[Chromebook] Problemen oplossen - Problemen met het toetsenbord met achtergrondverlichting oplossen

Lees voor het oplossen van problemen het volgende artikel voor meer informatie over het inschakelen van een toetsenbord met achtergrondverlichting: Hoe om toetsenbord met achtergrondverlichting in te schakelen.

Als het toetsenbord met achtergrondverlichting niet kan worden ingeschakeld of als de helderheid abnormaal is nadat u het bovenstaande artikel hebt gelezen, volgt u de onderstaande stappen.

Als het verlichte toetsenbord niet werkt, controleer dan of je niet op het maximum of minimum voor die instelling.

Opmerking: de snelkoppelingen kunnen verschillen op basis van verschillende modellen. Meer informatie over het vinden van de juiste gebruikershandleiding om de snelkoppelingen te controleren, vindt u in dit artikel: Gebruikershandleidingen zoeken en downloaden.

Als de sneltoetsen van het verlichte toetsenbord niet werken, kunt u de sneltoetsen als functietoetsen hebben ingeschakeld (zoals F1, F2, enz.). Raadpleeg de volgende stappen om de functie uit te schakelen.

De maximale helderheid van de achtergrondverlichting van het toetsenbord
De minimale helderheid van de achtergrondverlichting van het toetsenbord

Wanneer de helderheid op minimaal is ingesteld, wordt het verlichte toetsenbord uitgeschakeld.

1. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm① en klik vervolgens op [Instellingen]②.
  2. Selecteer [Apparaat] en selecteer vervolgens [ Toetsenbord].
  3. Schakel [Toetsen op de bovenste rij behandelen als functietoetsen] uit .

Andere toetsenbord problemen met achtergrondverlichting

Als u andere problemen heeft met uw backlit toetsenbord, probeer dan deze stappen:

1. Start de Chromebook opnieuw op. Houd de [Aan/uit-knop] totdat het apparaat wordt uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in.
  2. Probeer de sleutels in het gastaccount te gebruiken.
    Als u zich hebt aangemeld bij de Chromebook, meldt u zich eerst af. Klik op [Statusbalk] rechtsonder in het scherm① en klik vervolgens op [Afmelden]②.  ;

Klik onderaan op [Bladeren als gast]③. Als de toetsen werken, verwijdert u het account met het probleem op uw Chromebook en voegt u het opnieuw toe.
  3. Als u sneltoetsproblemen ondervindt met het account dat niet het eigenaarsaccount (primair) is, verwijdert u het gebruikersaccount en maakt u het opnieuw aan.
    Klik in het inlogscherm op de [Pijl omlaag]④ in de rechterbenedenhoek van de profielfoto en klik vervolgens op [Account verwijderen]⑤.
  4. Voer een harde reset uit op uw Chromebook-hardware. Hier vindt u meer informatie over Hoe u uw Chromebook-hardware reset.
  5. Als het probleem aanhoudt nadat alle stappen voor probleemoplossing zijn voltooid. Probeer de Chromebook opnieuw in te stellen of te herstellen.
    Reset (Powerwash) uw Chromebook naar de fabrieksinstellingen.
  6. Herstel Chromebook-besturingssysteem.

Raadpleeg voor meer informatie de Chromebook Help van Google:
https://support.google.com/chromebook/answer/1047364

Als uw probleem aanhoudt na het volgen van de bovenstaande instructies, neem dan contact op met het ASUS-klantenservicecentrum voor meer informatie.