[Chromebook] Probleemoplossing - Hoe de weergaveproblemen van Chromebook op te lossen

Als u problemen ondervindt met het ingebouwde scherm van uw Chromebook, zoals abnormale weergave, schermflikkering of het niet kunnen weergeven van inhoud, vindt u hieronder enkele eenvoudige stappen om weergaveproblemen met uw Chromebook-scherm op te lossen.

Inhoudsopgave:

Schermweergave te donker of te helder

Als uw Chromebook-scherm te donker of te licht is, denkt u misschien dat er een probleem is met het scherm. U kunt proberen de helderheid van het scherm aan te passen door op de sneltoetsen boven aan het toetsenbord te drukken.

Opmerking: de sneltoetsen voor bepaalde modellen kunnen verschillen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van elk model. Als u niet zeker weet hoe u de gebruikershandleiding van uw Chromebook kunt vinden, raadpleeg dan dit artikel: Gebruikershandleidingen zoeken en downloaden

Schermkleurweergave te wit of te geel

Als de kleur van uw Chromebook-scherm te wit (koele toon) of te geel (warme toon) is, kan dit komen doordat de functie 'Nachtlicht' is ingeschakeld. De Night Light-functie kan de kleurtemperatuur van het scherm aanpassen, zodat u het scherm beter kunt lezen of bekijken in slecht verlichte omgevingen. U kunt ook de tijd instellen waarop Nachtverlichting wordt ingeschakeld. Als u de functie Nachtverlichting wilt aanpassen, volgt u deze stappen:

1. Klik op de [Statusbalk]in de rechter benedenhoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Apparaat] en klik vervolgens op [ Beeldschermen].
  3. Nadat u de Nachtverlichting schakelaar hebt ingeschakeld, kunt u de schuifregelaar om de gewenste kleurtemperatuur aan te passen.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu in het veld Schema om pas de tijd aan waarop de nachtverlichtingsfunctie moet worden ingeschakeld.

Beeldweergave te groot of te klein

Als uw Chromebook-scherm afbeeldingen weergeeft die te groot of te klein zijn, kunt u de resolutie aanpassen voor het beste weergave-effect. Volg deze stappen:

1. Klik op de [Statusbalk]in de rechter benedenhoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Apparaat] en klik vervolgens op [ Beeldschermen].
  1. In het veld Weergavegrootte kunt u de schuifregelaar slepen om de resolutie aan te passen en de items op het scherm te verkleinen of te vergroten.

Richting schermweergave is onjuist

Als de oriëntatie van het scherm van uw Chromebook onjuist is of als u de oriëntatie moet wijzigen, volgt u deze stappen:

1. Klik op de [Statusbalk]in de rechter benedenhoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen].
  2. Klik op [Apparaat] en klik vervolgens op [ Beeldschermen].
  1. In het gedeelte Oriëntatie kunt u de gewenste oriëntatie selecteren in het vervolgkeuzemenu⑤.

Andere weergaveproblemen

Als u andere problemen heeft met uw schermweergave, probeer dan de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat er geen stof of vuil op het scherm zit. Als u het scherm niet regelmatig schoonmaakt, kan het na verloop van tijd stof of vuil ophopen en leiden tot defecten. Raadpleeg dit artikel als u het scherm moet schoonmaken: Hoe maak je laptop schoon.
  2. Start uw Chromebook opnieuw op. Doe dit door de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en vervolgens weer wordt ingeschakeld.
  3. Chrome OS bijwerken. Zorg ervoor dat op uw Chromebook de nieuwste versie van Chrome OS is geïnstalleerd. Raadpleeg dit artikel als u wilt controleren op beschikbare updates: Bijwerken het besturingssysteem van uw Chromebook.
  4. Voer een harde reset uit op uw Chromebook-hardware. Hier vindt u meer informatie over Hoe u uw Chromebook-hardware reset.
  5. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing zijn voltooid maar het probleem blijft bestaan, voert u een reset of herstel van uw Chromebook uit.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  6. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

Als uw probleem aanhoudt na het volgen van de bovenstaande instructies, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.

Om de helderheid van het scherm te verhogen: druk op de toets helderheid omhoog

Maximale schermhelderheid

Om de helderheid van het scherm te verlagen: Druk op de toets voor helderheid omlaag Wanneer de helderheid op het minimum is ingesteld, wordt het scherm van de Chromebook uitgeschakeld.