[Optische Opslag] Hoe sluit ik de Y-kabel aan op een externe optische drive van ASUS?

Wat is een Y-kabel?

Er zijn twee USB type-A connectoren op de Y-kabel.

USB-connector  is voor gegevensoverdracht en voeding, terwijl USB-connector  is alleen voor extra voeding.

Is het nodig om beide USB-connectoren op de computer aan te sluiten bij het aansluiten van de ASUS optische drive op de computer met behulp van een USB Y-kabel?

Optische schijven van ASUS worden geleverd met een USB Y-kabel, niet omdat ze meer stroom verbruiken dan andere optische schijven op de markt; het is eerder een manier om u een extra oplossing te bieden voor het geval uw computer niet voldoende stroom kan ondersteunen met slechts één USB-poort.

Let op:

• Voor de meeste computers hoeft u alleen een USB-connector aan te sluiten  naar de computer om het optische station te laten werken. In bepaalde zeldzame gevallen kan de computer echter niet voldoende stroom ondersteunen via een enkele USB-poort en moet u ook een USB-connector aansluiten voor extra stroom.
  • Als het optische station niet goed werkt met alleen een USB-aansluiting aangesloten op de computer, probeer ook een USB-connector aan te sluiten  naar de computer voor extra vermogen.
  • Als uw computer aan één kant niet genoeg vrije USB-poorten heeft, moet u mogelijk een USB-verlengkabel (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken om verbinding te maken met een USB-poort aan de andere kant van uw computer.

De meegeleverde Y-kabel gebruiken

Stap 1: Sluit de USB-connector aan  op de Y-kabel aan op een USB-poort op uw computer.

Sluit de USB-connector aan naar een andere USB-poort voor extra stroom als de USB-poort van uw computer niet voldoende stroom levert via de USB-connector .

Stap 2: Sluit de USB-connector aan op de Y-kabel naar een USB-poort  op uw externe optische drive.

OPMERKING: Deze connector en poort  kan variëren tussen modellen, raadpleeg: Snelle installatie stappen