[Problemen oplossen] Draadloze router of Wireless Range Extender Wi-Fi-signaal wordt vaak verbroken in Repeater-modus

In de repeatermodus maakt een draadloze router of draadloze range extender verbinding met een andere draadloze router via Wi-Fi om de dekking van het draadloze signaal naar netwerkclients uit te breiden.

Netwerkomgeving:

Als uw draadloze apparaat is verbonden met een repeaterrouter, merkt u dat uw draadloze verbindingsapparaat vaak is losgekoppeld. (Gebruik bijvoorbeeld een telefoon, computer, enz. om verbinding te maken met de Wi-Fi SSID (2,4 GHz of 5 GHz) van de router, eenvoudig los te koppelen)

U kunt de volgende stappen raadplegen voor eenvoudige probleemoplossing.

Opmerking: controleer of de Wi-Fi-functie van de eerste draadloze router normaal is. Als u een draadloze ASUS-router gebruikt, kunt u de FAQ raadplegen [Problemen oplossen] Wi-Fi-signaal wordt vaak verbroken

Als het geen draadloze ASUS-router is, neem dan contact op met de fabrikant van uw routerapparaat.

Inleiding

1. Firmwareversie controleren
  2. Herstel de router naar de standaardinstellingen
  3. Controleer de netwerkkaartstatus
  4. Pas de plaatsing van de router aan
  5. Milieustoring
  6. Update het stuurprogramma of de firmware van het draadloze apparaat

1. Werk uw firmware regelmatig bij om de nieuwste updates voor uw router te krijgen. U kunt updaten op ASUSWRT of handmatig bijwerken.

Zorg ervoor dat de firmware van de router up-to-date is.

[Opmerking] Voor informatie over het upgraden van de firmware, raadpleeg naar [Draadloos] Upgrade de firmwareversie van uw router

2. Zet de router terug naar de standaardinstellingen.

ASUS raadt u aan om de harde fabrieksinstellingen te herstellen voordat u geavanceerde probleemoplossing probeert.

De methoden om een ​​harde fabrieksreset uit te voeren, variëren tussen verschillende router-/range-extendermodellen, raadpleeg [Wireless Router] ASUS-router Harde fabrieksinstellingen herstellen

3. Controleer de netwerkkaartstatus

Controleer of de ouder-AP-status is aangesloten en het draadloze signaal goed of in orde is. (RSSI-bereik: -20dBm tot -80dBm)

In de bovenstaande afbeelding ziet u bijvoorbeeld verschillende informatie-items in het rode vak:

Ouder-AP-status of internetstatus:

• Het geeft aan of de front-end draadloze router is verbonden met een draadloze signaalversterker.

Als het laat zien dat het niet is verbonden, raadpleeg dan de veelgestelde vragen: [Draadloze router] Repeater-modus instellen op ASUS Router ?

2.4 GHz/5 GHz:

• Draadloze signaalverlenger is verbonden via de 2,4GHz-band en/of 5GHz-band.

Koppelingspercentage

• De snelheid van de huidige verbinding.

RSSI (Indicatie signaalsterkte ontvangen)

• Controleer deze waarde om de draadloze signaalsterkte van de huidige verbinding te bepalen, en als de draadloze signaalsterkte zwak is, raadpleeg dan de volgende stappen voor probleemoplossing.

Draadloze signaalsterkte (geweldig): -20dBm tot -70dBm
          Draadloze signaalsterkte (OK):     -71dBm tot -80dBm
          Draadloos signaalsterkte (zwak): -81dBm of hoger

4. Het wordt aanbevolen dat de gebruiker de plaatsing van de router, dicht bij de draadloze apparaatclient, kan aanpassen en de afstand tussen de draadloze router en de client kan verkorten, om te voorkomen dat de afstand van de signaaloverdracht de sterkte van het signaal beïnvloedt.

• Wi-Fi wordt onderscheiden in 2,4 GHz en 5 GHz, de signaaloverdrachtsafstand van 2,4 GHz is verder dan 5 GHz, maar langzamer dan 5 GHz, 5 GHz hoewel de signaaloverdrachtsafstand korter is, maar de snelheid kanwees sneller.
  • Als uw draadloze apparaat vaak wordt losgekoppeld, kunt u eerst controleren of uw draadloze apparaat is verbonden met Wi-Fi (2,4 GHz of 5 GHz) en de afstand tussen het draadloze apparaat en de router controleren wanneer de Wi-Fi is losgekoppeld.

5. Zorg ervoor dat er geen interferentie of barrières zijn die het draadloze signaal rond de draadloze router beïnvloeden, en verwijder de interferentie en barrières waar mogelijk, of probeer de locatie van de draadloze router te vervangen. p>

• Interferenties: magnetrons, koelkasten, draadloze telefoons, powerboxen... En zo verder, sommige huishoudelijke apparaten zullen ook interferentie veroorzaken met draadloze kanalen.
  • Barrières: ijzeren kasten, ijzeren deuren, betonnen muren, gesloten kasten, op de grond geplaatst, achter de bank. Sommige bouwmaterialen met een hoge dichtheid kunnen ook de penetratie van wifi-signalen beïnvloeden, zoals gips, planken, prikkeldraad, enz.

Het wordt aanbevolen om de router waar mogelijk in het midden van de omgeving te plaatsen, in een open ruimte, waar minder meubels zijn, waar geen muurbarrière is, of op een houten kast, op een tafelblad.

p>

6. Controleer of het stuurprogramma voor het draadloze apparaat of de firmware die u gebruikt ook is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor updates.

• Draadloos apparaat: zoals laptop, smartphone, USB wifi-adapter, CONSOLE

Hoe krijg ik het (hulpprogramma / firmware)?

Je kunt de nieuwste stuurprogramma's, software, firmware en gebruikershandleidingen downloaden in het  ASUS Downloadcentrum.

Als je meer informatie nodig hebt over het ASUS Downloadcentrum, raadpleeg dan deze link.