[Draadloze router] Een ASUS-router instellen om op bepaalde tijden automatisch opnieuw op te starten

Het is gebruikelijk om de draadloze router lange tijd aan te laten staan. Het herstarten van de draadloze router kan echter wat opslagruimte vrijmaken in het Random Access Memory (RAM) en de systeemprestaties verbeteren, waardoor de werking van de draadloze router soepeler verloopt.

Door de stappen in deze handleiding te volgen, kunt u uw draadloze router zo instellen dat deze op bepaalde tijden automatisch opnieuw opstart zonder bestaande instellingen te beïnvloeden.

Introduceert:

Automatisch opnieuw opstarten instellen op ASUS-routers met behulp van de Asus Router-app

Automatisch opnieuw opstarten instellen op ASUS-routers met behulp van de Asus router Web GUI (interface voor webinstellingen)

Veelgestelde vragen

ASUS Router-app:

1. Installeer eerst de ASUS Router-app op uw slimme mobiele apparaat en zorg ervoor dat de versie van uw ASUS Router-app up-to-date is.

Raadpleeg voor informatie over het gebruik van de ASUS Router-app de FAQ: [Wireless Router] Hoe ASUS Wi-Fi in te stellen Fi-router via ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

2. Als u de ZenWiFi XT9 als voorbeeld gebruikt, opent u na verbinding met wifi of op afstand de ASUS Router-app > Instellingen > Systeeminstellingen > Herstart plannen > Schema voor opnieuw opstarten inschakelen.

• Schema voor opnieuw opstarten: er kunnen meerdere dagen worden geselecteerd van zondag tot zaterdag, selecteer ten minste één dag.
  • Herstarttijd: selecteer de herstarttijd (24-uurs klok).

Klik na het voltooien van de instellingen op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het instellen van de automatische herstart van de ASUS-router om 3:00 uur op zondag.

ASUS router Web GUI:

1. Verbind eerst uw computer met de ASUS-router via een netwerkkabel of WiFi, open een browser en voer het IP-adres van uw router of router-URL https://www.asusrouter in .com om toegang te krijgen tot de inloginterface van de router.

Opmerking: als u niet weet hoe u toegang krijgt tot de instellingenpagina van de router, raadpleegt u [Wireless Router] pagina met routerinstellingen (Web GUI)

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw ASUS-router in om u aan te melden.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstelt u de router naar de standaard fabrieksinstellingen en status.

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe zet ik de router terug naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardinstellingen.

3. Ga naar [Beheer] > [Systeem] > selecteer [Ja] in [Herstart planner inschakelen].

4. Stel Reboot Scheduler in

• Dag(en) om opnieuw op te starten: er kunnen meerdere dagen worden geselecteerd van zondag tot zaterdag, selecteer ten minste één dag.
  • Time of Day to Reboot: Selecteer de herstarttijd (24-uurs klok).

Hieronder ziet u een voorbeeld van het instellen van de automatische herstart van de ASUS-router om 02:30 uur op zondag en woensdag.

5. Klik op [Toepassen] om de instellingen op te slaan.

6. De tijd die de router nodig heeft om opnieuw op te starten, is afhankelijk van uw model, ongeveer 1~3 minuten. De verbinding met het netwerk wordt verbroken tijdens het opnieuw opstarten. Het wordt aanbevolen om de router in te stellen op opnieuw opstarten wanneer u het netwerk niet gebruikt.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. De herstartplanner werkt niet na het instellen?

een. Zorg ervoor dat uw router toegang heeft tot internet en dat de systeemtijd hetzelfde en nauwkeurig is als uw lokale tijd.

Raadpleeg deze veelgestelde vragen voor gerelateerde instellingen:[Beheer] Netwerkdetectie instellen om ervoor te zorgen dat de tijd van uw router zone synchroniseert met NTP-server?

b. Zorg ervoor dat uw router is geüpgraded naar de nieuwste firmware.

[Draadloze router] Hoe kan ik de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie via de ASUS Router-app?

[Draadloze router] Hoe de firmware van uw router bijwerken naar de nieuwste versie?

c. Reset uw router naar de fabrieksinstellingen.

[Draadloze router] Hoe kan ik de router resetten naar de fabrieksinstellingen?

[Wireless Router] Hoe stel ik een ASUS Wi-Fi-router in via de ASUS Router-app? (QIS, snelle internetconfiguratie)

[Draadloze router] Hoe de QIS (Quick Internet Setup) gebruiken om de router in te stellen? (web-GUI)

Hoe kom ik aan de (hulpprogramma/firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in de ASUS Download Center.

Als u meer informatie nodig hebt over het ASUS Download Center, raadpleeg dan dit link.