[Draadloos] Wat is WPA3? Wat zijn de voordelen van het gebruik van WPA3?

Inleiding

Opmerking:

• Als het niet in de specificatietabel staat, is er geen ondersteuning.
  • ASUS-routermodellen die WPA3 ondersteunen: alle AX-reeksen.

Wat is WPA3?

Wi-Fi Alliance heeft in 2018 het WPA3-beveiligingsprotocol aangekondigd, dat een veel veiligere en betrouwbaardere methode biedt ter vervanging van WPA2 en de oudere beveiligingsprotocollen. De fundamentele tekortkomingen van WPA2, zoals imperfecte vierrichtingshandshake en het gebruik van een PSK (pre-shared key) zorgen ervoor dat uw wifi-verbindingen worden blootgesteld aan compromissen. WPA3 heeft nog meer beveiligingsverbeteringen die het moeilijker maken om in netwerken in te breken door wachtwoorden te raden. Hier zijn de aanbevolen implementatieoverwegingen:

• Betrouwbare wachtwoordbeveiliging

WPA3-Enterprise verlengt de codering tot 192 bits (128-bit codering in WPA3-Personal-modus) om de wachtwoordsterkte te verbeteren. Het beschermt tegen zwakke wachtwoorden die relatief gemakkelijk kunnen worden gekraakt door te raden.

• Bescherm uw netwerkapparaten

WPA3 vervangt de WPA2 Pre-Shared Key (PSK) door Simultaneous Authentication of Equals (SAE) om key-herinstallatie-aanvallen zoals het beruchte KRACK te voorkomen. Het houdt uw netwerkapparaten veilig terwijl u verbinding maakt met een draadloos toegangspunt. SAE is ook een effectieve verdediging tegen offline woordenboekaanvallen.

• Veiligere verbinding in de openbare ruimte

Ook al krijgen aanvallers verkeerscoderingssleutels, het is moeilijk om het verkeersgebruik en de verzonden gegevens te berekenen met WPA3-Personal. SAE biedt het voordeel van forward-secrecy en veel meer gegevensbeveiliging via een open netwerk. WPA3 biedt ook beveiligde beheerframes (PMF) om afluisteren en vervalsen in openbare ruimtes te voorkomen.

Hoe controleer ik of de ASUS-router WPA3 ondersteunt?

Methode 1:

1. U kunt de informatie vinden op de ASUS Global-site https://www.asus.com/

2. Klik op Netwerken/IoT/Server -> WiFi-routers -> ASUS WiFi-routers

3. https://www.asus.com/ Netwerk-IoT-servers/WiFi-routers/ASUS-WiFi-routers/

Selecteren  WPA3 van de belangrijkste functies.

Een bijpassend routermodel verschijnt aan de rechterkant van de pagina.

Methode 2:

1. Click

2. We gebruiken GT-AX11000 als voorbeeld.

Toets gt-ax11000 in

3. Klik ROG Rapture GT-AX11000

4. Zoek de productsite van GT-AX11000 en klik op Specificaties.

5. GT-AX11000 ondersteunt de WPA3.

Hoe schakel ik WPA3 in op mijn ASUS-router?

Opmerking: momenteel biedt alleen de AX-serie WPA3-Personal-functies, en zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-band ondersteunen de WPA3-Personal-optie. Werk de routerfirmware bij naar de nieuwste versie vóór de installatie.

Stap 1. Sluit uw pc of telefoon aan op de ASUS-router via Wi-Fi of Ethernet-kabel.

Open een webbrowser en ga naar Web GUI (https://router.asus.com).

Opmerking: raadpleeg  [Draadloze router] Hoe u de router kunt invoeren 39;s GUI  voor meer informatie.

Stap 2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Stap 3. Ga naar [Draadloos] > [Algemeen] pagina en selecteer [Band] die u wilt instellen op de [Algemeen] pagina.

Stap 4. Kies [WPA3-Persoonlijk] in de kolom [Verificatiemethode].

Stap 5. Voer het wifi-wachtwoord in de kolom [WPA Pre-Shared Key] in.

FAQ.

1. Als de WPA3-functie niet werkt of abnormaal is, raadpleeg dan de volgende manieren om het probleem op te lossen.

(1) Zorg ervoor dat de firmwareversie van de router de nieuwste is.

Over het upgraden van de firmwareversie en het controleren van de versie, raadpleegt u  Hoe u de firmware van uw router naar de nieuwste versie?

(2) Reset uw router naar de standaardinstelling en volg Quick Internet Setup (QIS) om uw router opnieuw in te stellen.

Raadpleeg Hoe u de router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen? voor informatie over het resetten van de router naar de standaardinstelling. /p>

2. Ondersteunt de ASUS-router WPA3-ondernemingen?

• ASUS-router ondersteunt geen WPA3-onderneming.

3. Kan ik verbinding maken met het front-end-apparaat via WPA3 wanneer de router is ingesteld op Media Bridge-modus?

• Er zijn momenteel geen plannen om WP3-connectiviteit in mediabridge-modus te ondersteunen.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.