[Chromebook] Verbinding maken met wifi op uw Chromebook

Deze handleiding belicht het proces van het verbinden van uw Chromebook met Wi-Fi-netwerken, het configureren van voorkeuren voor automatische verbinding, het instellen van voorkeursnetwerken en het verkrijgen van MAC- of IP-adressen.

Uw Chromebook verbinden met wifi-netwerken

Standaard gebruikt uw Chromebook het Wi-Fi-netwerk dat is geselecteerd tijdens het eerste installatieproces. Als u verbinding wilt maken met een nieuw netwerk, volgt u deze stappen.

Zorg ervoor dat het netwerk waarmee u verbinding maakt, wordt ondersteund door Chromebook:

• Open netwerken waarvoor geen wachtwoord vereist is
  • Beveiligde netwerken die gebruik maken van WEP-, Dynamic WEP-, WPA-PSK-, WPA-Enterprise- of WPA2-Enterprise-instellingen
  • Normen: 802.11 a/b/g/n en 802.11ac voor Chromebooks met AC-voorziening

1. Klik op de [Statusbalk]rechtsonder het scherm en selecteer het pictogram [Wi-Fi-netwerken].
    Opmerking: als u uw wifi-netwerknaam en signaalsterkte ziet, is uw Chromebook al verbonden met wifi.
  2. Schakel Wi-Fi in. Uw Chromebook zoekt automatisch naar beschikbare netwerken en geeft deze weer.
  3. Selecteer in de lijst het wifi-netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
    ( : Open netwerk. : Beveiligd netwerk.)
  4. Als u verbinding maakt met een beveiligd netwerk, voert u het netwerkwachtwoordin en klik op [Verbinden].

Wifi-netwerken beheren

Als u meerdere netwerken op uw Chromebook heeft opgeslagen, kunt u het standaard draadloze netwerk selecteren waarmee uw apparaat verbinding moet maken.

Standaard probeert Chromebook een netwerkverbinding te maken in de volgende volgorde:

• Bedraad lokaal netwerk
  • Beveiligd draadloos netwerk
  • Onbeveiligd draadloos netwerk
  • Mobiel datanetwerk (alleen gebruikt als uw Chromebook een data-abonnement heeft)

Automatisch verbinding maken met een netwerk

Als uw regio meerdere Wi-Fi-netwerken heeft, kunt u ervoor kiezen om automatisch verbinding te maken met een specifiek netwerk.

1. Zorg ervoor dat u verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Klik op de [Statusbalk]rechtsonder het scherm en selecteer [Instellingen].
  3. Klik in de Netwerkinstellingen op [Wi-Fi] .
  4. Selecteer je netwerk.
  5. Schakel [Automatisch verbinding maken met dit netwerk] in.

Voorkeursnetwerken configureren

Als u meerdere Wi-Fi-netwerken in uw omgeving heeft, kunt u uw Chromebook laten weten dat hij het ene netwerk de voorkeur geeft boven het andere.

1. Zorg ervoor dat u verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk.
  2. Klik op de [Statusbalk]rechtsonder het scherm en selecteer [Instellingen].
  3. Klik in de Netwerkinstellingen op [Wi-Fi] .
  4. Selecteer je netwerk.
  5. Schakel [Voorkeur voor dit netwerk] in.

Vind uw MAC-adres of IP-adres

Als u de MAC- of IP-adressen wilt bekijken, volgt u deze stappen.

1. Klik op de [Statusbalk]rechtsonder het scherm en selecteer het pictogram [Wi-Fi-netwerken].
  2. Klik op het pictogram [Informatie] bovenaan het vak om de IP- en IPv6-adressen van de Chromebook te bekijken.
    Opmerking: uw MAC-adres heeft het label 'Wi-Fi'.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/1047420

https://support.google.com/chromebook/answer/1056578