[Chromebook] Problemen oplossen - Problemen met de Bluetooth-verbinding met de Chromebook

Als u Bluetooth-verbindingsproblemen ondervindt op uw Chromebook, zoals het niet kunnen verbinden van Bluetooth-apparaten of het ervaren van onstabiele verbindingen, volgt u de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Opmerking: Chromebooks die Bluetooth ondersteunen, kunnen verbinding maken met verschillende accessoires. Zorg ervoor dat u een Bluetooth-apparaat gebruikt dat wordt ondersteund door Chrome OS, en het Bluetooth-apparaat heeft voldoende batterijvermogen en bevindt zich in de koppelingsmodus.

Controleer of uw Chromebook werkt met Bluetooth

Voordat u probeert een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen op uw Chromebook, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat Bluetooth-functionaliteit ondersteunt.

Klik op de [Statusbalk]onderaan rechterhoek van het scherm. Als u het Bluetooth-pictogram ziet (of), dit geeft aan dat uw Chromebook ondersteunt Bluetooth. Als u echter geen van deze pictogrammen ziet, betekent dit dat uw Chromebook geen Bluetooth-functionaliteit ondersteunt.

Controleer of Bluetooth is ingeschakeld

Klik op de [Statusbalk]onderaan rechterhoek van het scherm. Als het Bluetooth-pictogram grijs wordt weergegeven betekent dit dat Bluetooth momenteel is uitgeschakeld. Klik op het pictogram en schakel de Bluetooth-functionaliteit in.

Opmerking: Bluetooth-apparaten vereisen mogelijk ook het indrukken van bepaalde knoppen of het uitvoeren van specifieke acties om te koppelen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw apparaat voor de specifieke stappen.

Bluetooth-functionaliteit opnieuw starten

Soms kunnen problemen met de Bluetooth-verbinding tijdelijke fouten zijn. Probeer Bluetooth op uw Chromebook uit te schakelen en vervolgens opnieuw in te schakelen. Zorg er bovendien voor dat u het Bluetooth-apparaat waarmee u verbinding wilt maken, uit- en weer inschakelt. Dit kan helpen eventuele tijdelijke verbindingsproblemen op te lossen.

Bovendien kunnen draadloze signalen tussen uw computer en Bluetooth-apparaten gevoelig zijn voor interferentie. Het wordt aanbevolen om het Bluetooth-apparaat dicht bij de Chromebook te plaatsen, zonder obstakels ertussen, om een stabiele en optimale verbindingsomgeving te bereiken.

Bluetooth-apparaat verwijderen en opnieuw koppelen

Als u eerder een Bluetooth-apparaat heeft aangesloten, maar momenteel geen verbinding tot stand kunt brengen, verwijdert u het apparaat uit de koppelingslijst van uw Chromebook en koppelt u het vervolgens opnieuw.

1. Klik rechtsonder op de [Statusbalk]hoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik op [Bluetooth]in het linkerpaneel en selecteer vervolgens [Bluetooth]
  3. Selecteer in de lijst met Eerder verbonden het apparaat dat je opnieuw wilt koppelen
  4. Klik op [Vergeten]
  5. Selecteer [Vergeten]om te bevestigen dat je het Bluetooth-apparaat wilt verwijderen uw Chromebook. Koppel vervolgens het Bluetooth-apparaat opnieuw. Hierbij kan het gaan om het indrukken van bepaalde knoppen of het uitvoeren van specifieke acties; Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw apparaat voor gedetailleerde instructies.

Aanvullende methoden voor probleemoplossing

Als het probleem met de Bluetooth-verbinding blijft bestaan ondanks het proberen van de bovenstaande methoden, probeer dan de volgende stappen:

1. Start uw Chromebook opnieuw op. Schakel uw Chromebook uit en wacht een paar seconden voordat u deze opnieuw opstart.
    Opmerking: om de Chromebook opnieuw op te starten, houdt u de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in.
  2. Update Chrome OS. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel om te controleren op beschikbare updates: Het besturingssysteem van Chromebook bijwerken
  3. Voer een hardwarereset uit op uw Chromebook. Raadpleeg dit artikel voor instructies: Hardware-instellingen voor Chromebook resetten .
  4. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, kunt u overwegen uw Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  5. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/6309225

Als uw probleem onopgelost blijft, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor verdere hulp.