[Chromebook] Beheer het account van je kind op Chromebook

Systeemvereisten

Family Link kan worden gebruikt met Chromebooks met Chrome OS-versie 71 of hoger. Meer informatie over hoe u update uw Chromebook’s besturingssystemen.

Hoe Chromebooks werken met het Google-account van je kind

Kinderen die op een Chromebook zijn ingelogd op hun Google-account, hebben dezelfde ervaring als volwassenen. Functies kunnen van tijd tot tijd worden bijgewerkt, maar er zijn enkele verschillen:

Voeg uw kinds Google Account toe

To a new or factory reset Chromebook

1. Stel de Chromebook in.
  2. Voeg uw kinds Google Account toe aan de Chromebook.

Belangrijk: Nadat je kind is ingelogd op zijn Chromebook, is het wachtwoord van een ouder vereist om nieuwe gebruikers toe te voegen.

Een Chromebook die al ingesteld is

1. Voeg uw kinds Google Account toe aan de Chromebook.
  2. Belangrijk: Indien u supervisie heeft ingeschakeld in uw kinds bestaande Google Account, ze moeten de Chromebook opnieuw opstarten om het toevoegen van toezicht te voltooien en weer toegang te krijgen tot sommige Google-services.
  3. Aanbevolen: als u (de ouder) van de Chromebook bent beheerder accountschakel de gastmode uit zodat u kunt bepalen wie toegang heeft. Als je de gastmodus of het toevoegen van nieuwe gebruikers toestaat, kan je kind de Chromebook mogelijk gebruiken zonder dat de Family Link-instellingen van toepassing zijn.

Verwijder uw kind's Google Account

1. Selecteer op het Chromebook-inlogscherm het profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Selecteer naast de profielnaam de pijl-omlaag.
  3. Selecteer Deze gebruiker verwijderen.
  4. In het vak dat verschijnt, selecteer Verwijder deze gebruiker.

Belangrijk:Als u het account van uw kind verwijdert voordat u het profiel van de Chromebook verwijdert, moet u mogelijk uw Chromebook terugzetten naar de fabrieksinstellingen. druk en houdt. ingedrukt om te resetten Ctrl + Alt + Shift + r.

Beheer uw kind zijn gebruikerservaring op een Chromebook

Kies welke apps je kind kan gebruiken

U kunt kiezen Welke applicaties gebruikt kunnen worden op hun Chromebook en welke rechten je kind aan die apps geeft.

Beheer het browsen van uw kind in Chrome

1. Open de Family Link app.
  2. Selecteer uw kind.
  3. Druk op Instellingen beherenGoogle Chrome.
  4. Kies de instelling die bij uw gezin past:
    Alle sites toestaan: uw kind kan alle sites bezoeken, behalve de sites die u blokkeert.
    Probeer expliciete sites te blokkeren: geen enkel filter is perfect, maar dit zou moeten helpen om seksueel expliciete en gewelddadige sites te verbergen.
    Alleen goedgekeurde sites toestaan: uw kind kan alleen de sites bezoeken die u toestaat.
  5. Tap Manage sites to manually allow or block certain sites.

Tip: U kunt deze instelling ook beheren door op de naam van uw kind te klikken op g.co/YourFamily.

Bepaalde sites blokkeren of toestaan

Als u een bepaalde site blokkeert, kan uw kind toestemming vragen aan de ouders om deze te bezoeken. Je krijgt een melding in de Family Link-app waar je hun verzoek kunt goedkeuren of weigeren.

• Websites: als u een specifieke website blokkeert of toestaat, zoals www.google.com, is de toestemming niet van toepassing op sites die anders beginnen of eindigen, zoals www.google.co.uk of get.google.com/tips.
  • Domeinen: als u een heel domein blokkeert of toestaat, zoals google, is de toestemming ook van toepassing op sites die anders beginnen of eindigen, zoals google.com en images.google.fr.

Een site blokkeren of toestaan:

1. Open de Family Link-app.
  2. Selecteer uw kind.
  3. Tik  Instellingen beherenGoogle ChromeSites beherenGoedgekeurd of Geblokkeerd.
  4. Tik in de rechterbenedenhoek op Maken.
  5. Een website of domein toevoegen.
  6. Tik linksboven op Sluiten.

Tip: U kunt deze instelling ook beheren door op de naam van uw kind te klikken op g.co/YourFamily.

Instellingen voor websitetoestemming wijzigen

U kunt beslissen of uw kind siterechten  mag geven aan websites die het bezoekt, inclusief toestemming om gebruik locatie, camera en meldingen.

1. Open de Family Link-app.
  2. Selecteer uw kind.
  3. Tik  Instellingen beherenGoogle ChromeChrome-dashboard.
  4. Zet "Machtigingen voor sites en apps" aan of uit.

Tip: U kunt deze instelling ook beheren door op de naam van uw kind te klikken op de Chrome-dashboard.

Wanneer "Machtigingen voor sites en apps" is uitgeschakeld, kunnen kinderen geen toestemming geven voor websites. De machtigingen die ze al hebben verleend, blijven echter van kracht.

Voorkom wijzigingen in gezinsinstellingen

U kunt een toegangscode voor ouders  gebruiken om te voorkomen dat uw kind toezicht zonder uw toestemming.

De Chrome-geschiedenis van uw kind bekijken of verwijderen

Chrome-geschiedenis bekijken

Belangrijk: Als je toezicht hebt toegevoegd aan het eerder bestaande Google-account van je kind, heb je hun hulp nodig om dit te doen.

1. Op de Chromebook van uw kind opent u Chrome.
  2. Selecteer rechtsboven MeerGeschiedenis. Deze pagina toont de recente Chrome-geschiedenis van uw kind.

Chrome-geschiedenis wissen & gegevens

Browsegeschiedenis:

1. Open de Family Link-app.
  2. Selecteer uw kind.
  3. Tik  Instellingen beherenGoogle ChromeChrome-dashboard.
  4. In de "Geschiedenis" sectie, tik op  Geschiedenis wissen.

Tip: Het Google-account van uw kind heeft mogelijk andere soorten browsegeschiedenis opgeslagen op myactivity.google .com.

Browsegegevens:

U kunt uw kind opruimend's browsegegevens, zoals cookies, opgeslagen wachtwoorden en automatisch ingevulde formuliergegevens.

Als u een type gegevens synchroniseert, wordt het door het verwijderen op uw computer overal verwijderd ;s gesynchroniseerd. Het wordt verwijderd van andere apparaten en uw Google-account.

Belangrijk: Als je toezicht hebt toegevoegd aan het eerder bestaande Google-account van je kind, heb je hun hulp nodig om dit te doen.

1. Op de Chromebook van uw kind opent u Chrome.
  2. Klik rechtsboven op Meer.
  3. Klik Meer toolsBrowsegegevens wissen.
  4. Kies een tijdsperiode, zoals  laatste uur of altijd.
  5. Selecteer de soorten informatie die u wilt verwijderen.
  6. Klik Gegevens wissen.

Bovenstaande inhoud is een uittreksel van de officiële website van Google, u kunt ook verwijzen naar  Google Helpcentrum voor meer gedetailleerde informatie.