[Notebook] OLED Inbranden op scherm

OLED-schermen kunnen levendigere kleuren bieden dan traditionele LCD-panelen. Ze bieden vele andere voordelen voor gebruikers, waaronder verhoogde helderheid, groot contrast, snelle respons, brede kijkhoeken en verminderde emissie van blauw licht.

Als ze echter langdurig of onder extreme omstandigheden worden gebruikt, zoals het langdurig weergeven van hetzelfde contrastrijke kleurenbeeldscherm met hoge helderheid, kunt u problemen tegenkomen zoals 'Beeldretentie' of 'Beeld inbranden'. -in'. Deze verwijzen naar gebruikers die lichte sporen van patronen zien die al langere tijd op het scherm verschijnen wanneer het scherm is ingeschakeld.

Als u problemen ondervindt zoals beeldretentie, zijn er bepaalde stappen die u kunt nemen om dit te voorkomen.

Probeer eerst het display minimaal een uur uit te schakelen. Nog beter zou zijn om het een hele dag te laten staan. Dit kan het inbrandprobleem oplossen.

Er zijn ook stappen die u dagelijks kunt nemen om het probleem van tevoren te voorkomen:

1. Gebruik ASUS OLED Care om het OLED-paneel te beschermen
  2. Kies een kortere schermslaaptijd
  3. Vermijd het langdurig weergeven van hetzelfde beeld op maximale helderheid

Voor meer informatie over hoe u de effecten van OLED-inbranden kunt minimaliseren en uw OLED-scherm langer probleemloos kunt houden, leest u het volgende artikel: De gerelateerde instellingen van schermbeveiliging/onderhoud.

Mocht het probleem met OLED-inbranden aanhouden nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, neem dan contact op met ASUS Product Support. Bedankt voor uw voortdurende steun aan ASUS!