[AiMesh2.0] AiMesh 2.0 Web GUI Introductie

Een deel van door AiMesh ondersteunde modellen ondersteunen nu een gloednieuwe AiMesh-beheerpagina, die gebruikers meer mesh-netwerkinformatie en gecentraliseerde systeeminstellingen geeft.  Zie hieronder voor details.

Opmerking: Upgrade uw firmwareversie later dan 3.0.0.4_386.4xxxx.  Voor voor informatie over het upgraden van de firmware, raadpleegt u [Draadloos] Upgrade de firmwareversie van uw router

AiMesh-netwerktopologie

Deze netwerktopologie geeft uw huidige AiMesh-verbinding weer.

1. Modelnaam

2. Locatiepictogram van uw AiMesh-apparaat: dit helpt u om verschillende AiMesh-apparaten in uw omgeving te identificeren.

3. De kwaliteit van de uplinkverbinding van het AiMesh-knooppunt: het systeem detecteert automatisch uw verbindingsstatus en biedt de verbindingskwaliteit zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

4. Locatie van uw AiMesh-apparaat: dit helpt u om verschillende AiMesh-apparaten in uw omgeving te identificeren.

5. Nummer van het verbonden apparaat: het laat zien hoeveel online verbonden apparaten

6. "AiMesh-knooppunt toevoegen" knop : Zodra u op de knop klikt, zoekt het systeem naar beschikbare apparaten in uw omgeving.

AiMesh-apparaatinformatie

Klik op een van de AiMesh-apparaten in de Topologie, het zal de bijbehorende systeeminformatie weergeven, inclusief uw AiMesh-modelnaam, MAC-adres, locatie, firmwareversie en kwaliteit van de uplinkverbinding.

Klanten

Klik op "Clients", het toont de lijst met aangesloten online apparaten met gedetailleerde informatie. De offline client-apparaten worden grijs.

Netwerkinformatie

Klikken op "Netwerkinformatie" geeft uw WAN-informatie, backhaul- en fronthaul-informatie weer.

*Backhaul-netwerk is voor de verbinding tussen AiMesh-router en node(s).

*Fronthaul-netwerk is voor het aansluiten van eindapparaten.

AiMesh router-netwerkinformatie

AiMesh node-netwerkinformatie

AiMesh-knooppuntbeheer

Klik op "Beheer" om de functies van een specifiek AiMesh-apparaat te bedienen, zoals hieronder weergegeven. De vermelde functies zijn afhankelijk van de verschillende modellen.

1. LED-aan/uit-schakelaar of LED-helderheid

2. Backhaul-verbindingsprioriteit (alleen voor AiMesh-knooppunt)

Auto: Het systeem zal automatisch het verbindingstype wijzigen op basis van de echte verbindingskwaliteit.

Ethernet: De verbinding tussen uw AiMesh-node en router zal alleen Ethernet zijn.

3. USB-applicatie (alleen voor AiMesh-knooppunt): Media Server /Samba / FTP、Time Machine aan/uit、Download Master

Alleen AiMesh-router en AiMesh-node met firmware hoger dan 3.0.0.4.386.xxxxx kunnen het gebruik van de onderstaande USB-functie ondersteunen.

Houd er rekening mee dat zowel de AiMesh-router als het AiMesh-knooppunt moeten worden geüpgraded naar firmware 3.0.0.4.386.xxxxx.

4. Schakelbediening: Ga naar LAN > Schakelbediening, stel het AiMesh-knooppunt in [Jumbo Frame] (de standaardinstelling is uitgeschakeld)

5. Optimalisatie

6. Start het AiMesh-knooppunt opnieuw op

7. Verwijder het AiMesh-knooppunt

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.