[ExpertWiFi] Hoe kan ik de firmware van de ExpertWiFi-router updaten? (WebGUI)

Als u de routerfirmware regelmatig updatet, kunt u ervoor zorgen dat uw router over de nieuwste beveiligingsupdates beschikt en in optimale staat verkeert.

U kunt dit artikel raadplegen om de routerfirmware handmatig bij te werken met behulp van WEB GUI.

Methode 1: Firmware Live-update via web-GUI

Methode 2: Firmware handmatig upgraden

Let op: Wanneer een nieuwe firmwareversie belangrijke functionele wijzigingen en bugfixes bevat om de stabiele werking van de router te garanderen, wordt uw router automatisch geüpgraded naar een nieuwe versie wanneer de router met internet is verbonden.

Methode 1: Firmware Live-update via web-GUI

1. Maak verbinding met de ExpertWiFi-router via een bekabelde of draadloze verbinding. Open uw webbrowser en voer het LAN IP-adres van uw router of het ExpertWiFi-routeradres https://expertwifi.net in om toegang te krijgen tot de ExpertWiFi Web GUI.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ExpertWiFi-router in en klik vervolgens op de knop Inloggen.

2. Ga naar [Instelling]> [Administratie]> [Firmware-upgrade]

3. Klik op [Check] en de router controleert of er nieuwe firmware is uitgebracht.  Als er nieuwe firmware op de server staat, wordt de router automatisch bijgewerkt naar de nieuwe firmware.

4. Schakel uw ExpertWiFi-router niet uit tijdens het downloaden en updaten van de firmware.

Methode 2: Firmware handmatig upgraden

1. Download de nieuwste versie van de firmware voor uw router van de ASUS-website https:// www.asus.com/nl/support/

Hier wordt EBM68 als voorbeeld genomen. U kunt de firmwarelijst vinden op de ondersteuningspagina en deze downloaden naar uw computer.

2. Download het firmwarebestand en pak het uit.

3. Verbind uw computer via kabel of Wi-Fi met de router en ga vervolgens naar de Web GUI via router LAN IP of router URL https://expertwifi.net naar de WEB GUI.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ExpertWiFi-router in en klik vervolgens op de knop Inloggen.

4. Ga naar [Instelling]> [Administratie]> [Firmware-upgrade]

5. Klik op uploaden en kies het bestand dat u zojuist hebt gedownload. De router zal het upgradeproces starten.

6. Schakel uw ExpertWiFi-router niet uittijdens het downloaden en updaten van de firmware.

Veelgestelde vragen
1. Moet ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen nadat ik de firmware heb bijgewerkt?
    Het wordt aanbevolen dat u de fabrieksinstellingen van de router herstelt nadat u de firmware hebt bijgewerkt.
    Nadat het herstel is voltooid, volgt u de onderstaande instructies om uw router opnieuw in te stellen
    [ExpertWiFi] Hoe de ASUS ExpertWiFi-router in te stellen via ASUS ExpertWiFi Applicatie? (QIS, snelle internetconfiguratie)
    [ExpertWiFi] Hoe gebruik ik de QIS (Quick Internet Setup) om de ExpertWiFi-router in te stellen? (Web-GUI)

2. Hoe kan ik problemen oplossen als de web-GUI van de router niet kan worden geopend na de firmware-update of als de firmware-update mislukt?
    U kunt proberen Hard Factory Reset te gebruiken om de ExpertWiFi-router opnieuw in te stellen: [Draadloze router ] ASUS-router Harde fabrieksreset - Methode 2

Als de hardware-reset niet helpt, probeer dan de firmware te herstellen. [Draadloze router] De reddingsmodus gebruiken (firmwareherstel)

Hoe kan ik het hulpprogramma/firmware verkrijgen?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het ASUS Downloadcentrum.

Als u meer informatie nodig heeft over het ASUS Download Center, raadpleeg dan deze link