[Draadloze router] Introductie van Traffic Monitor

※ Opmerking: de firmwarefuncties in verschillende versies en modellen kunnen variëren.

Met Traffic Monitor kunt u de inkomende of uitgaande pakketten van het volgende controleren:

Internet Wired Draadloos
OntvangstInkomende internetpakkettenInkomende pakketten van bekabeld netwerkInkomende pakketten van draadloos netwerk
TransmissieUitgaande internetpakkettenUitgaande pakketten van bekabeld netwerkUitgaande pakketten van draadloos netwerk

Stap1: Verbind uw computer met de router via een bekabelde of WiFi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL http://www.asusrouter.com in de WEB GUI in.

Opmerking: Raadpleeg Hoe opent u de routerinstellingenpagina (web-GUI) (ASUSWRT)? om meer te leren.

Stap2: Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in op de inlogpagina en klik vervolgens op [Aanmelden].

Opmerking: als u vergeten de gebruikersnaam en/of wachtwoord, herstel de router naar de standaard fabrieksstatus. Raadpleeg  Hoe zet ik de router terug naar de fabrieksinstellingen?  voor meer informatie.

Stap3: Ga naar VerkeersanalysatorVerkeersmonitor

Opmerking: Pakketten van internet worden gelijkmatig verzonden naar de bekabelde en draadloze apparaten.

De onderstaande schermafbeelding is een voorbeeld van realtime monitoring met behulp van de Traffic Monitor. In de schermafbeelding vertonen internet- en draadloze (5GHz) activiteit vergelijkbare golfpatronen. De draadloze router is de gateway tussen internet en de apparaten die op het netwerk zijn aangesloten. Wanneer de router verzoeken ontvangt van aangesloten netwerkapparaten, vraagt ​​deze een gelijke hoeveelheid gegevens van internet op. De netwerkactiviteit die de router verwerkt, is bijna gelijk aan de totale activiteit van zowel bekabelde als draadloze apparaten op het netwerk.

Je kunt ook de tijd kiezen om de verkeersmonitor.

Veelgestelde vragen

Als DualWAN is ingeschakeld, geven de WAN-statistieken niet correct inkomend/uitgaand verkeer weer.

• Verkeersmonitor kan WAN1/WAN2 niet afzonderlijk weergeven, het neemt alleen het huidige WAN op dat door de router wordt gebruikt, en het kan alleen werken als dual wan is ingesteld in failover-modus, kan niet twee wan tegelijkertijd bewaken.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Download Center .(LINK)

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link .