[Notebook] StoryCube - Introductie

StoryCube - One-stop hub voor slim bestandsbeheer

Creëer uw persoonlijke verhaal door inhoud vast te leggen van uw beeldapparatuur, zoals telefoons en camera's. Importeer en organiseer snel alles in StoryCube.

StoryCube is een intelligente app voor het beheer van digitale activa, ontworpen om u een naadloze en efficiënte ervaring voor het organiseren van bestanden te bieden. Verzamel eenvoudig foto's, video's en audio van verschillende apparaten en cloudplatforms, en orden en categoriseer ze volgens uw voorkeuren. Al helpt je moeiteloos verschillende mensen of scènes automatisch te identificeren.

Ga voor meer informatie over StoryCube naar: StoryCube - One-Stop AI Media Hub | ProArt | ASUS Globaal

Inhoudsopgave

1. StroyCube ondersteunt mediaformaten

2. StroyCube-ondersteuningsproducten

3. StoryCube starten

4. Eerste gebruik - Media importeren

5. Hoofdpagina

6. AI-album

6.1 Herinneringen

6,2 mensen

6.3 Scène

7. Bekijk

7.1 Rasterweergave

7.2 Tijdlijnweergave

7.3 Kaartweergave

8. Controlelijst

8.1 Selecteer Media

8.2 Details

8.3 Media bewerken

8.4 Naam wijzigen

8.5 Verplaatsen & Kopieer

8.6 Comprimeren

8.7 Favoriet & Labels

9. Filter

10. Importeren uit de cloud

11. Extern apparaat

12. Instellingen

13. StoryCube bijwerken en verwijderen

1. StroyCube ondersteunt mediaformaten

Momenteel ondersteunt StroyCube mediaformaten:

Afbeelding -> jpg, jpeg, heic
Video-> mp4, mov
Audio -> mp3

※ Als je de HEVC-decoder niet hebt geïnstalleerd, kan StoryCube media in HEVC-formaat niet bewerken vanwege auteursrechtproblemen.

Terug naar inhoudsopgave

2. StroyCube-ondersteuningsproducten

StroyCube ondersteunt H7606WI, H7606WV, H7606WU, HN7306WU, HN7306WV, HN7306WI, HT5306QA, UM5606WA, S5507QA, S5507QAD, M5606WA, M5506WA, M5406WA en andere ASUS-producten.

Voor meer ondersteunde productmodellen kunt u gedetailleerde informatie bekijken op de ASUS-website.

Terug naar inhoudsopgave

3. StoryCube starten

(1) Zoek naar [StoryCube] in de zoekbalk en klik op [StoryCube], StoryCube wordt geopend.

(2) Wanneer u StoryCube voor de eerste keer opent, ziet u "Welkom bij StoryCube". Klik op ①[Ik begrijp het].

(3) De Functiegids laat u op een geanimeerde manier kennismaken met de functies in StoryCube. Klik op ②[Volgende] om de introductie van de resterende functies te bekijken, of u kunt op ③[Overslaan] klikken om deze over te slaan.

Terug naar inhoudsopgave

4. Eerste gebruik - Media importeren

(1) Als u StoryCube voor de eerste keer gebruikt, importeer dan uw media, klik op ①[Start], selecteer de ②[Map] die u wilt importeren en klik op ③[Map selecteren].

(2) De map is geïmporteerd en als u met de rechtermuisknop op ④[Folder] klikt, verschijnt ⑤[Menu].

Nieuwe map maken - Er wordt nog steeds een nieuwe map aangemaakt onder de bestaande map. Wanneer u media kopieert of overdraagt, kunt u de media naar de gemaakte map verplaatsen om uw media makkelijker terug te vinden.

Verwijderen uit mijn map - Misschien heb je de verkeerde map toegevoegd. Je kunt deze verwijderen uit StoryCube en de map en de archieven daarin hebben geen enkel effect.

Openen in verkenner - Open de map waarin de media zich bevinden.

Terug naar inhoudsopgave

5. Hoofdpagina

De volgende inhoud introduceert de interface en functies van StoryCube.

①AI-album - Maak gebruik van AI om scènes en mensen te herkennen en automatisch video's te genereren. Inclusief: functies voor mensen, scènes en herinneringen.

②Mediamap - Toon lokale of cloudmediamappen.

③Zoeken - Zoeken naar media in de huidige map.

④Herinneringen - De StoryCube genereert automatisch een video met hoogtepunten op basis van de media die u hebt geïmporteerd.

④Filter - Klik om filterfuncties te openen, zoals Favoriet, Bewerken, enz.

④Sorteren - Sorteren op tijd.

④Beeld - Kies de weergavemethode: Raster, Tijdlijn, Kaart.

⑤Extra - Nadat u een of meer media hebt geselecteerd, kunt u de bovenstaande hulpmiddelen gebruiken om bewerkingen op media uit te voeren.

⑥Media - U kunt met de linkermuisknop op een medium klikken om het te selecteren en vervolgens op het vakje in de linkerbovenhoek van een ander medium klikken om door te gaan met het selecteren ervan. U kunt ook met de linkermuisknop op elk medium dubbelklikken om het medium te vergroten.

⑦Bestanden uit lokale mappen toevoegen - Ga door met het toevoegen van media aan StoryCube vanuit andere mappen.

⑧Item - Toont het aantal media in de huidige map.

⑨Weergeven in - Selecteer of u de media in de submap wilt weergeven.

Terug naar inhoudsopgave

6. AI-album

AI Album maakt gebruik van lokale kunstmatige intelligentie om de media die u importeert te analyseren en filteren, waardoor u tijd bespaart bij handmatig filteren.

Klik op ①[AI Album], ②[Verwerking] is afhankelijk van de processorsnelheid van de computer en het aantal media. AI Album heeft drie belangrijke functies, namelijk ③[Herinneringen], ④[Mensen] en ⑤[Scène].

6.1 Herinneringen

Klik op ①[Herinneringen], dubbelklik met de linkermuisknop ②[Gegenereerde media] om te bekijken, klik op ③[Opties] en selecteer ④[Opslaan & Verwijderen].

Zelfs als je elke keer dezelfde media importeert, kunnen Herinneringen verschillende video's genereren. Als u denkt dat de momenteel gegenereerde video aan uw behoeften voldoet, sla deze dan op.

Terug naar inhoudsopgave

6.2 Mensen

Klik op [Mensen] om alle media over deze persoon te bekijken in ①[Fotopost] en ②[Media]. Er zijn twee opties onder ①[Fotopost], namelijk [Hernoemen] en [Verbergen]. Als u per ongeluk op [Verbergen] klikt, kunt u naar de instellingen gaan om het zichtbaar te maken.

Terug naar inhoudsopgave

6.3 Scène

Klik op [Scene] om alle scènegerelateerde media te bekijken.

Terug naar inhoudsopgave

7. Bekijk

StoryCube biedt niet alleen AI AIbum-filtermethoden, maar biedt ook drie geavanceerde filtermethoden: ②[Grid, Timeline, Map] View.

7.1 Rasterweergave

Het standaardsysteemfilter is Raster. Klik op ①[Bekijken] om ②[Opties] te openen.

Terug naar inhoudsopgave

7.2 Tijdlijnweergave

Klik op [Tijdlijn], klik op ①[Kalender], selecteer de specifieke ②[tijd] die u wilt, u kunt de tijdlijn verlengen of verkorten door ③[Uur - Seconde] aan te passen, en het ④[Apparaat] dat u hebt genomen, wordt ook weergegeven op links,⑤[Media] wordt weergegeven op de tijdlijn.

Terug naar inhoudsopgave

7.3 Kaartweergave

Door op [Kaart] te klikken, kunt u zien waar de media van de huidige map naartoe zijn gebracht.

※ Kaartweergave vereist een internetverbinding.

Terug naar inhoudsopgave

8. Controlelijst

StroyCube ondersteunt batchverplaatsings-, kopieer- en compressiefuncties voor media.

8.1 Selecteer Media

Klik op een ①[Media], u kunt ook doorgaan met het handmatig controleren van ②[Media], of klik op ③[alles selecteren].

Terug naar inhoudsopgave

8.2 Details

Dubbelklik met de linkermuisknop op de media om de media te bekijken. U kunt op ①[Details] klikken om gedetailleerde informatie over de media te bekijken. Klik op ②[Bewerken] om dit medium te bewerken.

Terug naar inhoudsopgave

8.3 Media bewerken

StoryCube ondersteunt de bewerkingsfuncties van Media. In het volgende wordt het bewerken van afbeeldingen als voorbeeld gebruikt.

(1) Bijsnijden

Klik op ①[Bewerken], klik op ②[Bijsnijden], u kunt de afbeelding handmatig ③[Bijsnijden], of u kunt de systeemstandaard ④[Stijl] kiezen. Als u niet tevreden bent met de wijziging, kunt u op ⑤[Gratis] klikken om de oorspronkelijke stijl te herstellen.

(2) Rotatie

Klik op ①[Rotatie], u kunt ②[Horizontaal spiegelen & Verticaal spiegelen], of pas handmatig ③[Hoek] aan, of selecteer ④[Links 90 & Rechts 90].

(3) Helderheid

Klik op ①[Helderheid] en pas de parameter Helderheid van de afbeelding aan in ②[Helderheid].

(4) Opslaan

Nadat u het bewerken hebt voltooid, verplaatst u de cursor naar ①[Gereed] en selecteert u ②[Opslaan] of ③[Opslaan als] om de afbeelding op te slaan.

※ Als u op ②[Opslaan] klikt, wordt het originele bestand overschreven. Gebruik ③[Opslaan als] om de bewerkte afbeelding op te slaan.

Terug naar inhoudsopgave

8.4 Naam wijzigen

Nadat u de benodigde media hebt geselecteerd, klikt u op ①[Hernoemen] en selecteert u de nieuwe naam ②[Regels]. U kunt ③[Media die een naam moeten krijgen] handmatig verplaatsen om de volgorde aan te passen. U kunt aan de rechterkant een voorbeeld van ④[Nieuwe naam] bekijken en vervolgens op ⑤[Bevestigen] klikken.

Terug naar inhoudsopgave

8.5 Verplaatsen & Kopieer

Klik op ①[Verplaatsen & Kopiëren], klik op ②[Folder], klik op ③[select] om de bewerking te voltooien.

※ De verplaatsingsbewerking verplaatst het originele bestand, en de kopieerbewerking verplaatst niet het originele bestand, maar alleen een kopie van het originele bestand.

Terug naar inhoudsopgave

8.6 Comprimeren

Klik op ①[Comprimeren], selecteer ②[Compressiekwaliteit], selecteer ③[Map die moet worden opgeslagen] en klik op ④[Bevestigen] om de bewerking te voltooien.

※ Sla het niet op in de huidige map, anders wordt het originele bestand overschreven door het nieuwe bestand.

Terug naar inhoudsopgave

8.7 Favoriet & Labels

Nadat u de media heeft geselecteerd die u wilt taggen, kunt u klikken op Favoriet & Tags om de media te taggen. De gemarkeerde media worden speciaal weergegeven wanneer u zoekt of filtert.

Terug naar inhoudsopgave

9. Filter

Klik op ①[Filter] om filterfuncties te openen, zoals ②[Favoriet, Bewerken, enz.].

Terug naar inhoudsopgave

10. Importeren uit de cloud

StoryCube ondersteunt de functie van het importeren van media uit de cloud.

(1) Klik op ①[Importeren uit cloud], klik op [Cloud Drive] en klik op ②[Inloggen].

(2) Selecteer de ③[Media] die u wilt importeren, klik op ④[Folder] en klik op ⑤[select] om de cloudmedia naar uw map te downloaden.

Terug naar inhoudsopgave

11. Extern apparaat

Wanneer u een SD-kaart, USB-flashstation of verwisselbare harde schijf plaatst, zal StoryCube deze automatisch detecteren.

Klik op ①[Extern apparaat], selecteer de ②[Media] die u wilt importeren, selecteer ③[Map] en klik op ④[Selecteren] om de media van het externe apparaat in de map van uw keuze te importeren.

Terug naar inhoudsopgave

12. Instellingen

(1) Klik op ①[Instellingen], klik op ②[Algemeen], in ③[Beheer tags & Verborgen mensen], mensen zichtbaar maken, en in ④[Cloud Drive] kunt u inloggen of ingelogde accounts beheren.

(2) Klik op ①[Gebruikershandleiding], klik op ②[Functiegids] om de introductie van de ingebouwde functies van StoryCube te lezen, klik op ③[Tutorial] om de StoryCube-tutorial in de browser te openen en klik op ④[FAQ] om deze te openen artikel in de browser.

(3) Klik op ①[Over] om de huidige ②[Versie] te bekijken.

Terug naar inhoudsopgave

13. StoryCube bijwerken en verwijderen

(1) Wanneer u verbonden bent met internet en er een update is in StoryCube, zal StoryCube u automatisch vragen om te updaten. Klik op [Update] en wacht geduldig tot de update is voltooid.

(2) StoryCube verwijderen: Als u deze applicatie wilt verwijderen, klikt u op: [Windows 11/10] Apps verwijderen, Windows geïnstalleerde updates, stuurprogramma's | Officiële ondersteuning | ASUS Globaal