[Draadloze router] Aanmelden bij ASUS-router via Telnet

ASUS-routers bieden gebruikers de mogelijkheid om in te loggen en de router te configureren via de WEB GUI en de ASUS Router-app. Naast de bovenstaande methoden bieden we ook een Telnet-functie voor geavanceerde gebruikers om in te loggen op de router en de router te beheren via een opdracht.

Hier nemen we de ZenWiFi XT8 en een Windows 10-computer om u te laten zien hoe u inlogt op de ASUS-router via Telnet.

Inhoud:

Telnet-functie inschakelen in ASUS-router

Log in op de ASUS-router via de Telnet-functie vanaf een Windows 10-computer

Telnet-functie inschakelen in ASUS-router

Stap1. Verbind uw computer met de router via een bekabelde verbinding en voer https://router.asus.com in op de WEB GUI.

Raadpleeg Hoe toegang te krijgen tot de pagina met routerinstellingen (web-GUI) (ASUSWRT)? voor meer informatie. p>

Stap2. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router in om in te loggen.

Opmerking: als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de fabrieksinstellingen en de status. (De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord is admin/admin).

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe zet ik de router terug naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Stap3. Klik op [Beheer] > [Systeem]

Stap4. Zoek [Telnet inschakelen] en klik op [Ja] (Standaard is "Nee")

Opmerking: vanwege veiligheidsredenen raden we aan om SSH te gebruiken in plaats van Telnet. SSH biedt een versleutelde netwerkcommunicatie.

Voor informatie over het inschakelen van SSH in de ASUS-router, raadpleeg Veelgestelde vragen 2

Stap5. Klik op [Toepassen] om de instelling te voltooien.

Log in op de ASUS-router via de Telnet-functie vanaf een Windows 10-computer

Stap1. Log in op de pagina met routerinstellingen, klik op [LAN)] > [LAN IP]

Zoek het LAN IP-adres van de router voor telnet-doeleinden. Zoals 192.168.88.1.

Stap 2. Zoek "CMD" in de zoekbalk van de computer en open deze.

Stap3. Toets telnet + Router LAN IP in en druk op Enter.

Neem de onderstaande afbeelding als voorbeeld.   Als het LAN IP-adres van de router 192.168.88.1 is, toets dan telnet 192.168.88.1 in en druk op Enter.

Opmerking: er moet een spatie zijn tussen telnet en het LAN-IP van de router.

Stap4. Toets de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in en druk vervolgens op Enter om in te loggen op de router via Telnet.

Neem de onderstaande afbeelding als voorbeeld, de gebruikersnaam van de ZenWiFi XT8 is admin

[Inloggen]:Voer de gebruikersnaam voor inloggen bij de router in

[Wachtwoord]:Voer het login-wachtwoord van de router inbestellen

Opmerking: het ingevoerde wachtwoord wordt niet weergegeven in het CMD-venster.

Opmerking: Als u de gebruikersnaam en/of het wachtwoord bent vergeten, herstel dan de router naar de standaard fabrieksstatus en instellingen. (De standaard gebruikersnaam en het wachtwoord is admin/admin).

Raadpleeg [Draadloze router] Hoe kan ik de router terugzetten naar de fabrieksinstellingen?  voor het herstellen van de router naar de standaardstatus.

Veelgestelde vragen

1. Wat moet ik doen als ik me nog steeds niet kan aanmelden bij de router met een Windows-computer nadat ik de Telnet-functie in de router heb ingeschakeld?

(1) Zorg ervoor dat uw router de nieuwste firmwareversie heeft.

(2) Zorg ervoor dat uw computer goed is aangesloten op de router en een IP-adres heeft ontvangen van de router.

U kunt controleren of de computer het door de router toegewezen IP-adres heeft gekregen via de routerinstellingenpagina.

FAQ: [Draadloze router] Hoe controleer ik de informatie van apparaten die zijn aangesloten op de ASUS-router?

(3) Zorg ervoor dat het LAN IP-adres dat u in CMD hebt ingevoerd correct is.

Log in op de instellingenpagina van de router, klik op [LAN)] > [LAN IP] om het IP-adres van de router te controleren.

(4) Zorg ervoor dat uw router de Telnet Client-functie heeft ingeschakeld

A. Zoek en ga naar het configuratiescherm.

B. Klik op [Programma's]

C. Klik op [Windows-functies in- of uitschakelen]

D. Zoek [Telnet Client] en schakel het in. Klik op [OK] om de Telnet-client te installeren.

Nadat de installatie is voltooid, probeert u opnieuw in te loggen op de router via de Telnet-functie.

2. Hoe de SSH-functie in de ASUS-router inschakelen?

SSH (Secure Shell) is een gecodeerd netwerktransmissieprotocol dat transmissieservices biedt door een veilige tunnel in het netwerk tot stand te brengen. Het is een versleutelde externe verbinding.

Stap1. Verbind uw router en computer bedraad en log vervolgens in op de instellingenpagina van de router.

Klik op [Beheer] > [Systeem]

Stap2. Zoek [Service]>[SSH inschakelen]. Klik op de vervolgkeuzelijst en kies [LAN only] of [LAN & WAN].

Klik op Toepassen om de instelling te voltooien.

3. Is het mogelijk om vanaf internet in te loggen op de router via Telnet?

Ja, als uw router een openbaar WAN IP heeft, kunt u inloggen of telnet op uw thuisrouter wanneer u niet thuis bent nadat u de telnet-functie in uw router heeft ingeschakeld.

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

U kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.