[Draadloos] Hoe AP-geïsoleerde functie instellen?

Wat is de AP-geïsoleerde functie?

Als deze functie is ingeschakeld, kunnen draadloze clients of apparaten niet met elkaar communiceren. Misschien wilt u deze functie gebruiken als u veel gasten heeft die regelmatig gebruikmaken van uw draadloze netwerk.

Waar is de AP-geïsoleerde functie in Router WebGUI?

Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: raadpleeg Hoe u naar de instellingenpagina van de router gaat (Web GUI) ( ASUSWRT)? voor meer informatie.

[Draadloos] >> [Professioneel], dan kunt u de optie [AP geïsoleerd instellen] configureren om te kiezen tussen Ja of Nee.

Klik op [Toepassen] om de configuratie op te slaan.

Hier is hoe AP-isolatie werkt:

AP Isolatie werkt per interface (qua hardware), wat betekent dat apparaten op dezelfde interface andere apparaten zien die zich op dezelfde interface bevinden.

Scenario 1: Router B als Access Point-modus is via een kabel verbonden met Router A, aangezien pakketten via de netwerkkabel worden overgedragen, waardoor AP-isolatie niet wordt geactiveerd.

2,4 GHz-client (PC A) <--Wi-Fi--> [Router A] --netwerkkabel-> [Router B(AP)] <--Wi-F--> 2,4 GHz-client (PC B)

Scenario 2: router B maakt via wifi verbinding met router A als repeatermodus, omdat router B draadloos verbinding maakt met router A.

Noch pc A, noch pc B kunnen gegevens naar elkaar overdragen, dus AP-isolatie treedt in werking.

2,4 GHz-client (PC A) <--Wi-Fi--> [Router A] --Wi-Fi--> [Router B(Repeater)] <-Wi-Fi-> 2.4GHz Client(PC B)

Veelgestelde vragen

1. Is er een manier om met mijn huidige netwerktopologie wifi-isolatie te hebben tussen alle wifi-apparaten die zijn aangesloten op zowel Router_A als Router_B?

• Nee, aangezien een bekabelde verbinding tussen router en AP als hetzelfde netwerk wordt gezien.

2.  Als ik Router_A zou wijzigen in de "Repeater-modus", zou er dan isolatie zijn tussen alle Wi-Fi-apparaten die op zowel Router_A als Router_B zijn aangesloten?

• Ja, apparaten worden geïsoleerd tussen Router_A en Router_B als deze de Repeater-modus gebruikt.

3. Als de router meerdere SSID's heeft geconfigureerd, is er dan AP-isolatie tussen de apparaten die op verschillende SSID's zijn aangesloten?

• Nee, Isolatie werkt per interface, niet SSID.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .(LINK)

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.