BIOS updaten met EZ Flash

Toepasselijke producten: notebook, alles-in-één pc, gaming-handheld, mini-pc

Er zijn twee methoden om het BIOS te updaten:

Omdat sommige modellen het BIOS in Windows niet kunnen updaten, wordt in dit artikel uitgelegd hoe u het BIOS kunt updaten in BIOS Utility.

Opmerking:

• Het is niet toegestaan om de BIOS-versie te downgraden.
  • Maak een back-up van uw persoonlijke bestand voordat u het BIOS upgradet om onverwachte problemen te voorkomen.
  • De bedieningsinterface kan afwijken vanwege de modelversie.
  • Zorg ervoor dat de voeding/AC-adapter aangesloten blijft tijdens het BIOS-updateproces.
  • Als u een probleem hebt met de onderstaande inhoud, neem dan contact op met het ASUS Service Center.

Om u meer gedetailleerde instructies te geven, kunt u ook op de onderstaande ASUS YouTube-videolink klikken voor meer informatie over het updaten van het BIOS met EZ Flash

https://www.youtube.com/watch?v=UUXrTExXDes

Volg de onderstaande stappen om te leren hoe u het BIOS kunt updaten met EZ Flash:

Stap 1. Download het BIOS-bestand van de ASUS-ondersteuningssite
  1. Ga naar de ASUS-ondersteuningssite met de modelnaam van uw apparaat. Hier leest u meer meer over Hoe u het BIOS kunt zoeken en downloaden.
    Opmerking: om het bijbehorende BIOS-bestand te downloaden, raadpleegt u De modelnaam controleren.
  2. Zoek op de ondersteuningspagina naar [BIOS voor ASUS EZ Flash Utility] of [BIOS-versie] bestand dat zich in de BIOS-categorie< bevindt /strong> en klik vervolgens op [Downloaden]

Stap 2. Sla het BIOS-bestand op een draagbaar opslagapparaat op en begin met updaten

Voordat u EZ Flash gaat gebruiken om het BIOS bij te werken, moet u het gedownloade BIOS-bestand uitpakken en het uitgepakte bestand vervolgens naar een draagbaar opslagapparaat (USB-flashstation of externe harde schijf) kopiëren.

Opmerking: het formaat van de USB-flashdrive moet FAT32 zijn, zodat u kunnen het BIOS updaten in het BIOS-hulpprogramma. Hier vindt u meer informatie over Het USB-flashstationformaat converteren naar FAT32.

1. Na het downloaden van het BIOS-bestand klikt u met de rechtermuisknop op het bestanden selecteert u vervolgens [Extract Alles].
  2. Selecteer een Bestemmingen klik vervolgens op [Extract].
  3. Nadat de extractie is voltooidGa naar de map en sluit het draagbare opslagapparaat aan op uw ASUS-apparaat. Klik met de rechtermuisknop op het BIOS-bestand en selecteer vervolgens [Meer opties weergeven]< /strong>.
EZ Flash gebruiken om het BIOS te updaten in de UEFI-modus

In de UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltoetsen en Enter-toets op het toetsenbord, Touchpad of Muis.

Opmerking: Het BIOS-updatescherm hieronder kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Nadat u het BIOS-hulpprogramma hebt geopend, gaat u naar de Geavanceerde modus door op Hotkey[F7] te drukken of gebruikt u de cursor om op.
  2. Nadat je de Geavanceerde modus hebt geopend, selecteer je het scherm [Geavanceerd].
  3. Selecteer [ASUS EZ Flash 3 Utility] item.
  4. Selecteer het opslagapparaat waarop het BIOS-bestand zich bevindt en klik vervolgens op het BIOS-bestand.
    De naamgevingsconventie voor BIOS-bestanden voor ASUS-apparaten volgt het formaat 'Model'AS.'BIOS-versie', zoals geïllustreerd door het voorbeeld B9450FAAS.302, waarbij het model B9450FA is en de BIOS-versie is 302.
    Opmerking: Zorg ervoor dat het apparaat een batterijniveau van 20% of hoger behoudt en is aangesloten op een voedingsbron voordat u doorgaat met de BIOS-update.

EZ Flash gebruiken om het BIOS te updaten in de Legacy-modus

In de Legacy-modus kun je alleen een item selecteren en kiezen via pijltoetsen en toetsenbordinvoer.

Opmerking: Het BIOS-updatescherm hieronder kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Nadat u het BIOS-hulpprogramma hebt geopend, selecteert u het scherm [Advanced].
  2. Selecteer [ASUS EZ Flash 3 Utility] item en druk op Enter .
  3. Selecteer het opslagapparaat waarop het BIOS-bestand zich bevindt en selecteer vervolgens het BIOS-bestand.
    De naamgevingsconventie voor BIOS-bestanden voor ASUS-apparaten volgt het formaat van 'Model'AS.'BIOS-versie', zoals geïllustreerd door het voorbeeld UX32LNAS.203, waarbij het model UX32LN is en de BIOS-versie is 203.
    Opmerking: Zorg ervoor dat het apparaat een batterijniveau van 20% of hoger behoudt en is aangesloten op een voedingsbron voordat u doorgaat met de BIOS-update.

Het BIOS updaten in MyASUS in UEFI-modus

In de MyASUS in UEFI-interface kunt u navigeren en bevestigen met de pijltoetsen en Enter-toets op het toetsenbord, Touchpad of Muis.

Opmerking: Het BIOS-updatescherm hieronder kan enigszins variëren, afhankelijk van het model.

1. Nadat u het BIOS-hulpprogramma hebt geopend, gaat u naar de Geavanceerde instellingen door op Hotkey[F7] te drukken of gebruikt u de cursor om op.
  2. Nadat u de Geavanceerde instellingen heeft geopend, selecteert u het scherm [Geavanceerd] en selecteert u vervolgens [ ASUS-firmware-update] item.
  3. Selecteer het opslagapparaat waarop het BIOS-bestand zich bevindt en klik vervolgens op het BIOS-bestand< /strong>.
    De naamgevingsconventie voor BIOS-bestanden voor ASUS-apparaten volgt het formaat 'Model'AS.'BIOS-versie', zoals geïllustreerd door het voorbeeld X1505ZAAS.310, waarbij het model X1505ZA is en de BIOS-versie is 310.
    Opmerking: Zorg ervoor dat het apparaat een batterijniveau van 20% of hoger behoudt en is aangesloten op een voedingsbron voordat u doorgaat met de BIOS-update.