[Instant Guard] Hoe stel ik Instant Guard in met port forwarding onder private WAN IP?

Wanneer het WAN IP-adres van uw router een privé/virtueel IP-adres blijkt te zijn, bevindt uw router zich mogelijk in een draadloos netwerk, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Uw router maakt verbinding met internet via een andere router (hier noemden we "de root-AP"). De root-AP heeft een IP-adres toegewezen aan uw router. In dat geval moet u Port Forwarding, NAT Server of Virtual Server instellen op de Root AP om Instant Guard VPN beschikbaar te maken voor een privé IP-adres.

Hieronder wordt uitgelegd hoe u Port Forwarding instelt op de root-AP. Laten we bijvoorbeeld de ASUS-router als de root-AP nemen. Het WAN IP-adres van de ASUS-router is 1.168.x.x en toegewezen IP-adres 192.168.1.100 aan uw router.

Opmerkingen:

(1) U moet toestemming hebben om de instellingen van de root-AP te wijzigen. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u deze niet hebt.

(2) Setup kan verschillen van verschillende routers. Raadpleeg de Root AP-gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies.

Stap 1: Stel de root-AP in.

Log in op de web-GUI van Root AP en configureer de instellingen op de Port Forwarding / Virtuele server / NAT-server.

Let op: Refereer aan [Draadloze Router] Hoe kan ik de GUI van de router benaderen?(ASUSWRT) voor meer informatie.

Stap 2: Stel de regel voor het doorsturen van poorten in voor VPN-tunnel

Stel het interne IP-adres in als 192.168.100.1 (in dit geval) en de externe poort op 500 en 4500, protocol op UDP voor Instant Guard VPN.

Stap 3: Stel de regel voor het doorsturen van poorten in voor HTTPS

Stel interne IP in op 192.168.100.1 (in dit geval) en externe poort op 8444, interne poort op 8443, protocol op TCP voor HTTPS.

Houd er rekening mee dat de standaard interne HTTPS-poort van uw router 8443 is, u kunt dit instellen op basis van de configuratie van uw router.

Stap 4: Voeg een VPN-profiel toe aan de Instant Guard-app via de router-app

Open de Router-app, ga naar Instellingen/Instant Guard en klik op VPN instellen met port forwarding.

Voer WAN IP of DDNS van root AP in (met poortnummer dat u instelt op externe poort van HTTPS) zoals 1.168.x.x: 8444 of abcd@asuscomm.com:8444.

Klik op Volgende om uw router toe te voegen aan het Instant Guard-profiel.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Download Center.(LINK)

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link.