[Chromebook] Touchscreen-problemen op Chromebook oplossen - Problemen oplossen

Als u problemen met het touchscreen tegenkomt, zoals ongevoeligheid of abnormaal klikken bij het gebruik van uw Chromebook, vindt u in dit artikel enkele mogelijke oorzaken en oplossingen.

Controleer of je Chromebook de touchscreenfunctie ondersteunt

Voordat u problemen oplost, kunt u eerst controleren of uw Chromebook de touchscreenfunctie ondersteunt via de officiële website van Asus.

1. Ga naar de officiële website van ASUS, klik op [Zoeken] icoon en voer vervolgens de naam van uw productmodel in ②. Raadpleeg dit artikel als u niet zeker bent van het productmodel van uw Chromebook: De naam van het model controleren. (De volgende stappen gebruiken het model CX3400 als voorbeeld)

Als het touchscreen niet goed werkt, is het raadzaam om de volgende stappen achtereenvolgens te volgen om te controleren of het touchscreen goed kan werken:

Stap 1: Maak het scherm schoon

Zorg ervoor dat er geen stof of vlekken op het scherm zitten. Als het niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan er na verloop van tijd stof of vlekken op het aanraakscherm komen, waardoor het defect kan raken. Als u het scherm moet reinigen, raadpleegt u de volgende stappen:

1. Schakel eerst de computer uit en controleer zorgvuldig de staat van het scherm op eventuele externe schade.
  2. Spray de schermreiniger op een zachte en schone doek en veeg het scherm voorzichtig schoon om eventuele vlekken of deeltjes te verwijderen.
    Opmerking: Maak de doek alleen licht vochtig en spuit de reinigingsvloeistof niet rechtstreeks op het scherm en laat niet te veel water op het scherm achter. Als je geen schermreiniger hebt, kun je in plaats daarvan water gebruiken.
  3. Wacht tot het scherm op natuurlijke wijze is opgedroogd, zet de computer vervolgens weer aan en controleer of de touchscreen-functie normaal is.
    Opmerking: om te voorkomen dat dit probleem zich opnieuw voordoet, wordt aanbevolen om schone handen of een stylus te gebruiken om het scherm aan te raken.
  4. Als uw computer een schermbeschermer of een privacyfilter gebruikt, is het raadzaam om deze eerst te verwijderen om te bevestigen of deze de afwijking van het schermaanraking veroorzaakt.

Stap 2: Start de Chromebook opnieuw op

Het herstarten van de Chromebook kan sommige tijdelijke problemen oplossen, zoals software- of systeemfouten.

Houd [Aan/uit-knop] totdat de computer wordt afgesloten en zet hem vervolgens weer aan.

Stap 3: Controleren op Chrome OS-updates

Het updaten van het Chrome-besturingssysteem kan helpen bij het oplossen van software- en beveiligingsproblemen. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel om te controleren of er updates beschikbaar zijn: Update het besturingssysteem van uw Chromebook systeem.

Stap 4: Chromebook-hardware-instellingen resetten

Reset de Chromebook-hardware naar de oorspronkelijke instellingen. Raadpleeg dit artikel voor de bediening: Chromebook-hardware resetten (harde reset) .

Stap 5: Herstel Chromebook naar fabrieksinstellingen

Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid, maar het probleem blijft bestaan, stelt u de Chromebook opnieuw in of herstelt u deze:

Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.

Chromebook-besturingssysteem herstellen.

Als uw probleem niet is opgelost, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.