[Windows 10] Het wifi-wachtwoord op uw computer controleren

Methode 1: Controleer het wifi-wachtwoord via Netwerk & Internetinstellingen

1. Maak verbinding met Wi-Fi waarvan u het wachtwoord wilt controleren en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de [Network] iconop de taakbalk en selecteer [Open Network & Internetinstellingen].
  2. Selecteer [Netwerkcentrum]in de categorie Geavanceerde netwerkinstellingen.
  3. Klik na het openen van het venster Netwerkcentrum op het verbonden wifi-netwerk.
  4. Klik [Draadloze eigenschappen].
  5. Selecteer de [Beveiliging] tab en vink vervolgens het vakje aan voor [Tekens weergeven], u vindt het wifi-wachtwoord in het veld Netwerkbeveiligingssleutel

Methode 2: Controleer het wifi-wachtwoord via de opdrachtprompt

1. Typ en zoek [Opdrachtprompt] in de Windows-zoekbalk en klik vervolgens op [Open].
  2. Typ in het opdrachtpromptvenster de opdracht [Netsh wlan show profile name=”Wi-F name” key=clear] en druk vervolgens op Enter.
    Voorbeeld: Netsh wlan show profile name=”ASUS” key=clear, ASUS is een Wi-Fi-naam die momenteel is verbonden.
  3. Je kunt het wifi-wachtwoord vinden in het veld [Belangrijke inhoud] in de categorie Beveiligingsinstellingen
  4. Als je alle wifi-wachtwoorden wilt controleren waarmee de computer ooit verbinding heeft gemaakt, kun je de volgende opdracht gebruiken. Druk op de Enter-toets na het typen van deze opdracht, u vindt de wachtwoorden voor elke Wi-Fi.
    [for /f "skip=9 tokens=1,2 delims=:" %i in ('netsh wlan show profielen') do @echo %j | findstr -i -v echo | netsh wlan profielen weergeven %j key=clear]