[Moederbord] ASUS Q-LED-probleemoplossing voor geen stroom aan / geen opstart / geen weergave

Om te bevestigen of de belangrijkste onderdelen (CPU, DRAM, grafische kaart, HDD / SSD) tijdens het opstarten abnormaal zijn, kunt u controleren en beoordelen of het Q-LED-lampje van het moederbord altijd AAN is

Controleer of het moederbord de Q-LED-indicator ondersteunt

Volg de onderstaande stappen om problemen op te lossen volgens de Q-LED-indicator:

A. CPU LED-lampje brandt altijd na inschakelen (geeft aan dat er geen CPU of CPU defect is)

B. DRAM LED-lampje is altijd AAN na inschakelen (geeft aan dat er geen geheugen of geheugen defect is)

C. VGA LED-lampje is altijd AAN na inschakelen (geeft aan dat er geen grafische kaart of grafische kaart defect is)

D. BOOT LED-lampje is altijd AAN na inschakelen (geeft aan dat er geen opstartapparaat of opstartapparaat defect is)

Volg onderstaande stappen om problemen op te lossen met de Q-LED-indicator:

A. CPU-lampje brandt altijd na inschakelen (geeft aan dat er geen CPU of CPU defect is):

Volg onderstaande stappen voor het oplossen van problemen

1. Probeer de CPU opnieuw te installeren

2. Controleer of er vuil op de CPU-socketpin of CPU-pin zit, zoals hieronder afgebeeld. Als dat zo is, verwijder het dan en probeer het opnieuw.

3. Controleer of een CPU-pin kapot is. Zo ja, vervang dan door de fijne CPU.

4. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stap 1 ~ 3, wijzig dan een andere fijne CPU.

B. DRAM LED-lampje is altijd AAN na inschakelen (geeft geen geheugen aan of geheugen defect):

1. Bevestig dat het geheugen volledig is geïnstalleerd, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Als het niet volledig is geïnstalleerd, probeer het dan opnieuw te installeren.

Onjuist geval:

Correct geval:

2. Controleer of er vuil op de geheugenpen of het geheugenslot van het moederbord zit, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen. Als dit het geval is, maak het dan schoon en probeer het opnieuw.

3. Vervang uw DRAM door die op de geheugenondersteuningslijst (QVL-lijst)

U kunt verwijzen naar How to query Memory QVL list

4. Raadpleeg de voorgestelde geheugenconfiguraties in de gebruikershandleiding van uw model, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, en probeer het opnieuw.

U kunt de gebruikershandleiding downloaden raadplegen

5. Als u twee of meer geheugen gebruikt, probeer dan op te starten met slechts één geheugen geïnstalleerd en start vervolgens elke keer opnieuw op met een extra geheugen geïnstalleerd.

6. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het uitvoeren van stappen 1-5, verander dan het geheugen en probeer het opnieuw

7. Als bovenstaande instellingen uw probleem nog steeds niet kunnen oplossen, installeer dan de CPU opnieuw of verander een andere CPU

C. VGA LED-lampje is altijd AAN na inschakelen (geeft aan dat er geen grafische kaart of grafische kaart defect is):

1. Geïntegreerde grafische uitvoer (aan boord) is niet normaal. Probeer de CPU opnieuw te installeren (raadpleeg de sectie: A.CPU LED-lampje brandt altijd na inschakelen) (geeft aan dat er geen CPU of CPU defect is)

2. Add-on Grafische kaartweergave is niet normaal:

a. Probeer de grafische kaart opnieuw te installeren

b. Controleer de PCI-E-pin van het moederbord of de grafische pin of er vuil is zoals hieronder afgebeeld. Zo ja, verwijder het dan en probeer het opnieuw

c. Als uw probleem niet kan worden opgelost na het volgen van stap a ~ b, wijzig dan en probeer het met een andere fijne grafische kaart.

D. BOOT LED-lampje is altijd AAN na inschakelen [geeft aan dat er geen opstartapparaat is (etc: HDD / SSD) of opstartapparaat defect]:

Volg onderstaande stappen om problemen op te lossen

1. Probeer de SATA-kabel die respectievelijk op het moederbord en de harde schijf is aangesloten opnieuw aan te sluiten

2. Als de M.2 SSD is geplaatst, sluit u de M.2 SSD opnieuw aan en controleert u of de M.2-schroef is vergrendeld

3. Controleer de gouden pin van de M.2 SSD- of M.2-sleuf van het moederbord of deze vuil is, zoals onderstaand beeld. Zo ja, verwijder het dan en probeer het opnieuw

4. Als stap 1 ~ 3 uw probleem niet kan oplossen, vervang dan een andere goede SATA-kabel, een andere SATA-poort of een andere goede SATA-harde schijf (M.2 SSD)

V&A:

V1.  hoe te bevestigen dat het moederbord de Q-LED-indicator ondersteunt?

A1: u kunt dit op drie manieren controleren :

a. Controleer de Q-LED-indicator op het moederbord, meestal in de buurt van de 24-pins voedingsinterface of geheugensleuf van het moederbord (zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding).

Voor sommige oudere modellen, zoals Z97-mark_ S, bevindt het Q-LED-lampje zich naast de overeenkomstige sleuf, zoals hieronder weergegeven.Het VGA_LED-lampje bevindt zich naast het PCIE-sleuf, wat ook van toepassing is op de bovenstaande stappen voor probleemoplossing

b. Ga naar de officiële ASUS-website om te controleren of uw model ASUS Q-LED ondersteunt

1) Klik voer vervolgens uw modelnaam in (bijv .: ROG MAXIMUS IX FORMULE)

2) Klik op [Specificaties], zoek [Speciale functies] - [ASUS Q-Design], controleer of ondersteuning [ASUS Q-LED] is zoals hieronder

c. Ga naar ASUS Support-Center om te controleren of uw model ASUS Q-LED ondersteunt

download handleiding

1) Voer uw modelnaam in (bijvoorbeeld: ROG MAXIMUS IX FORMULE), klik op [Handleiding en document]

2) Klik op [Manual], zoek MAXIMUS IX FORMULA BIOS Manual (Engels) en klik vervolgens op [download]

Zoek [Speciale functies] - [ASUS Q-Design], controleer of ondersteuning [Q-LED] is, zoals hieronder

V2: Wat te doen als het oplossen van problemen met Q-LED uw probleem niet kan oplossen?

A2: Probeer CMOS te wissen, u kunt verwijzen naar: CMOS wissen

A2-2: Werk het BIOS bij als MB de USB BIOS FlashBack-functie ondersteunt. Raadpleeg:Hoe USB BIOS te gebruiken Terugblik?

Als het probleem nog steeds niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ASUS Product Support