ROG Ally Veelgestelde vragen

Inhoudsopgave
Basisgebruik
Armoury Crate SE
Problemen oplossen

Basisgebruik
● Hoe navigeer ik door de initiële Windows-installatie wanneer ik de ROG Ally voor het eerst inschakel?
Er zijn twee manieren om door de kant-en-klare ervaringsconfiguratie te navigeren: 1) u kunt het touchscreen gebruiken om door de stappen te navigeren, of 2) gebruik de joystick als cursor om door de stappen te klikken. De rechterbumper fungeert als linkerklik of A-knop als Enter.

● Hoe voer ik de BIOS-configuratie van de ROG Ally in?
Druk op de [Aan/uit-knop] en blijf de volumeknop ingedrukt houden (-) totdat de BIOS-configuratie wordt weergegeven. U kunt ook vanuit Windows opnieuw opstarten naar het BIOS door naar Instellingen > Herstel > Geavanceerd opstarten > Nu opnieuw opstarten en vervolgens Problemen oplossen > Geavanceerde opties > UEFI FIrmware-instellingen in het menu.

● Vanwege het aanraakscherm opent een enkele klik een map in Verkenner. Hoe kan ik dit wijzigen?
Open Verkenner en klik op [...] knop in de rechterbovenhoek van de werkbalk en kies vervolgens Opties. Selecteer onder Mapopties [Dubbelklik om te openen een item] en vervolgens [Toepassen].

● Hoe open ik het schermtoetsenbord (OSK) als het niet automatisch verschijnt wanneer ik het touchscreen gebruik om op een tekstvak te tikken?
Houd de macroknoppen M1 of M2 ingedrukt en druk op D-pad ↑ om het toetsenbord te laten verschijnen. U kunt het toetsenbord ook openen vanuit het Command Center of door op het toetsenbordpictogram in de rechterbenedenhoek van de Windows-taakbalk te tikken.

● Hoe kan ik de joysticks en knoppen gebruiken om door de Windows-bureaubladmodus te navigeren?
In de Desktop-modus kunt u de rechterjoystick gebruiken om de cursor te verplaatsen, de rechterbumper om met de linkermuisknop te klikken en de rechtertrigger om met de rechtermuisknop te klikken. Je kunt dit gedrag aanpassen in de instellingen van Armory Crate.

● Waar kan ik mijn screenshots en video-opnamebestanden vinden?
U kunt uw schermafbeeldingen en video-opnamebestanden vinden door op de linkerbumper te drukken en "Bestandslocatie openen" te selecteren in het venster dat verschijnt. U wordt onmiddellijk naar de map in Verkenner gebracht. Of klik op het Windows-bureaublad op Verkenner en navigeer naar Thuismap > Video's > Vangt. Raadpleeg Armory Crate SE Inleiding voor meer informatie.

● Kan ik met de ROG Ally inloggen op verschillende spelplatforms?
Ja, de ROG Ally ondersteunt alle grote spelplatsforms, inclusief maar niet beperkt tot Xbox Game Pass, Steam, Epic Games Launcher, Ubisoft Connect, de EA-app en GOG Galaxy. Gedownloade games worden automatisch geïmporteerd in de Armory Crate SE Game Library voor naadloos beheer. Raadpleeg Armory Crate SE Inleiding voor meer informatie.

● Ondersteunt de ROG Ally externe opslag?
Ja. De ROG Ally is uitgerust met een UHS-II of achterwaarts compatibele micro SD-kaartlezer. Gebruikers kunnen hun opslagcapaciteit upgraden via een micro SD-kaart en games op dat opslagapparaat installeren.

● Wat zijn de specificaties van de wisselstroomadapter die bij de ROG Ally wordt geleverd?
De wisselstroomadapter is 65W en de oplaadkabel is 2 meter lang.
- Ingangsspanning: 100-240Vac
- Ingangsfrequentie: 50-60Hz
- Nominale uitgangsstroom: 3,25A (65W)
- Nominale uitgangsspanning: 20V

● Kan de ROG Ally een externe -GPU ondersteunen?
Ja, de ROG Ally ondersteunt de ROG XG Mobile-serie eGPU's (GC31S/GC31R/GC32L/GC33Y).

● Hoe kan ik de ROG Ally Gyro-functie in-/uitschakelen?
ROG Ally ondersteunt geen fysieke knop om de gyroscoopfunctie in/uit te schakelen. Momenteel moet de instelling van de gyroscoopfunctie overeenkomen met de game-instellingen. Het hangt ervan af of de game zelf de gyroscoopfunctie rechtstreeks ondersteunt.

● Waarom stel ik de aanmeldingsoptie voor vingerafdrukherkenning in, maar zie ik de aanmeldingsoptie niet tijdens het inloggen op Windows OS?
Probeer uw huidige instellingen voor vingerafdrukherkenning te verwijderen en probeer vervolgens een nieuwe vingerafdrukherkenning opnieuw in te stellen.

● Ik ervaar knetterend geluid bij het spelen van bepaalde games. Hoe kan ik het repareren?
In bepaalde games kan het gebruik van de Ally op een laag wattage vervorming van de audio veroorzaken. Vaak is dit te verhelpen door extra audio-effecten, zoals Dolby Atmos, uit te schakelen. Om dit te doen, klikt u op het menu Start, opent u de app "Dolby Access" en gaat u naar Instellingen> Meer instellingen. Schakel de optie "Alle luidspreker- en hoofdtelefooneffecten uitschakelen" in op Ja. Je kunt dit proces ook herhalen voor elke hoofdtelefoon die je hebt aangesloten, als het probleem daar optreedt.

Terug naar inhoud

Armoury Crate SE
● Hoe navigeer ik door de Armory Crate SE-interface?
Gebruik in Armory Crate SE de linkerjoystick of D-pad om menu-items te markeren en gebruik de RB- en LB-bumpers om tussen secties zoals Gamebibliotheek, Instellingen en Inhoud te springen. Druk op de A-knop om een menu-optie te selecteren en druk op de B-knop om terug te gaan. Raadpleeg de knopfuncties in de rechter benedenhoek van Armory Crate SE voor meer informatie.

● Wat is de functie van de spelprofielen in het commandocentrum?
Als het gebruikte programma wordt vermeld in de gamebibliotheek, wordt Armory Crate geactiveerd en wordt het bijbehorende gameprofiel ingevoerd, zodat je snel toetscombinaties kunt instellen. Anders zal Armoury Crate de Control Mode-pagina openen.

● Wat is de functie van de FPS-begrenzer in Command Center?
Als u in dit menu verschillende FPS-instellingen (30, 45, 60, 90 of 120) kiest, wordt de maximale framerate ingesteld. Als u bijvoorbeeld 30 kiest, worden uw games uitgevoerd op maximaal 30 FPS, wat de levensduur van de batterij kan verlengen of in sommige games een consistentere ervaring kan bieden.

Houd er rekening mee dat:

(1) Deze functie ondersteunt alleen de exclusieve modus Volledig scherm.
(2) De functie moet worden ingeschakeld voordat de game wordt gelanceerd.

● Waar wordt de TDP-waarde (Thermal Design Power) weergegeven?
Als u op de Command Center-knop klikt, wordt de TDP-waarde voor elke bedrijfsmodus weergegeven.

● Wat is de modus "Auto" in Command Center?
De "Auto"-modus controleert welke game momenteel in focus is en kiest automatisch de juiste besturingsmodus, waarbij je aangepaste gameprofiel voor die game wordt toegepast. Als je geen gameprofiel hebt ingesteld, maar de game bestaat in je gamebibliotheek, past het systeem standaard de Gamepad-modus toe. Als u door een website bladert, schakelt deze automatisch over naar de bureaubladmodus wanneer u de rechterjoystick beweegt.

● Als Armory Crate is verwijderd (en ik kan de joystick en knoppen op het bureaublad niet gebruiken), hoe kan ik dan werken in de bureaubladmodus?
Met Armory Crate kan de gamepad als muis worden gebruikt. Als Armory Crate wordt verwijderd, herkent het systeem de controller alleen als een gamepad en kun je de Desktop-modus niet gebruiken. Gebruik het aanraakscherm om Armory Crate SE Installer te downloaden van de ASUS-productondersteuningswebsite en installeer het opnieuw om Deskto te herstellenp Mode-functionaliteit.

● Kan ik de Auto Control-modus gebruiken in Xbox Cloud Gaming?
Momenteel biedt Auto Mode geen ondersteuning voor Xbox Cloud Gaming. U moet de bedieningsmodus handmatig overschakelen naar Gamepad-modus of Desktop-modus in Command Center.

● Hoe kan ik de knoppen M1 en M2 uitschakelen om te voorkomen dat ze per ongeluk worden geactiveerd?
Om de standaard sneltoetsinstelling te wijzigen, opent u Armory Crate SE en kiest u vervolgens het spelprofiel. Selecteer de knoppen M1 en M2 in de lijst en> schakel het selectievakje "Instellen als secundaire functie" uit. U kunt deze optie ook deselecteren via de globale knoptoewijzing onder Armory Crate SE's Instellingen > Besturingsmodus > Configureren.

● Hoe kan ik de geïnstalleerde games in de gamebibliotheek van Armory Crate SE beheren?
Games die op de ROG Ally zijn geïnstalleerd, worden automatisch toegevoegd aan de gamebibliotheek in Armory Crate SE. Als je een geïnstalleerd spel niet kunt vinden, klik dan op "Toevoegen" in de rechterbovenhoek van de spelbibliotheek om het handmatig toe te voegen. U kunt ook apps of games verwijderen die u niet wilt zien door op de knop "Verwijderen" te klikken. Houd er rekening mee dat het verwijderen van een spel het niet van uw systeem verwijdert; het verwijdert alleen de tegel van Armory Crate SE. Om games te verwijderen, gaat u naar het opstartprogramma van de game of gebruikt u het Windows-menu "Programma's toevoegen of verwijderen". Raadpleeg Armory Crate SE Inleiding voor meer informatie.

● Ik heb een game verwijderd in Armory Crate SE, maar de game is nog steeds geïnstalleerd op mijn ROG Ally. Waarom?
De verwijderfunctie in de Armory Crate SE Game-bibliotheek kan alleen de gameprofielen verwijderen die u voor de game hebt geconfigureerd. Als je de hele game van je systeem wilt verwijderen, ga dan naar de systeeminstellingen van Windows > Toepassingen om het handmatig te verwijderen. Raadpleeg [Apps verwijderen] voor meer informatie.

● Ik krijg een pop-up die zegt dat ik meerdere games speel. Wat moet ik doen?
Voor een betere game-ervaring raden we af om meer dan twee games tegelijkertijd op het systeem te gebruiken, dus er verschijnt een prompt als er meer dan twee applicaties worden uitgevoerd. Als u meerdere games of applicaties tegelijkertijd moet uitvoeren (zoals: een browser gebruiken, achtergrondmuziek streamen of andere tools tijdens het spelen, enz.), kunt u de applicatie die u wilt gebruiken toevoegen aan de Armory Crate SE Game Library , ga naar het spelprofiel van de app, kies vervolgens "Game-info bewerken" en vink "Toestaan dat andere games tegelijkertijd met deze spelen" aan.

● Wat moet ik doen als mijn gekozen bedieningsmodus niet wordt geactiveerd?
Na handmatig overschakelen naar gamepad- of desktopmodus, gebruikt het hele systeem dat besturingsschema en zijn de door de gebruiker gedefinieerde profielen voor elke game tijdelijk ongeldig. Schakel terug naar de automatische modus om je aangepaste gameprofielen terug te krijgen.

● Hoe pas ik de kleurtemperatuur van het ROG Ally-scherm aan?
De kleurtemperatuur van het ROG Ally-scherm kan worden aangepast met de "GameVisual"-functie op de Armoury Crate SE-instellingenpagina. Raadpleeg Armory Crate SE Inleiding voor meer informatie.

● Hoe kan ik de verlichting van de joysticks van de ROG Ally aanpassen?
De verlichting van de joystick kan worden aangepast via de functie "Verlichting" op de Armoury Crate SE-instellingenpagina. Met deze interface kunt u zowel de kleur als de lichteffecten configureren. Raadpleeg Armory Crate SE Inleiding voor meer informatie.

● Ondersteunt de ROG Ally Aura Sync? Wat is het verschil tussen Belichting (Aura-effect) en Aura Sync?
Ja, de ROG Ally ondersteunt Aura Sync. Voor de ROG Ally wordt Lighting (Aura Effect) voornamelijk gebruikt om het lichteffect van de joysticks te regelen. Aura Sync ondersteunt synchronisatie van lichteffecten met andere ASUS gaming-randapparatuur en met ondersteunde games. Raadpleeg de officiële ASUS Aura-website voor meer informatie.

● Hoe pas ik de schermhelderheid van de ROG Ally aan?
Druk op de Command Center-knop om de toolmenu-interface op te roepen en schuif vervolgens de schuifregelaar voor het aanpassen van de helderheid omhoog en omlaag om de juiste helderheid in te stellen.

● Wat moet ik doen als mijn externe controller niet goed werkt met de ROG Ally?
Sommige games gebruiken standaard de ingebouwde controller, zelfs als je een andere hebt aangesloten. Als u deze situatie tegenkomt, drukt u op de Command Center-knop omroep de toolmenu-interface op en schakel de Embedded Controller uit. Houd er ook rekening mee dat de ROG Ally maximaal 4 controllers tegelijk kan ondersteunen.

● Wat is de functie van Radeon Image Sharpening (RIS) in Command Center?
Met RIS kunnen gebruikers de kwaliteit van game-graphics en -texturen verder verbeteren, zonder de FPS of het stroomverbruik te beïnvloeden. Om deze functie te gebruiken, opent u het Command Center en wijzigt u RIS in "aan". Houd er rekening mee dat RIS niet tegelijkertijd kan worden gebruikt met Radeon Super Resolution (RSR).
Volg deze link voor meer informatie over AMD RIS: https://www.amd.com/en/technologies/ radeon-image-sharpening

● Wat is de functie van RSR in Command Center?
Radeon™ Super Resolution (RSR) is een opschalingsfunctie in de driver die hetzelfde algoritme gebruikt als in AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR)-technologie. Omdat het actief is op driverniveau, is het compatibel met veel meer games, dus als FSR geen optie is, kan RSR worden gebruikt. Als RSR is ingeschakeld, kun je een game instellen op 720p in de grafische opties, en de grafische chip zal de game opschalen naar 1080P om de prestaties te verbeteren met behoud van een uitstekende beeldkwaliteit. Games die zijn ingesteld op 1080p in hun grafische instellingen worden niet beïnvloed.
Volg deze link voor meer informatie over AMD RSR: https://www.amd.com/en/technologies/ radeon-superresolutie

● Wat is in de Real-Time Monitor van het Command Center het verschil tussen APU WATT en BATT Power?
APU WATT verwijst naar SOC Verbruiksvermogen van de CPU en iGPU.
BATT-vermogen verwijst naar het totale stroomverbruik van het systeem van de batterij, inclusief andere componenten zoals het scherm, vibratiemotoren, enz.

● Hoe kan ik de huidige knoptoewijzingen zien?
Je kunt de huidige sleutelconfiguratie bekijken door de Armory Crate-knop ingedrukt te houden. Laat de AC-knop los om het raam te sluiten.

● Ik heb op de optie Schermopname of Schermopname gedrukt, maar er gebeurde niets. Waarom?
De Screen Capture/Screen Recording-functie van Armory Crate Special Edition is afhankelijk van de Xbox Game Bar. Als de functie niet werkt, kan dit komen door een onverwachte fout met de Xbox Game Bar. Probeer de Xbox Game Bar handmatig te openen door ernaar te zoeken in de Windows-zoekbalk of door uw computer opnieuw op te starten. Als het probleem zich blijft voordoen, raden we aan de officiële handleiding voor probleemoplossing van Microsoft te raadplegen, https://support.xbox.com/en-US/help/games-apps/game-setup-and-play/troubleshoot-game-bar-windows.

● Ik heb een schermopname of schermopname uitgevoerd, maar de JPG/MP4-afbeelding is leeg of bijgesneden. Hoe kan ik dit oplossen?
Schermopname: als u beveiligde inhoud (bijv. Netflix) op uw computer hebt geopend, kan de schermopname als een leeg scherm worden weergegeven.
Schermopname: bij sommige games is de opnamefunctie standaard uitgeschakeld en kunt u geen clips van deze games opnemen.

● Waarom verschijnt de Xbox Game Bar als ik op Screen Capture of Screen Recording druk?
Wanneer de Xbox-gamebalk verschijnt, moet u meestal bepaalde acties uitvoeren. Volg de aanwijzingen op het scherm (bijv. bijwerken, gebruik van inhoud toestaan) om door te gaan.

● Hoe kan ik de albumhoes van mijn games wijzigen?
Om de albumhoes van een game te wijzigen, selecteert u de game die u wilt wijzigen in de gamebibliotheek van Armory Crate SE, drukt u op "X" om naar de gameprofielpagina te gaan en vindt u "Game-info bewerken" linksonder. Aan de rechterkant van het scherm ziet u de huidige albumhoes. Om het te wijzigen, klikt u op "Bewerken" onder de afbeelding die u wilt aanpassen.

● Kan de grootte van het grafische geheugen worden aangepast op de ROG Ally?
Als alternatief kunt u het beschikbare grafische geheugen vergroten tot 8 GB in Armory Crate SE. Om dit te doen, opent u Armory Crate en gaat u naar Instellingen > Bedrijfsmodus > GPU  Instellingen en verander grafisch geheugen naar 8GB. Start het apparaat opnieuw op en probeer de game opnieuw te starten.

● Waarom kan ik het spel niet normaal besturen, ondanks dat ik de automatische besturingsmodus en het spelprofiel heb ingesteld?
Dit probleem kan zich voordoen als het daadwerkelijke opstartbestandspad van de game afwijkt van het standaardpad dat wordt gelezen door Armory Crate, waardoor de toepassing van het gameconfiguratiebestand wordt beïnvloed. Je kunt alternatieve paden selecteren onder "Spelopties>Spelinfo" en vervolgens het spel opnieuw starten voor de juiste configuratie.

● Waarom blijven de spelpersonages, het gezichtspunt of de muiscursor bewegen, zelfs als de ROG Ally stilstaat op een vlak oppervlak na het activeren van de gyroscoopfunctie?
Dit kan te wijten zijn aan het feit dat sommige games een standaard dode zone-instelling hebben die te klein is. Als u dit probleem tegenkomt, kunt u het bereik van de anti-dode zone kleiner maken in de ACSE-gyroscoopinstellingen. Als u bijvoorbeeld in het spel "Ghostrunner" de standaard anti-dode zone van 20% van ACSE gebruikt, kan de gyroscoop overmatig gevoelig worden, wat kan leiden tot overmatig trillen of trillen. Het aanpassen van de anti-dode zone naar 10% kan deze problemen effectief verzachten.

● Waarom kan ik AMD Radeon™ Super Resolution (RSR) en AMD Fluid Motion Frames (AFMF) niet instellen in ARMORY CRATE SE?
Als u de functies van de AMD grafische kaart niet kunt beheren via ARMORY CRATE SE, voer dan AMD Software: Adrenalin Edition één keer uit om de normale functionaliteit te herstellen.

Terug naar inhoud

Problemen oplossen
● Wat moet ik doen als de joysticks en knoppen niet werken in de desktopinterface van Steam?
De joysticks en knoppen werken alleen in de Big Picture-modus van Steam. Wanneer u de desktopinterface van Steam gebruikt, opent u het Command Center en schakelt u de bedieningsmodus handmatig naar de desktopmodus, waarna u het touchscreen of de joysticks en knoppen als muis kunt gebruiken om door de app te navigeren.

Terug naar inhoud