[Moederbord] Probleemoplossing ASUS-moederbord via Power LED

Volg de onderstaande stappen om problemen met de knipperfrequentie van het Power LED-lampje op te lossen

A. Power-LED knippert snel na inschakelen, knippert 4 keer per seconde (geen geheugen of geheugenfout)

B. Aan/uit-LED knippert langzaam na inschakelen, knippert eenmaal per 2 seconden (geen VGA-kaart of VGA-kaartfout)

C. De Power-LED knippert super langzaam, het lampje brandt 4 seconden en het lampje is 4 seconden uit (geen opstartapparaat of opstartapparaatfout)

A. Power-LED knippert snel na inschakelen, knippert 4 keer per seconde (geen geheugen of geheugenfout)

1. Controleer of het geheugen volledig is geïnstalleerd, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als het niet volledig is geïnstalleerd, probeer het dan opnieuw te installeren.

Onjuiste hoofdletters:

Juiste casus:

2. Controleer of er vuil op de geheugenpin of geheugensleuf van het moederbord zit, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen. Als dit het geval is, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

3. Vervang uw DRAM door die op de geheugenondersteuningslijst (QVL-lijst)

U kunt verwijzen naar Hoe de geheugen-QVL-lijst op te vragen

4. Raadpleeg de voorgestelde geheugenconfiguraties in de gebruikershandleiding van uw model, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, en probeer het opnieuw.

U kunt de gebruikershandleiding downloaden

. raadplegen

5. Als u twee of meer geheugen gebruikt, probeer dan op te starten met slechts één geheugen geïnstalleerd en start vervolgens elke keer opnieuw op met een extra geheugen geïnstalleerd.

6. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stappen 1-5, verander dan het geheugen en probeer het opnieuw

B. Aan/uit-LED knippert langzaam na inschakelen, knippert eenmaal per 2 seconden (geen VGA-kaart of VGA-kaartfout)

1.  Geïntegreerde grafische uitvoer (on-board) is niet normaal. Probeer de CPU opnieuw te installeren

2.  Add-on Grafische kaart weergave-uitvoer is niet normaal :

a. Probeer grafische kaart opnieuw te installeren

b. Controleer op vuil op de PCI-E-pin van het moederbord of de grafische kaart, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Zo ja, maak het dan schoon en probeer het opnieuw

c. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stappen a~b, probeer dan een andere grafische kaart.

C. De Power-LED knippert super langzaam, het lampje brandt 4 seconden en het lampje is 4 seconden uit (geen opstartapparaat of opstartapparaatfout)

1.  Sluit de SATA-kabel opnieuw aan op respectievelijk het moederbord en de harde schijf

2.  Als er een M.2 SSD is geïnstalleerd, sluit u de M.2 SSD opnieuw aan en controleert u of de M.2-schroef is vergrendeld

3. Controleer op vuil op de gouden pinnen van de M.2 SSD- of M.2-sleuf van het moederbord, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als er vuil is gevonden, maak het dan schoon en probeer het opnieuw

4.  Als stappen 1~3 uw probleem niet kunnen oplossen, probeer dan een andere SATA-kabel, SATA-poort of SATA-harde schijf (M.2 SSD)

V&A

Q1. Wat te doen als het oplossen van problemen met de stroom-LED uw probleem niet oplost?

A1-1:  Probeer CMOS te wissen, u kunt verwijzen naar: Hoe CMOS te wissen

A1-2:  Update het BIOS als  MB USB BIOS FlashBack ondersteuntfunctie kunt u raadplegen: Hoe USB BIOS FlashBack gebruiken?

V2: Welke moederborden ondersteunen de Power LED-functie?

A2:De volgende moederborden ondersteunen de Power LED-functie

Moederbord

Ondersteuning BIOS-versie

B460M-BASALT

B460M-KYLIN

B460M-N

B460M-D3H

B460M-P

B460-PRO GAMING

EX-B460M-V5

PRIME B460M-K

PRIME B460-PLUS

H410M-D3V/M.2

PRIME B460M-A

PRIME H410M-A

PRIME H410M-D

PRIME H410M-E

PRIME H410M-E

PRIME H410M-K

PRO H410T

TUF GAMING B460-PLUS

TUF GAMING B460-PRO (WI-FI)