[Windows 11] Upgraden naar Windows 11

Microsoft biedt twee methoden om te upgraden naar Windows 11, en u kunt een van beide kiezen om het uit te voeren:

Methode 1: ontvang de Windows 11-upgrademelding via Windows Update

1. Typ en zoek [Controleren op updates] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Klik op [Controleren op updates].
  3. Als de melding van Windows 11-upgrade beschikbaar is, klikt u op [Downloaden en installeren] om te beginnen met upgraden.
    Als uw computer de upgrademelding nog niet heeft ontvangen, betekent dit dat Microsoft nog steeds bezig is met de implementatie. Daarom kunt u Methode 2: Windows 11 Installation Assistant gebruiken raadplegen als u Windows 11 meteen wilt gebruiken.
  4. Windows Update is Windows 11 aan het downloaden. Het downloaden kan even duren en het is prima om je pc te blijven gebruiken.
  5. Klik nadat het downloadproces is voltooid op [Nu opnieuw opstarten]om Windows 11 te installeren.
    Opmerking: het duurt even om Windows te updaten, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  6. Als de computer weer op het bureaublad komt, betekent dit dat de installatie van Windows 11 is voltooid.

Methode 2: Windows 11 Installatie-assistent gebruiken

1. Ga naar de officiële website van Microsoft om de installatie-assistent te downloaden. Klik op [Nu downloaden]om het hulpprogramma Windows 11 Installation Assistant te downloaden.
    Opmerking: de volgende afbeelding is de huidige versie en download ter referentie de nieuwste versie die Microsoft biedt.
  2. Nadat het downloadproces is voltooid, dubbelklikt u op uw gedownloade tool.
  3. Als de melding Gebruikersaccountbeheer verschijnt, selecteert u [Ja].
  4. Lees de licentievoorwaarden van Microsoft-software door en selecteer [Accepteren en installeren] om door te gaan met het upgradeproces van Windows 11 .
  5. Installatie-assistent is Windows 11 aan het downloaden. Het downloaden kan even duren en het is prima om je pc te blijven gebruiken.
  6. Klik nadat het downloadproces is voltooid op [Nu opnieuw opstarten]om te beginnen met de installatie van Windows 11.
    Opmerking: het duurt even om Windows bij te werken, dus zorg ervoor dat de AC-adapter is aangesloten tijdens het updateproces. Forceer het afsluiten ook niet om problemen te voorkomen.
  7. Als de computer weer op het bureaublad komt, betekent dit dat de installatie van Windows 11 is voltooid.