[Microsoft Office] Office-programma's verwijderen

Toepasselijke producten: notebook, desktop, alles-in-één pc, gaming-handheld

In dit artikel wordt beschreven hoe u het Office-programma van uw Windows-apparaat kunt verwijderen.

De stap voor het verwijderen van Office is afhankelijk van het type installatie dat u hebt. De meest voorkomende installatietypen zijn Klik-en-Klaar en Microsoft Windows Installer (MSI). Het andere type is een Office-installatie vanuit de Microsoft Store-app.

Als u niet zeker weet welk type installatie u heeft, raadpleegt u Het installatietype van mijn Office-programma's bevestigen.

Opmerking: het verwijderen van Office verwijdert alleen de Office-toepassingen van uw computer, het verwijdert geen bestanden, documenten of werkmappen die u met de apps hebt gemaakt.

Inhoudsopgave:

Hoe ik het installatietype van mijn Office-programma's kan bevestigen
De verwijderingsstappen van Click-to-Run of MSI

Opmerking: als u geen Office-programma kunt openen om uw installatietype te controleren, probeert u eerst de meer algemene Click-to-Run- of MSI-verwijderingsstappen.

1. Open het Office-programma en selecteer vervolgens [file] in de linkerbovenhoek. (Het volgende neemt Excel als voorbeeld.)
  2. Selecteer [Account], zoek de knop [Over] onder Productinformatie en controleer vervolgens of het volgende aanwezig is:

Terug naar inhoudsopgave

Opmerking: als u geen Office-programma kunt openen om uw installatietype te controleren, probeert u eerst de meer algemene Click-to-Run- of MSI-verwijderingsstappen.

1. Open het Office-programma en selecteer vervolgens [file] in de linkerbovenhoek. (Het volgende neemt Excel als voorbeeld.)
  2. Selecteer [Account], zoek de knop [Over] onder Productinformatie en controleer vervolgens of het volgende aanwezig is:

Terug naar inhoudsopgave

Als uw Office-programma van het Click-to-Run- of MSI-installatietype is, raadpleegt u de onderstaande verwijderingsstappen.

1. Typ en zoek [Configuratiescherm] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open]. (De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11, en de rechter -kant is Windows 10.)
  2. In het veld Programma's selecteert u [Een programma verwijderen].
  3. Kies het Microsoft Office-programma dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens [Verwijderen].
    Opmerking: Als Office niet in het Configuratiescherm staat, kunt u een Microsoft Store-installatietype hebben. Raadpleeg De verwijderingsstappen van de Microsoft Store-app voor het verwijderen van Office-programma's.
  4. Microsoft zal u vragen of u klaar bent om de installatie ongedaan te maken. Selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten .
  5. Het verwijderen van de Office-programma's is voltooid. Klik op [Sluiten].

Terug naar inhoudsopgave

De verwijderingsstappen van de Microsoft Store-app

Als uw Office-programma het installatietype Microsoft Store-app is, raadpleegt u de onderstaande verwijderingsstappen.

1. Typ en zoek naar [Geïnstalleerde apps] in de Windows-zoekbalk① en klik vervolgens op [Openen]②.(De onderstaande zoekillustratie aan de linkerkant is in Windows 11 en de rechterkant is in Windows 10.)
    Let op: Als u Windows 10-apparaten gebruikt, zoek dan naar [Apps & functies].
  2. Selecteer in Geïnstalleerde apps de Microsoft Office-programma's die u wilt verwijderen③, klik op het pictogram [Meer]④ naast de app en selecteer vervolgens [Verwijderen]⑤.
    Opmerking: als Office niet wordt vermeld in de Apps en functies, is het mogelijk dat u een Click-to-Run- of MSI-installatietype heeft. Raadpleeg de verwijderingsstappen van Click-to-Run of MSI om Office-programma's te verwijderen.

Let op: Als u Windows 10-apparaten gebruikt, klik dan direct op [Verwijderen].
  3. Microsoft zal u vragen of u klaar bent om de installatie ongedaan te maken. Selecteer [Verwijderen] om het verwijderingsproces te starten⑥.
  4. Het verwijderen van de Office-programma's is voltooid. Klik op [Sluiten] ⑦.

Terug naar inhoudsopgave

De bovenstaande informatie is afkomstig van Office verwijderen van een pc door Microsoft. Als u uw Office-programma's niet via de bovenstaande methode kunt verwijderen, kunt u het Microsoft-document raadplegen voor meer verwijderingsmethoden.

U kunt ook de ondersteuningssite van Microsoft raadplegen voor meer documentatie over Office-ondersteuning.