[Chromebook] Leren hoe u uw Chromebook-touchpad gebruikt

Met aanraakgebaren kunt u taken uitvoeren en toegang krijgen tot verschillende instellingen op uw Chromebook. Raadpleeg de onderstaande illustraties voor een handleiding over touchpad-bewegingen.

Inhoudsopgave:

Het punt verplaatsen

U kunt ergens op het touchpad tikken om de aanwijzer te activeren en vervolgens met uw vinger over het touchpad schuiven om de aanwijzer op het scherm te verplaatsen.

Gebaren met één vinger

GebaarActie
Horizontaal schuiven
 Verticaal schuiven
 Diagonaal schuiven

Gebaren met twee vingers

GebaarActie Beschrijving
Tikken/dubbeltikkenTik op een app om deze te selecteren.
Dubbeltik op een app om deze te starten.
Dubbeltik op een actief ac-scherm om het op uw weergavepaneel te minimaliseren of maximaliseren.
Slepen en neerzettenTik op een actief scherm en schuif vervolgens met dezelfde vinger zonder deze van het touchpad te halen. Om het scherm naar de nieuwe locatie te laten vallen, haalt u uw vinger van het touchpad.

Gebaren met drie vingers

GebaarActieBeschrijving
KraanTik met twee vingers op het touchpad om de rechtsklikfunctie te simuleren.
Scrollen met twee vingers (omhoog/omlaag)Schuif met twee vingers om omhoog of omlaag te scrollen.
Scrollen met twee vingers (links/rechts)Schuif met twee vingers om naar links of rechts te scrollen.
Slepen en neerzettenSelecteer een item en houd vervolgens het touchpad ingedrukt. Schuif met uw andere vinger over het touchpad om het item te slepen, til uw vinger van de knop om het item neer te zetten.

Uw touchpad aanpassen

Als u instellingen wilt wijzigen, zoals klikken op het touchpad, slepen, scrollrichting of cursorbewegingssnelheid, volgt u de onderstaande stappen:

1. Klik op de [Statusbalk]① onderaan -rechterhoek van het scherm en klik vervolgens op [Instellingen]②.

Klik in Instellingen op [Apparaat]③ en selecteer vervolgens [Touchpad].
Opmerking: als uw Chromebook is aangesloten op een muis, kan de instelling verschijnen als 'Touchpad en muis'.

1. Binnen de touchpad-instellingen kunt u aanpassingen maken volgens uw voorkeuren.

U kunt ook de Google Chromebook Help op de officiële website raadplegen voor meer gedetailleerde informatie:

https://support.google.com/chromebook/answer/1047367

GebaarActieBeschrijving
Veeg naar links/veeg naar rechtsAls u meerdere tabbladen in uw webbrowser heeft geopend, veegt u met drie vingers naar links of rechts om tussen deze tabbladen te schakelen.
Omhoog scrollenVeeg omhoog om een over te zienweergave van alle schermen die momenteel op Chromebook zijn geopend.