[Chromebook] Problemen oplossen - Sneltoetsproblemen op Chromebook oplossen

Inhoudsopgave:

Problemen met sneltoetsen

Als u merkt dat de bovenste rij toetsen (sneltoetsen) niet werkt (zoals de volume- of helderheidstoetsen), probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing en test de toetsen na elke toets opnieuw.

Als de toetsen [Volume] of [Helderheid] niet werken, controleer dan of je niet op het maximale of zit minimum voor die instelling.

Opmerking: de sneltoetsen kunnen verschillen op basis van verschillende modellen, raadpleeg de Gebruikerslijst Handleidingen.

Als de toetsen [Terug] of [Vooruit] niet werken, controleer dan of dezelfde pictogrammen in een webbrowservenster grijs worden weergegeven.

Als de knop Terug op een webpagina bijvoorbeeld grijs is, betekent dit dat de browser geen pagina kent om naar terug te gaan.

Als alle toetsen op de bovenste rij niet werken, hebt u mogelijk de sneltoetsen ingeschakeld als functietoetsen (zoals F1, F2, enz.). Raadpleeg de volgende stappen om de functie uit te schakelen.

1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Selecteer [Apparaat] en selecteer vervolgens [Toetsenbord].
  3. Uitschakelen [Behandel toetsen op de bovenste rij als functietoetsen].

Wat ik typ op het toetsenbord komt niet overeen met wat ik op het scherm zie

Als u merkt dat wanneer u één keer op een toets drukt, er twee of meer tekens op het scherm verschijnen, probeer dan de toetsherhalingsvertraging aan te passen. Als u verwacht dat de herhaalde tekens op het scherm worden weergegeven wanneer u een toets ingedrukt houdt, maar dit niet het geval is, schakelt u de optie “Automatisch herhalen” functie.

1. Klik [Statusbalk] rechtsonder in het scherm, klik vervolgens op[Instellingen].
  2. Selecteer[Apparaat] en selecteer vervolgens[Toetsenbord].
  3. U kunt de functie [auto-repeat] in- of uitschakelen en vervolgens de [Delay before repeat] en [Repeat rate] aanpassen jouw voorkeur.

Als u merkt dat wanneer u op een toets drukt, maar het verkeerde teken op het scherm verschijnt, controleer dan of de voorkeurstaal correct is.

1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm en klik vervolgens op [Toetsenbord].
  2. Selecteer de gewenste invoermethode. Als er geen invoermethode in de gewenste lijst staat, ga dan verder met de volgende stap om een nieuwe toe te voegen.
  3. Klik op [Instellingen]in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op [Invoermethoden toevoegen].
  5. Zoek een invoermethode wat u nodig had en selecteer vervolgens [Toevoegen]. U kunt de toegevoegde invoermethode kiezen in de toetsenbordinstellingen.

Als de Esc-, Backspace-, Ctrl-, Search- of Alt-toets niet werkt, zorg er dan voor dat u voor elke toets het juiste gedrag hebt ingesteld.

1. Klik [Statusbalk] rechtsonder in het scherm, klik vervolgens op[Instellingen].
  2. Selecteer[Apparaat] en selecteer vervolgens[Toetsenbord].
  3. Controleer of alle specifieke toetsen zijn ingesteld op het gewenste gedrag.

Andere toetsenbordproblemen

Als je problemen hebt met je toetsenbord, probeer dan deze stappen:

1. Start de Chromebook opnieuw op. Houd de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in.
  2. Probeer de sleutels in het gastaccount te gebruiken.
    Als u zich heeft aangemeld bij de Chromebook, meldt u zich eerst af. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm① en klik vervolgens op [Afmelden].

Klik [Bladeren als gast] onderaan. Als de toetsen werken, verwijdert u het account met het probleem op uw Chromebook en voegt u het opnieuw toe.
  3. Als u sneltoetsproblemen ondervindt met het account dat niet het eigenaarsaccount (primair) is, verwijdert u het gebruikersaccount en maakt u het opnieuw aan.
    Klik in het inlogscherm op de [Pijl omlaag]  ;klik in de rechterbenedenhoek van de profielfoto op [Account verwijderen].
  4. Voer een harde reset uit op uw Chromebook-hardware. Hier vindt u meer informatie over Hoe u uw Chromebook-hardware kunt resetten.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Probeer de Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  6. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

Raadpleeg voor meer informatie de Chromebook Help van Google:

https://support.google.com/chromebook/answer/1047364

Als uw probleem niet wordt opgelost met bovenstaande oplossing en informatie, neem dan contact op met de klantenservice van ASUS voor meer informatie.

Het maximale volume
Het minimale volume (mute)
De maximale helderheid
De minimale helderheid Wanneer de helderheid op het minimum is ingesteld, wordt de Chromebook uitgeschakeld.