[WAN] De automatische netwerkdetectie configureren tijdens het inschakelen van dual WAN

Tijdens het inschakelen van de Failover-modus zal uw systeem automatisch de netwerkstatus detecteren om zeker te zijn dat uw router met internet verbonden id vanaf het primaire of het secundaire WAN.

Opmerking: ondersteunde nieuwe firmware-versie na 3.0.0.4 384. 40000

Ondersteunde modellen:

RT-AC88U,RT-AC1900P, GT-AC5300, RT-AC3100, RT-AX88U

De standaard Failover-activeringsvoorwaarde is zoals volgt

Het systeem zal de verbinding van het WAN dat u momenteel gebruikt, elke 5 seconden controleren door periodiek een DNS-query te verzenden naar een DNS-server of door een ping te verzenden naar de standaard gateway of naar de adressen die u opgeeft. Als het WAN dat u momenteel gebruik 12 opeenvolgende keren uitvalt, wordt automatisch overgeschakeld naar het andere WAN voor back-up.

Houd ermee rekening dat het MINSTENS 60 seconden zal duren om het failovermechanisme te activeren.

DNS-query

Ping

Pro

Snelle reactie

De meest gebruikelijke manier om uw internetverbinding te controleren

Contra

In bepaalde omstandigheden werken DNS-query's omdat er DNS-informatie is opgeslagen in het cachegeheugen van uw apparaat, zelfs als uw router niet verbonden is met internet.

Sommige ISP's beschouwen frequent pingen als een aanval die ervoor zorgt dat de internetverbinding wordt verbroken door de ISP.

Hoe geeft u een DNS-verzoek op?

Het system eist dat de gebruiker de velden [Resolved Target] en [Respond IP] invult, nadat geklikt is op DNS Query in Networking Monitor, waarmee wordt voorkomen dat de router wordt aangevallen door een man-in-the-middle. Hierdoor vermindert de kans op een vals positief IP-adres. Om ervoor te zorgen dat het gevonden doel overeenkomt met het IP-adres, adviseren we de gebruiker een DNS-verzoek als volgt uit te voeren.

1.  Gebruik "cmd" in Windows of "Terminal" in MacOS om een specifieke domeinnaam te pingen, zoals www.google.com.

2. Kopieer het ontvangen IP-adres en gebruik de website WHOIS om vast te stellen of het IP-adres overeenkomt met de opgegeven domeinnaam.

3. Komt dit IP-adres overeen met de opgegeven domeinnaam, vul dan de velden [Resolved Target] en [Respond IP] in.

De standaard Failback-activeringsvoorwaarde is zoals volgt

Terwijl het verbonden is met het secundaire WAN, zal het systeem controleren of het primaire WAN klaar is om te verbinden met hetzelfde failovermechanisme. Wanneer het systeem detecteert dat het primaire WAN 4 opeenvolgende keren met internet is verbonden via een fysieke kabel, schakelt het naar het primaire WAN. Houd ermee rekening dat het MINSTENS 20 seconden zal duren om het failbackmechanisme te activeren.

Het is normaal dat de verbinding tijdelijk wordt onderbroken tijdens het uitvoeren van een failover of failback. Als u merkt dat de internetverbinding van uw netwerk vaak wordt verbroken, moet u de logrecord aandachtig controleren om de oorzaak te vinden. Navigeer daarnaast naar de ASUS-ondersteuningssite om het probleem dat u hebt aangetroffen, te melden. https://www.asus.com/nl/support/CallUs

Voorwaarden voor het handmatig configureren van netwerkbewaking en Failover/Failback-activering.

Gebruikers kunnen deze optie selecteren om de WAN-verbinding te testen via een DNS-query en ping. Op basis van de actuele netwerkvoorwaarde van de gebruiker, kunt u het interval en de failover/failback-activeringsvoorwaarde handmatig instellen.

De standaard failover/failback-activeringsvoorwaarde wordt geconfigureerd in de veronderstelling dat het primaire WAN stabieler is dan het secundaire WAN.

Als u merkt dat het secundaire WAN stabieler is dan het primaire WAN, wijzigt u de failover/failback-activeringsvoorwaarde zo, dat de failover-activeringsvoorwaarde vermindert en de failback-activeringsvoorwaarde vermeerdert.

Failover vroeger activeren

Gebruikers kunnen het aantal opeenvolgende mislukte detectiepogingen instellen van 12 tot 5. De failover-voorwaarde kan minimum 3 keer worden geactiveerd om te verhinderen dat het systeem te vaak schakelt en dat de verbinding meer wordt verbroken.

Failback vroeger activeren

Gebruikers kunnen het opeenvolgende aantal keer dat wordt gedetecteerd dat het primaire WAN met internet verbonden is met een fysieke kabel, verminderen van 4 naar 2 keer. Controleer of het primaire WAN doorgaans stabiel is om te verhinderen dat de verbinding van uw router wordt verbroken door frequent schakelen tussen WAN's.

Verhinderen dat de verbinding wordt verbroken door het frequent schakelen tussen WAN's

Door het selectievakje Failback uit te schakelen, wordt niet teruggeschakeld naar het primaire WAN tijdens het verbinden met het secundaire WAN. U kunt ook het aantal detecties voor de Failback-activeringsvoorwaarde vermeerderen van 4 naar 20 keer om te verhinderen dat de internetverbinding wordt verbroken door het frequent schakelen tussen WAN's.