[Notebook] Introductie van ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)

Tot 40% ultieme prestatieverbetering

ASUS Intelligent Performance-technologie beschikt over Whisper-, Balanced- en Performance-modi. Wanneer de laptop wordt overgeschakeld naar de prestatiemodus, zal het systeem automatisch de limietwaarde van het CPU-vermogen instellen van 15 tot 28 watt en de ventilatorsnelheid aanpassen om betere prestaties te bereiken. Volgens testresultaten kan de Performance-modus de CPU-prestaties met 20% verbeteren ten opzichte van de standaardmodus en tot 40% ten opzichte van de 15W CPU van de vorige generatie. Wanneer het wordt overgeschakeld naar de Whisper-modus, kunnen gebruikers een extreem koele en stille energiebesparende werking hebben. En wanneer het wordt overgeschakeld naar de gebalanceerde modus, worden de prestatie-, thermische en stroomparameters intelligent geoptimaliseerd voor dagelijkse taken.

Ultieme prestatieverbetering
Door gebruik te maken van ASUS Intelligent Performance Technology in Performance-modus, kan een ASUS-laptop met een 11e generatie Intel®-processor genieten van een prestatieverbetering tot 40% vergeleken met gewone prestaties. Zelfs in de standaard gebalanceerde modus kunnen de prestaties tot 30% beter zijn!

Zie de verbazingwekkende prestatieverbetering!
Hier leest u hoeveel de Prestatiemodus de prestaties van sommige veelgebruikte apps kan verbeteren, zodat u uw werk nog sneller kunt afronden!

Neem TP470 als voorbeeld.

* De prestatieverbetering van 40% wordt vergeleken met een Cinebench R20 multicore-score van een 11e generatie CPU met een vaste TDP van 15 W. De gegevens zijn afkomstig van interne ASUS-laboratoria.
* Testscore kan variëren afhankelijk van de specificaties.
* Om de Prestatiemodus in te schakelen, houdt u de laptop aangesloten voor de beste prestaties, stelt u de Windows-stroomoptie in op ASUS aanbevolen modus en selecteert u Prestatiemodus in de MyASUS-software (of schakelt u over met de Fn + F-sneltoetscombinatie).
* De resultaten worden vergeleken met de 10e generatie CPU met een vast TDP van 15 W. De gegevens zijn afkomstig van interne ASUS-laboratoria.

* Batterijlevensduur de hele dag: testresultaat met 11 uur lokaal afspelen van video.

Hoe u een prestatieverbetering van 40% mogelijk maakt

ASUS Intelligent Performance-technologie beschikt over Whisper-, Balanced- en Performance-modi. U kunt eenvoudig tussen de modi schakelen door op de sneltoetscombinatie Fn + F te drukken.

U kunt ook schakelen via de MyASUS-software door Hardware-instellingen te kiezen en vervolgens ASUS Intelligent Performance Technology.

ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) is de oplossing die gebruikers in staat stelt om maximale CPU-prestaties te hebben bij 28W TDP voor zware workloads op geselecteerde modellen met een chassis dat meer ruimte biedt voor thermiek.

(Als je laptop AIPT ondersteunt, zie je het in de hardware-instellingen van MyASUS zoals hierboven weergegeven. Of je ziet Fanprofiel)

Prestatiemodus: maximaliseert prestaties en thermisch voor zware workloads (hiermee kunt u een game spelen of Premiere Pro soepeler gebruiken)

Gebalanceerde modus: optimaliseert op intelligente wijze prestatie-, thermische en vermogensparameters voor alledaagse taken

Fluistermodus: koele en stille energiebesparende werking (kies deze modus om de batterij de hele dag te gebruiken)

Aerodynamische IceBlades voor versnelde afkoeling
Elk model in de nieuwe VivoBook-serie biedt uitzonderlijke warmteafvoer via een verbeterde 8 mm heatpipe en een nieuwe IceBlades-ventilator die de warmteoverdracht efficiënt versnelt. De 87-bladige IceBlades-ventilator en -waaier zijn gemaakt van een vloeibaar-kristalpolymeer waardoor ze lichter en dunner zijn dan gewone ventilatoren. Elk IceBlades-ventilatorblad heeft een 3D-gebogen aerodynamisch ontwerp, waardoor de ventilator een betere stroomsnelheid en minder geluid kan bereiken. Bovendien gebruiken de IceBlades-ventilatoren ook een vloeistofdynamisch lager, wat een betere vibratiereductie en een lager geluidsniveau kan bereiken in vergelijking met gewone ventilatoren.

FAQ

V: Welke modellen ASUS-laptops ondersteunen momenteel ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT)?

A: Hier is de ondersteuningslijst:

X421UA X421UAY X521UA X513UA TP420UA UX435EAL UX482EA UX482EG X321EA X421EA X421EP X421EQ X435EA X513EA X513EP X513EQ X521EA X521EQ X421EAY X421EPY470 X421EQY470