[Chromebook] Bluetooth-apparaten verbinden met uw Chromebook

Dit artikel biedt richtlijnen voor het verbinden van andere Bluetooth-apparaten met uw Chromebook en het wijzigen van de namen van uw Bluetooth-apparaten.

Opmerking: Chromebooks die Bluetooth ondersteunen, kunnen verbinding maken met verschillende accessoires. Zorg ervoor dat u een Bluetooth-apparaat gebruikt dat wordt ondersteund door Chrome OS, en het Bluetooth-apparaat heeft voldoende batterijvermogen en bevindt zich in de koppelingsmodus.

Controleer of uw Chromebook werkt met Bluetooth

Voordat u probeert een Bluetooth-verbinding tot stand te brengen op uw Chromebook, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat Bluetooth-functionaliteit ondersteunt.

Klik op de [Statusbalk] onderaan rechterhoek van het scherm. Als u het Bluetooth-pictogram ziet ( of ) , dit geeft aan dat uw Chromebook ondersteunt Bluetooth. Als u echter geen van deze pictogrammen ziet, betekent dit dat uw Chromebook geen Bluetooth-functionaliteit ondersteunt.

Opmerking: klik op het Bluetooth-pictogram om de Bluetooth-functionaliteit in of uit te schakelen.

Koppelen met nieuwe Bluetooth-apparaten

1. Klik op de [Statusbalk] rechtsonder het scherm en selecteer vervolgens [Bluetooth]onder het Bluetooth-pictogram .
  2. Selecteer [Nieuw apparaat koppelen] .
  3. Uw Chromebook begint te zoeken naar Bluetooth-apparaten in de buurt. Zorg ervoor dat uw Bluetooth-apparaat in de buurt is en in de koppelingsmodus staat.
  4. Kies het Bluetooth-apparaat waarmee u verbinding wilt maken en volg de instructies op het scherm ( voor sommige Bluetooth-apparaten moet u mogelijk een pincode invoeren om het koppelen te voltooien).
    Opmerking: telefoons kunnen niet via Bluetooth aan Chromebook worden gekoppeld.
  5. Om de Bluetooth-apparaatverbinding te bevestigen, herhaalt u stap 1 en controleert u vervolgens onder 'Momenteel verbonden' voor bevestiging.

Aangesloten Bluetooth-apparaten beheren

U kunt gekoppelde en verbonden Bluetooth-apparaten op uw Chromebook bekijken en beheren. U kunt ook de naam wijzigen van Bluetooth-apparaten die op uw Chromebook zijn aangesloten, zodat u ze gemakkelijk kunt identificeren.

Als u een apparaat niet langer nodig heeft, kunt u het uit de lijst verwijderen.

1. Klik op de [Statusbalk] rechtsonder het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]
  2. Klik in Instellingen op [Bluetooth]in de linkerzijbalk en selecteer vervolgens [Bluetooth]
  3. Selecteer onder 'Eerder verbonden' het Bluetooth-apparaat dat je wilt beheren.   ;
    Opmerking: als het Bluetooth-apparaat momenteel is verbonden met uw Chromebook, wordt dit weergegeven als 'Momenteel verbonden'.
  4. Om de naam van het Bluetooth-apparaat te wijzigen, klikt u op [Apparaatnaam wijzigen] .
    Als u het apparaat niet langer nodig heeft, klikt u op [Vergeten]om het te verwijderen uit de Bluetooth-koppelingslijst van Chromebook.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/2587653