwijderen, selecteert u Meer opties(…)in de rechterbovenhoek en selecteer [Widget verwijderen].

Uw widgets herschikken

Als u een widget naar een andere plek op uw bord wilt verplaatsen, houdt u de widgetkop ingedrukt en sleept u deze naar de gewenste ruimte.

Formaat van widgets wijzigen

Als u een widget groter of kleiner wilt maken, selecteert u Meer opties(…)in de rechterbovenhoek en selecteert u [Klein, Medium of Groot].

Opmerking: sommige widgets bieden mogelijk slechts één of twee formaten.

Een widget aanpassen

Als u een widget bewerkt, krijgt u toegang tot aanpassingsopties, zoals het wijzigen van de stad voor uw weerwidget of het bijwerken van de volglijst voor uw aandelenwidget.

Als u een widget wilt bewerken, selecteert u Meer opties(…)in de rechterbovenhoek en selecteert u [Widget aanpassen].

Nieuwsoverzicht

Je nieuwsfeed wordt in de loop van de tijd persoonlijker. Bijgewerkte inhoud verschijnt in uw nieuwsfeed wanneer er nieuwe inhoud wordt weergegeven die voldoet aan uw personalisatie-instellingen. Je nieuwsfeed leert over jou in de loop van de tijd, dus het kan zijn dat je veranderingen niet altijd meteen ziet.

Opmerking: Als u zich aanmeldt bij Windows 11 en Microsoft Edge met hetzelfde Microsoft-account, zorgt u ervoor dat uw nieuwsfeedpersonalisatie beschikbaar is voor alle widgets, apps en apparaten.

Selecteer om te beginnen uw avatar om de Widget-instellingen te openenen selecteer vervolgens [Personaliseer uw interesses]. Hierdoor wordt de pagina Mijn interesses geopend in Microsoft Edge.

Vanaf de pagina Mijn interesses kunt u:

• Gebruik het zoekvak om onderwerpen of uitgevers te vinden die je wilt volgen.
  • Blader door onderwerpen per categorie en selecteer de onderwerpen die u interesseren.
  • Bekijk en beheer de interesses en uitgevers die u volgt.

Klik op het plusteken naast een onderwerp waarin u geïnteresseerd bent om het te volgen. ( betekent dat je hebt gevolgd, en je kunt er nogmaals op klikken om te ontvolgen.)

V & A

Q1: Waarom is mijn inhoud in een andere taal of in een andere regio?

A1: De taal en de inhoud die u op uw widgetbord ziet, wordt bepaald door uw Windows-weergavetaal en land- of regio-instellingen. Om deze instellingen te bekijken en te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Tijd & taal > Taal & regio. Inhoud wordt weergegeven in uw weergavetaal. Indien van toepassing, tonen de widgets en nieuwsfeed inhoud uit uw Land of regio.

Opmerking

• U moet uw computer opnieuw opstarten of opnieuw inloggen voordat uw taalwijzigingen van kracht worden.
  • Als inhoud niet beschikbaar is in uw specifieke taal of regio, ziet u mogelijk inhoud uit een andere taal of regio die het meest overeenkomt met uw geselecteerde instellingen.

V2: Waarom zegt de Agenda-widget dat hij mij geen evenementen uit mijn account kan laten zien?

A2: Als u uw Microsoft-account hebt gemaakt met een e-mailadres dat niet van Microsoft is, kan dat e-mailadres niet worden gebruikt om agenda-afspraken weer te geven. Om agenda-afspraken in de widget te zien, moet u een Outlook.com-account zodat u het Outlook.com-e-mailadres kunt gebruiken met de Agenda-widget.

Q3: Waarom zegt de To Do-widget dat ik deze niet kan gebruiken met mijn account?

A3: De To Do-widget wordt mogelijk niet ondersteund in uw omgeving, of als u deel uitmaakt van een netwerk dat bij een school of organisatie hoort, heeft uw beheerder deze mogelijk niet beschikbaar gemaakt. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Voor meer informatie over de introductie van Widgets, kunt u de Widgetsdocument van Windows-ondersteuning.