[Draadloze router] Manieren om netwerkbeveiliging te bereiken

Het internet kan tegenwoordig zeer alomtegenwoordig zijn. Sociale media, WFH, het bouwen van websites, het uploaden van gegevens van mobiele apparaten, cloudtransmissie enz., zijn nauw verbonden met ons dagelijks leven. Daarom zijn het waarborgen van internetbeveiliging en het beschermen van gegevens privacy belangrijk voor ons allemaal, ongeacht het soort apparaten en platform (iOS, Windows, Android) dat u gebruikt, of dat u thuis gebruikt. Als de belangrijkste poort tussen internet en intranet is de router een cruciaal onderdeel geworden van uw hele huisbeveiliging. Volg de basisprincipes, zoals het instellen van codering, gebruik een gecompliceerd wachtwoord of update de firmware naar de nieuwste versie, dit kan de veiligheid van uw thuisnetwerk aanzienlijk waarborgen. Meer details vindt u op onderstaande link.

[Draadloos] Hoe kan ik mijn router veiliger maken?

Behalve handmatig onderzoek, is de ingebouwde Security Scan-functie van de ASUS Router-app, die eenvoudig uw netwerkbeveiligingsrisico's kan scannen met slechts één klik, en de netwerkbeveiliging kan verbeteren op basis van het onderzoeksresultaat, ook een goede keuze voor u.

De toegankelijkheid van de ASUS Router-app kan erg belangrijk zijn, omdat u hiermee de meeste van uw netwerk-/routerconfiguraties kunt instellen. U kunt eenvoudig de toegankelijkheid verifiëren door een persoonlijk account en wachtwoord te gebruiken, of een extra toegangscodeslot maken om uw toegangsbeveiliging van netwerkbeheer te verbeteren.

Wi-Fi-aanvallen in coffeeshops

Wanneer mensen uitgaan, hebben we constant de kans om een openbare/gratis wifi te gebruiken. Deze kan worden geleverd door de luchthaven of de coffeeshop, maar niet al deze wifi-bronnen zijn gerelateerd aan de winkel, een deel ervan kan hackers zijn die persoonlijke informatie stelen. Als iemand een persoonlijk account probeert aan te vallen, kunnen uw burgerservicenummer, profiel, privédatum worden onthuld en opgelicht om uw gegevens terug te krijgen - of zelfs de moeite waard, een identiteitsdiefstal. Uw creditcard en bankrekening zouden gemakkelijk toegankelijk zijn voor hackers.

In dat geval kan het opzetten van een Virtual Private Network (VPN)-verbinding een goede oplossing zijn. Als uw router VPN-server ondersteunt, kan VPN tot stand worden gebracht via de router, online activiteiten op internet worden verpakt en gecodeerd voordat deze worden afgeleverd bij het openbare netwerk, om te voorkomen dat het online gedrag lekt. ASUS Router biedt Instant Guard VPN dat uw VPN met slechts één klik opbouwt, is nu hier om niet-professionele gebruikers te helpen eenvoudig netwerken te beveiligen tegen cyberdreigingen en plezier te hebben met internet.

Wat is Instant Guard?

VPN-server instellen op ASUS-router

ASUS Router wordt ook geleverd met ingebouwde AiProtection die samenwerkt met Trend Micro; we raden aan om de AiProtection-functie in te schakelen om het beveiligingsniveau van uw huis te verbeteren.

Bescherming tegen aanvallen

Een stap hoger dan standaard firewalls, voert het inbraakpreventiesysteem (IPS) van commerciële kwaliteit diepgaande scans uit van inkomende en uitgaande internetgegevens om alle gangbare aanvallen te blokkeren. Dankzij het Trend Micro-datacenter in de cloud wordt deze AiProtection-functie automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwe patch beschikbaar is, zodat uw bescherming altijd up-to-date is.

Toegang tot schadelijke websites blokkeren

Cyberdreigingen vermommen zichzelf vaak als normale advertenties of downloadkoppelingen, dus u kunt onbedoeld op schadelijke websites klikken of bestanden downloaden die uw thuisnetwerk in gevaar brengen. AiProtection gebruikt de clouddatabase van Trend Micro om bekende schadelijke sites te identificeren en te blokkeren, waardoor infectie wordt voorkomen nog voordat u erop klikt. De bescherming is nauwkeuriger dan normale op DNS gebaseerde filtering omdat het specifieke URL's detecteert en blokkeert in plaats van generieke domeinnamen.

Geïnfecteerde apparaten detecteren en blokkeren

Als een reeds geïnfecteerd apparaat verbinding maakt met uw ASUS-router met AiProtection, voorkomt het dat persoonlijke gegevens op het apparaat worden aangetast door de verbinding van dat apparaat met de kwaadwillende server te detecteren en te blokkeren. De lijst met kwaadwillende servers blijft gesynchroniseerd met de clouddatabase van Trend Micro, zodat AiProtection over de nieuwste informatie beschikt om uw netwerk te beschermen.

VPN-ondersteuning[Specificatie] Hoe controleer ik het VPN-server-/clienttype dat wordt ondersteund door de ASUS draadloze router?
PPTP VPN-server[VPN] Een VPN-server instellen op ASUS-router – PPTP

VPN-client

(PPTP, L2TP, OpenVPN)

[VPN] VPN-client instellen in ASUS-router (web-GUI)?
IPSec-VPN[VPN] IPSec VPN-configuratie op Android
[VPN] IPSec VPN-configuratie op iOS
[VPN] IPSec VPN-configuratie op Mac
[VPN] IPsec VPN-verbinding instellen in Windows 10 (Firmware-ondersteuning is beschikbaar voor 3.0.0.4.386_4xxxx)
OpenVPN[VPN] Een VPN-server instellen op ASUS-router – OpenVPN
Verbinding maken met OpenVPN Server met uw apparaat?(voor Android)
Verbinding maken met OpenVPN Server met uw apparaat? (voor Windows)
Verbinding maken met OpenVPN Server met uw apparaat?(voor iPhone)
Verbinding maken met OpenVPN Server met uw apparaat? (voor Mac)
VPN-fusieHoe configureer ik meerdere VPN-verbindingen op de ASUS-router?
Waarom u meerdere VPN-verbindingen (VPN Fusion) moet proberen - Later dan 388.xxxx
VPN Fusion instellen als standaard internetverbinding?
Hoe stel ik de WireGuard®-client in VPN Fusion in?
Hoe stel ik Surfshark in VPN Fusion in?
Hoe stel ik een PPTP VPN-client in VPN Fusion in?