[Moederbord] Hoe de BIOS-instellingen opslaan en laden?

Als u meerdere opties in het BIOS-menu instelt en de instelling moet opslaan of de laatste instellingsrecord moet laden, kunt u de volgende stappen raadplegen:

Bewaar de BIOS-instellingen

(Bijvoorbeeld:ROG STRIX X470-F GAMING)

1.  Druk op 'Verwijderen' in het toetsenbord na het inschakelen om naar BIOS [Geavanceerde modus] te gaan, zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

2. Klik op [Tool] - [ASUS-gebruikersprofiel], zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

3. ASUS-gebruikersprofiel biedt opslag van 8 groepen van de BIOS-instellingen.

Voer bij de optie [Profielnaam] de naam in van het bestand dat u wilt instellen. In het volgende voorbeeld stelt u de [Profielnaam] in als [bestand1].

Selecteer in de optie [Opslaan in profiel] het profielnummer. Selecteer in het volgende voorbeeld het profielnummer [1].

4. Klik op [Enter] en klik vervolgens op [Ja], zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

5. Nadat het BIOS-profiel met succes is opgeslagen, zoals weergegeven in de volgende afbeelding, is het BIOS-profiel met succes opgeslagen.

Laad de BIOS-instellingen

1. Klik op [Tool] - [Tool&ASUS User Profile] - [Load from Profile],selecteer de naam van het bestand dat u wilt laden.

Het volgende voorbeeld is profiel [1].

2. Klik op [Enter] en klik vervolgens op [Ja], zoals weergegeven in de volgende afbeelding:

3. Zie na het laden de onderstaande afbeelding:

4. Klik op [F10] en klik vervolgens op [Ok] om de instelling op te slaan, zoals weergegeven in de volgende afbeelding. De instelling is voltooid nadat de computer opnieuw is opgestart.

V&A:

V:  Als 8 profielgroepen zijn opgeslagen, hoe slaat u dan de 9e profielgroep op?

A:Omdat de ruimte van de BIOS Flash beperkt is, kunnen er slechts 8 groepen profielen worden opgeslagen. Daarom, als u een 9e groep wilt toevoegen, kunt u slechts één groep vervangen.

u kunt verwijzen naar Bewaar de BIOS-instellingen om de 9e profielgroep in te stellen.

Raadpleeg de volgende afbeelding voor het opgeslagen resultaat.