[GlideX] Hoe overschakelen van 2,4 GHz naar 5 GHz voor een betere ervaring met het delen van schermen?

Verschillen tussen 2,4GHz- en 5GHz-netwerken

Opmerking: kanalen die worden ondersteund door 2,4 GHz en 5 GH variëren afhankelijk van regionale/nationale wettelijke beperkingen.

Bij afstandsvergelijking is de overdrachtsafstand van het 2,4 GHz-signaal verder dan 5 GHz, maar de snelheid is lager dan 5 GHz, en hoewel de signaaloverdrachtsafstand kort is, kan deze sneller zijn. Wat het gebruik van de frequentieband betreft, zal naast WiFI de 2,4 GHz-band, Bluetooth, draadloze telefoons voor thuisgebruik in gebruik zijn, sommige huishoudelijke apparaten zoals lampen, magnetrons en koelkasten bevinden zich mogelijk in deze band en produceren dus interferentie met draadloze kanalen , dus de verbinding in de 2,4 GHz-band, netwerktransmissie is onstabiel of kwetsbaar voor interferentie, wat leidt tot een slechte kwaliteit van de verbinding. Routers en persoonlijke hotspots worden daarom aanbevolen om een ​​5GHz-netwerk te gebruiken.

De wifi-router

1. Controleer of uw router 5GHz ondersteunt.

2. Stel 5GHz in volgens de instructies in de gebruikershandleiding van uw router.

3. Sluit uw computer en mobiele apparaat aan op de 5GHz-band van uw ingestelde router, en uw computer en mobiele apparaat hebben een betere snelheid, betere karakterisering en een betere schermdeling wanneer ze zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en 5GHz gebruiken. (vergeleken met 2,4 GHz wifi-netwerk)

Schakel de 5GHz-hotspot van de computer in en stel deze in

Als uw computer wifi ondersteunt en 5GHz-hotspotdeling heeft, kunt u deze delen via de 5GHz-hotspot van uw computer, zodat uw mobiele apparaat verbinding kan maken met uw computerhotspot.

(Op dit moment gebruikt het mobiele apparaat het netwerk van de computer, let op het verbruik van netwerkverkeer).

1. Klik op het [Start] pictogram onder aan uw bureaublad en klik op [Instellingen]

2. Klik op [Netwerk & Internet] aan de linkerkant van de instellingenpagina, schakel de [Mobiele hotspots] toggle, en klik vervolgens op de kleine pijl aan de rechterkant van de [toggle] om de pagina Instellingen mobiele hotspot te openen.

3. Klik op [Bewerken] onder aan de pagina met mobiele hotspots.

4. Klik op de [Netwerkband], klik op [5 GHz] en klik op [Opslaan] om de wijziging te voltooien .

5. Selecteer op uw mobiele apparaat de 5GHz-verbinding voor het delen van hotspots die u zojuist op uw computer hebt ingesteld. Op dit punt bedient de computerzijde van het met GlideX verbonden mobiele apparaat voor Screen Mirror & Screen Extend, er is een betere verbindingssnelheid, betere stabiliteit en een betere ervaring voor het delen van schermen.

Schakel de 5GHz-hotspot in en stel deze in aan de kant van het mobiele apparaat

Als uw mobiele apparaat 5GHz hotspot delen ondersteunt, kunt u uw pc verbinden met de hotspot van uw mobiele apparaat via 5GHz hotspot delen van uw mobiele apparaat.

(Op dit moment gebruikt de computer het netwerk van het mobiele apparaat, let op het verbruik van netwerkverkeer).

1. Tik op de pagina met instellingen voor mobiele apparaten op  [Netwerk & internet], tik op [Hotspot & Tethering], tik op[toggle] om Wi-Fi-hotspot in te schakelen, tikt u op [Wi-Fi-hotspot], tikt u op  [AP  ;band], selecteer de [5.0 GHz-band] in het onderste pop-upvenster.

2. Selecteer op uw computer de 5GHz-verbinding voor het delen van hotspots die zojuist is ingesteld door uw mobiele apparaat.Op dit punt bedient de computerzijde van het met GlideX verbonden mobiele apparaat voor Screen Mirror & Screen Extend, er is een betere verbindingssnelheid, betere stabiliteit en een betere ervaring voor het delen van schermen.