[Problemen oplossen] De router wordt regelmatig of onregelmatig opnieuw opgestart

Wanneer u merkt dat uw router regelmatig of onregelmatig opnieuw opstart, kunt u de volgende stappen voor probleemoplossing uitvoeren.

Introductie

1. Vink  “Planner opnieuw opstarten aan

2. Vink “Automatische firmware-upgrade aan

3. Firmware bijwerken

4. Standaard reset

5. Harde fabrieksreset

6. Controleer de voeding

1. Controleer of u “Reboot Scheduler” inschakelt: deze functie wordt gebruikt om de router automatisch op een bepaald tijdstip opnieuw op te starten.

Verbind eerst uw mobiele telefoon met de ASUS draadloze router via Wi-Fi-verbinding en open de ASUS Router APP > Instellingen > Systeeminstellingen > Plan opnieuw opstarten > [Herstartschema inschakelen].
    Schakel deze functie uit en klik vervolgens op [Toepassen] om de instellingen op te slaan. Raadpleeg [Draadloze router]Hoe u een ASUS-router instelt om op specifieke tijden automatisch opnieuw op te starten

2. Controleer of u “Auto Firmware Upgrade” inschakelt: de router zal automatisch opnieuw opstarten na het upgraden van de firmware.

Verbind uw computer of mobiele telefoon met de ASUS-router via een bekabelde of Wi-Fi-verbinding en voer uw router LAN IP of router-URL https://www.asusrouter.com in naar de WEB-GUI.

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in en klik vervolgens op [Aanmelden]. Ga vervolgens naar [Administratie] > [Firmware Upgrade], selecteer [UIT] om de instellingen op te slaan.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe u naar de routerinstellingenpagina gaat (Web GUI ) en  [Draadloos Router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie voor meer informatie.

3. Firmware updaten: Update uw firmware regelmatig om de nieuwste updates voor uw router te ontvangen.
     Raadpleeg de FAQ

[Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie ? (WebGUI)

[Draadloze router] Hoe u de firmware van uw router kunt updaten naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

4. Voer de standaardreset uit op de router: zoek de RESET-knop, druk deze 5-10 seconden in en de aan/uit-LED begint te knipperen om de reset te voltooien.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe u de router kunt resetten naar de fabrieksinstellingen instelling voor meer informatie.

5. Voer een harde fabrieksreset uit: als de standaardreset het probleem niet oplost, gebruik dan deze methode om de router een harde fabrieksreset te geven.

Raadpleeg [Draadloze router] wanneer standaardreset niet werkt: harde fabriek Reset - Modellenlijst voor meer informatie.

6. Het kunnen problemen met de stroomvoorziening zijn: als de stroomvoorziening instabiel is, kan dit ervoor zorgen dat de router automatisch opnieuw opstart.

Opmerking: zorg voor uw eigen veiligheid voordat u stroomcontroles of handelingen uitvoert.

6-1 Controleer het stopcontact: probeer verschillende stopcontacten of verlengsnoeren.

6-2 Controleer de adapter van de router: controleer of de stekker van de adapter/voeding los zit en druk de stekker stevig aan of sluit de adapter/voeding opnieuw aan.

6-3 Controleer de voedingskabel: controleer of de voedingskabel van de adapter/voeding fysiek beschadigd, kapot of gerafeld is. Als er schade is, kan dit leiden tot een onstabiele stroomvoorziening.

Als geen van de hierboven genoemde methoden van toepassing is, is het mogelijk dat er een probleem is met de router of de adapter/voeding van de router. We raden u aan contact op te nemen met het ASUS-klantenservicecentrum voor technische ondersteuning.

Bezoek de volgende URL voor contactgegevens van het ASUS-klantenservicecentrum: https: //www.asus.com/nl/support/CallUs/