[Chrome OS] Beheer uw websitewachtwoorden

U kunt ervoor zorgen dat Chrome uw wachtwoorden voor verschillende sites onthoudt. Als je je wachtwoorden op verschillende apparaten wilt gebruiken, schakel je synchronisatie in in Chrome.

Meer informatie over hoe Chrome uw wachtwoorden beveiligt.

Als je een nieuw wachtwoord invoert op een site, vraagt ​​Chrome om het op te slaan. Klik op  Opslaan om te accepteren.

• Klik op Preview Preview.
  • Als er meerdere wachtwoorden op de pagina staan, klikt u op de pijl-omlaag pijl-omlaag. Kies het wachtwoord dat u wilt opslaan.
  • Als uw gebruikersnaam leeg of onjuist is, klikt u op het tekstvak naast "Gebruikersnaam." Voer de gebruikersnaam in die u wilt opslaan.
  • Als u een ander wachtwoord wilt opslaan, klikt u op het tekstvak naast "Wachtwoord." Voer het wachtwoord in dat u wilt opslaan.

Log in met een opgeslagen wachtwoord

Als u uw wachtwoord bij een eerder bezoek aan een website heeft opgeslagen, kan Chrome u helpen bij het inloggen.

1. Ga op je computer naar een site die je eerder hebt bezocht.
  2. Ga naar het aanmeldingsformulier van de site.
    Als u één gebruikersnaam en wachtwoord voor de site heeft opgeslagen: Chrome vult het aanmeldingsformulier automatisch in.
    Als u meer dan één gebruikersnaam en wachtwoord heeft opgeslagen: selecteer het gebruikersnaamveld en kies de aanmeldingsgegevens die u wilt gebruiken.

Opgeslagen wachtwoorden weergeven, bewerken, verwijderen of exporteren

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profile and then Passwords Passwords.
  3. Een wachtwoord weergeven, bewerken, verwijderen of exporteren:
    Show: Klik rechts van de website op Wachtwoord weergeven Preview. If you lock your computer with a password, you'll be prompted to enter your computer password.
    Edit: Klik rechts van de website op Meer More and then Edit password.​
    Delete: Klik rechts van de website op Meer More and then Remove.
    Export: Rechts van "Opgeslagen wachtwoorden"," klik op Meer  More and then Wachtwoorden exporteren.

Om al uw opgeslagen wachtwoorden te wissen, browsergeschiedenis verwijderen and select "Passwords."

Start of stop met het opslaan van wachtwoorden

Chrome biedt standaard aan om uw wachtwoord op te slaan. U kunt deze optie op elk moment in- of uitschakelen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel and then WachtwoordPasswords.
  3. Schakel Aanbieding om wachtwoorden op te slaan in of uitf.

Automatisch inloggen bij sites en apps

U kunt zich automatisch aanmelden bij alle sites en apps waar u uw inloggegevens hebt opgeslagen met behulp van "Automatisch aanmelden". Als u "Automatisch aanmelden" inschakelt, hoeft u uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u uw opgeslagen inloggegevens wilt bevestigen wanneer u zich aanmeldt, kunt u 'Automatisch aanmelden' uitschakelen."

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profile and then WachtwoordenPasswords.
    Als u uw Google-account niet kunt vinden, leer hoe u synchronisatie in Chrome inschakelt
  3. Automatisch inloggen in- of uitschakelen.

Controleer uw opgeslagen wachtwoorden

U kunt  al uw opgeslagen wachtwoorden in één keer controleren om erachter te komen of ze  zijn:

• Blootgesteld bij een datalek
  • Potentieel zwak en gemakkelijk te raden

Om uw opgeslagen wachtwoorden te controleren:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik bovenaan op Meer  and then Instellingen.
  3. Selecteer wachtwoorden Passwords Controleer wachtwoorden.

U krijgt details over elk wachtwoord dat bij een datalek is blootgelegd en of wachtwoorden zwak zijn.

De bovenstaande informatie is afkomstig van de onderstaande bron en de onderstaande bron prevaleert als er een discrepantie is opgetreden. Neem rechtstreeks contact op met onderstaande bron als u nog vragen heeft. Houd er rekening mee dat ASUS niet verantwoordelijk is voor de inhoud of service van onderstaande bron.

Bron : Chromebook Help - Wachtwoorden beheren